Facebook: Επέλεξε ποιος κληρονομεί το προφίλ σου μετά θάνατον

Κι όμως είναι και αυτό ένα πρόβλημα της ψηφιακής εποχής που ζούμε, όσο μακάβριο και αν ακούγεται. To Facebook με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο είναι λογικό να αντιμετωπίζει κάποιο ποσοστό θνησιμότητας και αποφάσισε να διευθετήσει το ζήτημα των προφίλ που μένουν πίσω. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε το Facebook και ανησυχείτε για το τι θα απογίνει η σελίδα σας, υπάρχει λύση.

Από σήμερα το Facebook έχει διαθέσιμη την “ψηφιακή διαθήκη”, δηλαδή μπορείς να επιλέξεις έναν από τους ψηφιακούς σου φίλους ως κληρονόμο του προφίλ σου στην περίπτωση που δεν είσαι πλέον εν ζωή.

Όταν λοιπόν το Facebook ειδοποιηθεί ότι ο χρήστης πέθανε, τότε θα μετατρέψει το προφίλ σε “ψηφιακό μνημείο” και από αυτή τη στιγμή ο κληρονόμος θα έχει το δικαίωμα να προβεί σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Θα μπορεί να αλλάξει την φωτογραφία του προφίλ και την cover photο, να δεχθεί αίτημα φιλίας, να γράψει ένα ειδικό ποστ που θα εμφανίζεται στην αρχή του timeline του “μνημείου”. Μπορεί για παράδειγμα να το χρησιμοποιεί για να ενημερώσει πότε θα γίνει το μνημόσυνο.

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις να επιτρέπεται στον κληρονόμο σου να κατεβάσει ένα αρχείο με φωτογραφίες, posts και πληροφορίες προφίλ. Όμως οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν όπως ήταν ενώ δεν θα μπορεί ο κληρονόμος να έχει πρόσβαση στα μηνύματα. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να εμπιστευτείτε κανέναν ως κληρονόμο, μπορείτε να επιλέξετε να διαγραφεί το προφίλ σας μετά τον θάνατό σας.

Το νέο feature είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ μόνο και σύντομα θα έρθει και στον υπόλοιπο κόσμο, πως σας φαίνεται;

facebook legacy contact, Facebook: Επέλεξε ποιος κληρονομεί το προφίλ σου μετά θάνατον

facebook legacy contact, Facebook: Επέλεξε ποιος κληρονομεί το προφίλ σου μετά θάνατον

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Επειδή δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε νεκρούς, θα βάλω στην θέση του υποψήφιου μακαρίτη τον εαυτό μου και έχω να δηλώσω σαν υποψήφιος βουλευτής για θυμαράκια το εξής: LOL.

jonjon

Τραγικό!

nick

Whaat the Fuuuuuuck?!?!?!?!?!

Dimitris77

Δε κοιτανε να φτιαξουν καμια ανεκτη εστω εφαρμογη για κινητα, αυτα τους μαραναν.

Στα Wp υπαρχει τεραστιο θεμα. Το 90% των χρηστων βαραει το κεφαλι του στον τοιχο. Στα android η κατασταση ειναι αρκετα καλυτερη.

Jimakos

Ο Έλληνας και στην ανακαλυψη φαρμάκου κατά του καρκίνου θα βρει να γραψει κατι αρνητικό και να κλαψουρίσει. (Αναφερομαι στα σχολια)

alexandros

Στα WP δεν έχει εφαρμογή! Η Microsoft την φτιάχνει !

Chris

Γιατί τα βλέπεται όλα από την μεριά σας.. Κατ εμε πολύ σωστή κίνηση. Για παράδειγμα πριν ακριβός 2 χρόνια σκοτώθηκε ενασ φίλος μου και το προφίλ του αμέσως έκλεισε και δεν μπορούσαμε να βρούμε τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει…

Genesis

ότι ποιο βλακεία έχω διαβάσει ποτέ μου έλεος.

Νίκος

@Chris

Υπάρχει και η άλλη λύση, λιγότερη εξάρτηση απο το διαδίκτυο. Εκτός κι αν θεωρείς νορμάλ ας πούμε ο φίλος σου να έχει περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook, παρά εσύ σπίτι σου. Εγώ δεν έχω ανεβάσει ποτέ ούτε μια φωτογραφία, αυτοί που πρέπει, τις έχουνε σπίτια τους, ελπίζω και εσύ να κάνεις το ίδιο.

Γενικά θεωρώ ότι πιο κίτς να ανεβάζει κανείς φωτογραφίες στα Facebook. Φακέλωμα κανονικό, μετά μας φταίνε οι εφαρμογές του Google Play που ζητάνε την τοποθεσία μας.

Dimitris77

@Jimakos

Καλα ενταξει φιλε. Εσυ αν ανακοινωσεις στους πλησιον σου (οικογενεια, φιλους) οτι ορισες κληρονομο του προφιλ σου περιμενεις να σε παρουν στα σοβαρα και να σχολιασουν θετικα δηλαδη την ψηφιακη… κληρονομια του Facebook;

@alexandros

Ακομα χειροτερα. Δεν ασχολειται καν με τα Wp δηλαδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.