Facebook Messenger: Έφτασε 1 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως

Τον Φεβρουάριο το Facebook ανακοίνωσε ότι το WhatsApp (το οποίο έχει εξαγοράσει) ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε μηνιαία βάση. Αυτή ήταν η δεύτερη εφαρμογή, μετά το Facebook, που πέρασε τον πήχη του 1 δισεκατομμυρίου.

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει το Messenger και γίνεται η τρίτη εφαρμογή, που ανήκει και πάλι στο Facebook, με πάνω από 1 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Το Messenger σημείωσε ταχεία ανάπτυξη μέσα στο 2016 κερδίζοντας περίπου 100 εκατ. ενεργούς χρήστες ανά 3 μήνες. Τον Ιανουάριο έφτασε στα 800 εκατ. και 900 εκατ. τον Απρίλιο. Το Facebook δημοσιοποίησε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά όπως το ότι είναι το δεύτερο πιο πολυκατεβασμένο app στο iOS (μετά το Facebook), στο Android έχει κατέβει πάνω από 1 δισ. φορές και κάθε μήνα στέλνονται μεταξύ χρηστών και επιχειρήσεων πάνω από 1 δισ. μηνύματα.

Επιπλέον, οι χρήστες αποστέλλουν πάνω από 22 εκατ. GIFs την ημέρα και 17 δισ. φωτογραφίες κάθε μήνα.

facebook 1 billion, Facebook Messenger: Έφτασε 1 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
beast

λογικό με την επιθετική και απειλητική προώθηση που ακολουθούσε. σε ανάγκαζε να την εγκαταστήσεις είτε από την εφαρμογή του Facebook είτε από το mobile site ακόμα και αν επέλεγες την προβολή υπολογιστή. με αυτό τον τρόπο επίσης χάνεται και το ιδιωτικό απόρρητο μιας και να μην έχεις την εφαρμογή του messenger η του Facebook στο κινητό σου εάν μπεις από τον υπολογιστή ως απενεργοποιημένος από κάθε συνομιλία κάποιος που έχει το messenger στο κινητό του μπορεί να δει ποτέ μπήκες πόσο έκατσες και πότε βγήκες. με ένα γεμάτο πιστόλι να σε σημαδεύει στο κεφάλι κάνεις τα πάντα και κάπως έτσι εξασφαλίζεις τους ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.