Facebook Messenger: 1 δισ. downloads και απέκτησε το πρώτο παιχνίδι

Το Facebook Messenger μπήκε στο club των πολύ λίγων εφαρμογών οι οποίες έχουν φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο downloads στο Play Store. Η Google είναι η μόνη, εκτός από το Facebook, που έχει εφαρμογές με πάνω από 1 δισεκατομμύριο downloads.

Την συγκεκριμένη πληροφορία την αποκάλυψε David Marcus, υπεύθυνος για το messaging του Facebook και σίγουρα αποτελεί μεγάλο επίτευγμα.

Το Facebook Messenger app δεν υπάρχει πολύ καιρό ως ξεχωριστή εφαρμογή, αρχικά ήταν μόνο ένα βασικό chat που προήλθε από το offical Facebook app, και στη συνέχεια έγινε υποχρεωτικό το download για να έχεις πρόσβαση στα μηνύματα. Σήμερα έχει περισσότερες δυνατότητες από το να στέλνει απλά γραπτά μηνύματα, μπορείς να στέλνεις ηχητικά μηνύματα, να πραγματοποιείς κλήσεις, βιντεοκλήσεις, ακόμη και να στέλνεις χρήματα μέσω της εφαρμογής (προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ).

Πριν από λίγο καιρό, το Facebook είχε ανακοινώσει ότι ανοίγει την πλατφόρμα του Messenger στους developers για third party apps, και σήμερα ανακοινώθηκε το πρώτο παιχνίδι του Facebook Messenger. To Doodle Draw, είναι μια πιο social έκδοση του Pictionary, σου προτείνει μια λέξη, ζωγραφίζεις κάτι που την περιγράφει και το μοιράζεσαι με τους φίλους στο Facebook ή πιο ιδιωτικά στον Messenger.

Ωστόσο, το “ανησυχητικό” είναι ότι μπορείς να κερδίσεις πόντους προτείνοντας σε φίλους τα το παίξουν, οπότε μπορεί πολλοί να σας ενοχλήσουν με τέτοιου είδους προσωπικά μηνύματα.

Τέλος, να πούμε ότι, αν και έχει 1 δισεκατομμύριο downloads, το Facebook Messenger χρησιμοποιείται από 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, και ο αριθμός μεγαλώνει συνεχώς.

Διαβάστε επίσης: Facebook Messenger: Η νέα πλατφόρμα που φιλοξενεί ότι κάνεις στο ίντερνετ

Facebook Messenger: 1 δισ. downloads και απέκτησε το πρώτο παιχνίδι, Facebook Messenger: 1 δισ. downloads και απέκτησε το πρώτο παιχνίδι

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Για όσους έχουν κινητά με καλά specs είναι μια υπέροχη εφαρμογή.

Sotiris

1) Εάν δεν έχεις καλό κινητό υπάρχουνε προβλήματα με lag καθότι η εφαρμογή αναβαθμίζεται συνεχώς και προσθέτει “features”, με αποτέλεσμα να γίνετε όλο και πιο “βαριά” και σε μέγεθος και σε ανάγκες επεξεργαστικής ισχύος.

2) Ιδιωτικότητα μηδέν καθώς ακόμη και εάν ΔΕΝ μπεις Online, εμφανίζει ότι είσαι μέσα. ΔΕΝ μπορείς να κάνεις αποσύνδεση εκτός εάν διαγράψεις το cache ή κάνεις απεγκατάσταση και εγκατάσταση.

3) Σε υποχρεώνει να την χρησιμοποιήσεις διότι μέσω της εφαρμογής ΔΕΝ υπάρχει πλέον η δυνατότητα για Chat.

4) Τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολύ μπαταρία και Ram (εκτός από μνήμη αποθηκευτικού χώρου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.