FBI και DHS, Προειδοποίηση για την ασφαλεία του Android

Μπορεί να χρησιμοποιείς καθημερινά το Android smartphone σου και να χαίρεσαι που οργανώνει τη ζωή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα μαζί του. Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται μαζικά όσο κανένα άλλο. Δύο από τις πιο κεντρικές υπηρεσίες προειδοποιούν τους υπαλλήλους τους για τα κενά ασφαλείας του Android.

Τόσο το FBI όσο και το DHS (Department of Homeland Security) υπολογίζουν ότι το 44% των Android χρηστών παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις εκδόσεις 2.3.3 έως και 2.3.7 που θεωρούνται αρκετά ευάλωτες σε σχέση με τις νεώτερες. Δεν γίνεται λόγος για το πόσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν Android, αλλά λογικό είναι να είναι αρκετοί. Αναφορά των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ υπολογίζει ότι το 79% του κακόβουλου λογισμικού επηρεάζει το Android σε σύγκριση με το ποσοστό που συγκεντρώνουν όλα τα άλλα λειτουργικά μαζί. Ο κύριος όγκος των προβλημάτων προκαλείται από τα SMS, ενώ σημαντική απειλή αποτελούν και τα Rootkits. Τέλος, τα ψευδή Google Play domains είναι ένα πεδίο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Προσοχή στο τι κατεβάζετε, παιδιά!

Android, FBI και DHS, Προειδοποίηση για την ασφαλεία του Android

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Σα να λέμε κατεβάζεις απο το play store και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Αν βάζεις τσοντοεφαρμογές απο άγνωστα site μάλλον πας γυρεύοντας. Λογικό αυτό που μας λένε απλά έχει σημασία και πώς το λένε ώστε να επηρεαστεί ο κόσμος.
Φυσικά και στο iphone αν έχεις jailbreak και βάζεις ότι να ναι τους ίδιους κινδύνους έχεις

tech21man

H προταση κλειδι ρε φιλε ειναι “να οργανωνει τη ζωη σου”. Δεν τρελλαθηκα, χαρτι και μολυβι αν χρειαστει. Ενας απο τους λογους που εχει αρχισει να μου τη δινει η google τελευταια. Και η microsoft επισης…

Θελετε να γελασετε? Εχω hotmail, φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος. Αλλαζουν στο νεο look και μετα απο καποιο καιρο με ρωτανε αν “θελω να αναβαθμιστω στο καινουριο outlook” (που δεν δουλευα outlook). Οχι ρε, ουστ. Αυτες οι ερωτησεις πηγαιναν επι καποιο καιρο, μεχρι που μια μερα ανοιγω το e-mail και ηταν ηδη “outlook”. Γελασα μεν, αλλα δεν ηξερα και σε ποιον να πρωτοριξω καρπαζια, για ολο το γελοιο του πραγματος. skynet ξεκινησε μου φαινεται.

Τωρα τελευταια ειναι ενοχλητικο που αναλογα τι ψαχνεις ξεποπαρουν και οι αναλογες διαφημισεις και γενικα μας εχουν κανει κοσκινο…Ουτε πηρα πρεφα ποτε google, youtube κτλ γινανε ενα που ειχα λογαριασμους κτλ…Καλες πληρωμες με το φεισμπουκι.

Στην πυρα ρε!

Vasilis

Ευτυχώς που δεν δουλεύω για το FBI.
Μια χαρά είναι αν ξέρεις τι να αποφύγεις.

παναγιωτης

“Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ….”
τα παντα κανουν οι αμερικανοι για να βγαλουν ολα τα λειτουργικα αχρηστα… γιατι μονο το ios ειναι ασφαλες…οπως και με την νικη της samsung που μπηκε στην μεση ο “πλανηταρχης”(τρομαρα του)
και την εβγαλε ακυρη…

dr1011

@παναγιωτης:
και το Android (Google) Αμερικάνικο είναι…
Το FBI απλά προειδοποιεί για το αυτονόητο. Ότι το Android είναι ευάλωτο και μη ασφαλές! Είναι γνωστό αυτό…

Nik

@παναγιωτης
Σίγουρα έχεις συσκευή Samsung.
Θα σου ένα μυστικό, αλλά μην το πεις σε κανέναν.
Το Android είναι αμερικάνικο
Το iOS είναι και αυτό αμερικάνικο
Τα WP είναι επίσης αμερικάνικα.
Είτε σ’αρέσει είτε όχι αλλά κλειστό λειτουργικό είναι πιο ασφαλές από οποιοδήποτε λειτουργικό τύπου Android.

Κώστας

Το iOS προφανως και ειναι πιο ασφαλές, όταν δεν το έχεις σπασμένο, γιατί ειναι κλειστής λογικής! Άρα ότι παίρνει μέσα του είναι ελεγμένο!

Με την ίδια λογική αν έχεις ένα android και κατεβάζεις μόνο από το play store, ή ένα pc windows και του περνάς ΜΟΝΟ αυθεντικά αγορασμένα προγράμματα, δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος.

Άρα αυτά τα ψεματάκια περι ασφάλειας του iPhone, μονο σε αδαείς μπορούν να πιάσουν! Όσο επικίνδυνο είναι ένα android μαμα, αλλο τόσο είναι και ενα iphone άσπαστο, και τουμπαλιν!

tasos

Μόνο απο google play…καλά εντάξει εκεί που οι εφαρμογές έχουν απο μόνες τους ιό….αφού μου χάλασε το galaxy που είχα απο “ελεγμένες” απο την google εφαρμογές πηγα σε ios και μετά σε wp…που apple και microsoft ΕΛΕΓΧΟΥΝ τις εφαρμογές και δεν ανεβαίνει οτι νάναι στο store.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.