FBI: Τεχνητή νοημοσύνη αναγνώριζει εγκληματίες από τα τατουάζ

Τα τατουάζ είναι ένα κομμάτι που εδώ και χρόνια βοηθά τις αρχές στην ταυτοποίηση διάφορων εγκληματιών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συμμοριών όπου τα μέλη τους έχουν κοινά τατουάζ, κάτι το οποίο κάνει πιο εύκολη την δουλειά της αστυνομίας.

Οι αρχές έχουν βάσεις δεδομένων με φωτογραφίες διάφορων τατουάζ, πολλά από τα οποία έχουν σύμβολα που υποδηλώνουν διάφορες εγκληματικές πράξεις.

Πλέον, η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνεται με πολύ πιο εξελιγμένο και έξυπνο τρόπο. Το FBI σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ, δημιουργεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης [ΑΙ] το οποίο θα αναλύει τα τατουάζ και θα βοηθά στον εντοπισμό εγκληματιών.

Το εργαλείο αναπτύσσεται από το 2014 και με τη βοήθειά του, το FBI θα μπορεί να ταυτοποιεί αυτόματα και να συσχετίζει εγκληματίες που είναι μέλη συγκεκριμένης συμμορίας.

Μπορεί ένα τέτοιο εργαλείο να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και βοηθητικό για τις αρχές, όμως εκφράζονται κάποιες αντιρρήσεις από οργανισμούς όπως το Electronic Frontier Foundation (EFF). Το τατουάζ θεωρείται ως μια μορφή λόγου, επομένως κάθε προσπάθεια ταυτοποίησης ή συσχέτισης δυο ατόμων, μπορεί να αποτελεί παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας που προστατεύει την ελευθερία λόγου, θρησκείας, τύπου κλπ.

Επιπλέον, εκφράζονται ανησυχίες για το γεγονός ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν θα μπορεί να λάβει υπόψη ορισμένα σχέδια ή τους λόγους που έγιναν. Για παράδειγμα, κάποιος που υπήρξε παραβάτης στο παρελθόν μπορεί να έχει επάνω του ένα τέτοιο τατουάζ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνεχίζει να εγκληματεί.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία με 15.000 εικόνες και η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει 100.000 φωτογραφίες τραβηγμένες από σωφρονιστικά ιδρύματα.

fbi ai tattoo tracking, FBI: Τεχνητή νοημοσύνη αναγνώριζει εγκληματίες από τα τατουάζ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet FBI featured

Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας του FBI αγόραζε μαζικά δεδομένα Διαδικτύου από μια άγνωστη εταιρεία τεχνολογίας στη Φλόριντα.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet ad blocker FBI

To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

To FBI άφησε για λίγο στην άκρη το κυνήγι κατά συρροή δολοφόνων για να ανακοινώσει ότι η χρήση προγράμματος ad blocker είναι αναγκαία.

Internet FBI Social Media TikTok

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.