Το Facebook ετοιμάζει ηλεκτρονική τράπεζα;

Όπως φαίνεται το Facebook θέλει να γίνει κάτι περισσότερο από ένα social network που ασχολείται με apps και επικοινωνία. Έχει μεγαλεπήβολα σχέδια καθώς, σύμφωνα με φήμες, αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία είναι να επεκταθεί στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες με τη μορφή ηλεκτρονικού χρήματος και εμβασμάτων, σύμφωνα με την Financial Times.

Σύμφωνα λοιπόν με την Financial Times, το Facebook απέχει μόνο μερικές εβδομάδες μέχρι να πάρει την νομική έγκριση από την Ιρλανδία για μια υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebook την κατάθεση χρημάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή τρίτων, το γνωστό μας «e-money».

Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν το Facebook να βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον 3 startups στο Λονδίνο που προσφέρουν διεθνείς υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων online και μέσω mobile: TransferWise, Moni Technologies και Azimo.

Το e-money και τα εμβάσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Facebook να αναπτυχθεί στις αναδυόμενες αγορές. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία. Ήδη Κινεζικοί γίγαντες όπως Alibaba και Tencent έχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, αντικαθιστώντας έτσι παραδοσιακούς τρόπους πληρωμών μέσω τραπεζών που απαιτούν πιστωτικές κάρτες.

Εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
, Το Facebook ετοιμάζει ηλεκτρονική τράπεζα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

σε λίγα χρόνια θα φτιάξει και στρατό το φατσοβιβλίο!!! :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.