Κυριακή
14/06/2015

Facebook: Θα ξέρει πόσα δευτερόλεπτα βλέπετε το κάθε post

To Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάξει και πάλι τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται οι πληροφορίες στα News Feed των χρηστών του. Μέχρι τώρα αυτό είχε άμεση εξάρτηση με το κατά πόσο οι φίλοι σου έκαναν like, σχόλια και αν διαμοίραζαν κάποιο post, αλλά αυτό θα αλλάξει. Τώρα θα εξαρτάται από τον πόσο χρόνο περνάς κοιτάζοντας αυτό τα post.

Πέρα από τα like και τα share, το Facebook προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο το οποίο αντιλαμβάνεται αν κάτι μας αρέσει χωρίς να κάνουμε κάποια από τις παραπάνω ενέργειες.

Οι developers του Facebook, αναφέρουν ότι αρχικά η ιδέα δεν ήταν πολύ εύκολη να υλοποιηθεί καθώς κάοιοι ξοδεύουν 10 δευτερόλεπτα σε ένα post επειδή τους άρεσε και άλλοι 10 δευτερόλεπτα επειδή είχαν αργή σύνδεση. Οπότε, για να αποφύγουν αυτή την σύγχυση, αποφάσισαν να κρίνουν ένα post με το αν ο χρήστης ξόδεψε πολύ παραπάνω χρόνο σε αυτό σε σχέση με κάποιο άλλο, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι το post είχε ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Δηλαδή αν βλέπεις φωτογραφίες από έναν γάμο, το Facebook θα συγκρίνει πόσο μεγάλο ήταν το post και πόσο χρόνο ξόδεψες σε σχέση με άλλα post, και βάση αυτού θα σου προωθεί ψηλότερα στο News Feed posts ανάλογα με αυτό.

Στόχος του Facebook είναι να δημιουργεί ένα πιο ενδιαφέρον News Feed, έτσι οι χρήστες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε αυτό.

Πως σας φαίνεται η νέα προσέγγιση;

facebook

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

  Θυμίζει σε κανένα τέστ νοημοσύνης το παραπάνω update? :/

 2. Ο/Η Μάριος λέει:

  Και κάπως ετσι εξαφανίζεται η προσωπική ζωή…. Κρίμα πραγματικά κρίμα.

 3. Ο/Η keysmith λέει:

  πίστευα το κάνει ήδη. Εκπλήσσομαι που τόσο άργησαν.
  Έτσι και αλλιώς δε θα αλλάξει πολύ το profiling που σου κάνει. Συνήθως αυτού που βλέπουμε πιο συχνά τους βλέπουμε και πιο πολύ.

  Οσο για την προσωπική σας ζωή που κάποιοι κλαίτε.. Γιατί κλαίτε; Δεν διαβάσατε τι υπογράψατε στο licence agreement με το FB? Για τα αγόρια. Πιστεύετε ότι δε γνωρίζει ποιες από τις φίλες σας είναι πρώην κοπέλες σας;; Πολύ αργά για δάκρυα. Μεταξύ μας ίσως δεν πειράζει τόσο, αρκεί να μην το πει στην νυν σας κοπέλα.. :)

 4. Ο/Η Dimitris λέει:

  Τελικά ίσως την καλύτερη δουλειά έκανα που δεν έφτιαξα λογαριασμό Facebook.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.