“Αφού το βρίσκω δωρεάν γιατι να το αγοράσω;” – Πείτε τη γνώμη σας

Αφορμή για αυτό εδώ το post στάθηκε η συζήτηση που ξεκίνησε σε άρθρο του Techblog σχετικά με τις εφαρμογές για φορητές συσκευές και τη δυνατότητα να τις βρει κάποιος από τρίτα μέρη δωρεάν και να τις εγκαταστήσει στο κινητό ή το tablet του χωρίς να τις πληρώσει. Συγκεκριμένα υπήρξε ένα σχόλιο που έλεγε “αφού το βρίσκω δωρεάν γιατι να το αγοράσω;”. Εσάς ποια είναι η άποψή σας, αγοράζετε όσες εφαρμογές είναι επί πληρωμή ή συμφωνείτε με την παραπάνω λογική;

, “Αφού το βρίσκω δωρεάν γιατι να το αγοράσω;” – Πείτε τη γνώμη σας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

97 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ιωαννης

εξαρταται απο την τιμη και τι εφαρμογη ειναι!μια τιμη 5-6 ευρω σε απωθει να τα δωσεις,ενω μεχρι 2-3 ευρω ειναι ευκολο…ενα προβλημα ομως ειναι και ο τροπος πληρωμης ετσι..

karmaniolhs

εγώ πάντως συμφωνώ με την παραπάνω λογική αφού δεν έχω πληρώσει ποτέ κάποια εφαρμογή ΧD

alkis

απλά είμαι ανήλικος και δεν μπορώ να τα αγορασω !

Γιώργος

Android = τσάμπα όλα!
Αν υπήρχε αντικαταβολή ή paysafe ως μέθοδος πληρωμής θα πλήρωνα 2-3 εφαρμογές!

Vasilis_G

Προφανώς η κουβέντα γίνεται για το “ηθικόν” του θέματος αν κατάλαβα καλά…για την προσπάθεια των developers και να στηρίζουμε οι καταναλωτές τις σοβαρές εφαρμογές…κ.τ.λ.
Εγώ πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουμε ΟΛΟΙ αλλά ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ …είναι τόσος ο κόσμος στον οποίο προβάλλονται είναι τεράστι παγκόσμια το αγοραστικό κοινό…. και πιστεύω πως με ένα ελάχιστο αντίτιμο πάλι κέρδη θα έχουν..σε αυτό βέβαια πρέπει να συνηγορήσουν και οι εταιρίες να μην “πνίγουν” τους μικρόυς developers με μεγάλες προμήθειες…έχω δεί στο market εφαρμογή 30-40ε και παραπάνω αν είναι πρόκειται για χάρτες ….είναι τραγικά αυτά τα ποσά….ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν… μιλάς για φορητές συσκευές… όσο καλή και να είναι η σουίτα τύπου office ….δεν είναι σαν του pc…..είναι λάθος τέτοιες τιμές….ή βάζει ο άλλος μια εφαρμογή πλήρη δωρεάν και ζητάει για την adfree έκδοση 4 και 5 ευρώ….ΔΕΝ νομίζω…
Αν όλες οι εφαρμογές (οι σοβαρές,όχι αυτές με τα στιχάκια των Παντελίδιδων) είχαν ένα ελάχιστο αντίτιμο 0,20ε με 0,50 ε μπορεί και να αγόραζα 3-4 κάθε ημέρα απλά και μόνο για να τις δοκιμάσω και να μην έμπαινα καν στον πειρασμό να πάω στα “σπασμένα”…που πάω σήμερα…

panagiotis

Ο Τσαμπας ζει!!! οταν μπορεις να το βρεις δωρεαν και την τελευταια ενημερωση γιατι να τα δωσεις?? οσο μικρο και αν ειναι το ποσο.. Με την ιδια λογικη γιατι ολοι κατεβαζουμε ταινιες??

Iakovos

Πάντα αγοράζω(ταινιες μουσικη εφαρμογες) γιατί και αυτοι που κανουν development εχουν φαει τα ματια τους για να φτιαξουν ολα αυτα. Ειναι θεμα σεβασμου ανταμοιβης των προσπαθειων τους. Ειναι και προσωπικη επιλογη βεβαια. Αν νιωθει καλα με τον εαυτο του ενας για να μην πληρωσει τοτε δικαιωμα του. Ετσι νομιζω δλδ.

Aigaias

Ενα πρόβλημα με το android είναι οτι δεν σου δίνει δικαίωμα να δοκιμάσεις μια εφαρμογή πριν την αγοράσεις όπως κάνουν τα wp. Αυτό είναι αποτρεπτικό γιατί οι περισσότερες εφαρμογές δεν αξίζουν, οπότε όσο χαμηλή και να είναι η τιμή δίνεις τσάμπα λεφτά. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό, και δεν ισχύει μόνο για τις φορητές συσκευές. Είναι θέμα νοοτροπίας και ειδικά του έλληνα, αν και νομίζω οτι σιγά σιγά αλλάζει αυτό.

Νικολαος

Είμαι φοιτητης πληροφορικης και παράλληλα ασχολούμαι με ανάπτυξη διαφόρων εφαρμογών για κινητα. Συγκεκριμένα Android και Windows Phone. Οι εφαρμογές που έχω φτιάξει μέχρι στιγμης είναι “δυνατές” εφαρμογες και τις κοστολογώ στα 0.99 δολάρια δηλαδή στα 0.75 ευρώ. Καταλαβαίνω οτι διανύουμε περιόδους κρίσης, και ότι σε κανέναν δεν περισσεύουν. Γι αυτό και δεν με ενοχλεί να τις κατεβάσει κάποιος σπασμένες. Για την ακρίβεια, εγώ ο ίδιος τις ανεβάζω “σπασμένες” σε αυτά τα τρίτα μαγαζια για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να τις πληρώσουν ή απλά θελουν να τις δοκιμάσουν. Το θέμα είναι οτι οταν χρησιμοποιεις καθημερινά μια εφαρμογή που επισημα κοστίζει λιγότερο απο 1-2 ευρώ, δεν δικαιολογείται να την έχεις σπασμένη. Δεν δικαιολογείται για παράδειγμα να είσαι αρθρογράφος και να έχεις σπασμένο Word. Δεν δέχομαι επίσης να αγοράζει κανεις συσκευή με κόστος 500 και 700 ευρώ, να πληρώνει κάθε μήνα 40 και 60 ευρώ σε πάγια κινητης και να κατεβάζει σπασμένες εφαρμογές για να γλυτώσει τα 80 λεπτά. Φαντασου να έχεις ενα βιβλιοπωλειο, και κάθε μερα να ερχεται ενας τυπος, να διαβάζει ενα βιβλιο και να φευγει χωρις να το αγοράσει. Πως θα αισθανθείς? Δεν νομιζω να χαρείς. Το συμπέρασμα: Αν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις για μια εφαρμογή, πληρωσε. Δεν… Συνέχεια »

george

οταν για το nexus 4 αντι για 270 ευρω που κοστιζει στην αμερικη εγω πληρωσω 400 οταν ερθει ελλαδα νομιζω οτι δικαιουμαι να κατεβασω οτι εφαρμογη θελω τσαμπα. με τα λεφτα της διαφορας ποσες εφαρμογες θα πληρωνα??? ε με τον ενα η με τον αλλο τροπο τις πληρωνω

Aris

παντα αγοραζω εχω δωσει μεχρι και 10Ε για app.
το μονο μειον στο appstore ειναι οτι δεν μπορεις να το δοκιμασεις
και μετα να γινει επιστροφη χρηματων οπως στο playstore που εχεις
15λεπτα.

Δημητρης

Οταν κρινω οτι η τιμη ειναι καλη για αυτα που κανει, το αγοραζω, αλλιως δεν το βαζω καθολου. Δε θα γινω κλεφτοκοτας για μερικα ευρω, ειναι θεμα προσωπικης τιμης και αξιοπρεπειας.

Οσο για το θεμα του τροπου πληρωμης, ειμαστε στο 2012, 2013 σε λιγες μερες, η πιστωτικη καρτα (εστω και προπληρωμενη) ειναι ασφαλης τροπος συναλλαγων. Σιγα μη βαζουμε και ψιλα σε φακελο να τα ταχυδρομουμε στην καθε εταιρια.

Παναγος

Ο Νικολαος τα ειπε ολα, όπως θα μιλαγε ένας επαγγελματίας που απλά θέλει να βγάλει το ψωμί του από τις ιδέες και τον κόπο του.

gfk

Ο Τσάμπας ζει .
Φυσικά εις βάρος κάποιου συνανθρώπου του.

Το θέμα δεν είναι ότι μπορώ και βρίσκω δωρεάν κάτι.
Αλλά ότι κάποιος άλλος την πληρώνει (την εφαρμογή και τη νύφη)

HumanNervous

«αφού το βρίσκω δωρεάν γιατί να το αγοράσω;»

Συμφωνώ απόλυτα και ιδίως όσον αφορά κάποιους που δεν μπορούν να διαθέσουν έστω και το 1€, όπως άλλωστε ισχύει και για τα “σπασμένα” Games στην κονσόλες – pc αλλά φυσικά και πανάκριβα προγράμματα!

Ζαφείρης

@ Vasilis_G Ο developer ομως δεν θα ζησει με “συμβολικά” χρήματα.Καποιοι δεν εχουν αλλη πηγη εσοδων.Επομενως δε νοειται να δινουμε συμβολικα ενα μικροσκοπικο ποσο για μια εφαρμογη που αξιζει αρκετα χρηματα (πχ μια εφαρμογη με χαρτες,ενα game,ενα εργαλειο,οτιδηποτε).Καποιος κοπιασε για να τη φτιαξει.Στη τελικη αν σε καποιο μια εφαρμογη φαινεται εξωφρενικα ακριβη δεν την αγοραζει και δεν την χρησιμοποιει.Δε μας υποχρεωσε κανεις να τη βαλουμε.Δε θα τη βαλεις ομως και σπασμενη.

Αφου μπορω να κανω μια ληστεια και να αρπαξω 200-300 χιλ ευρω γιατι να δουλεψω?
αντιστοιχος συλλογισμος

DaRoTh

Απο τη στιγμη που πληρωνω ενα κινητο με 400 και 500+ ευρώ προσωπικά θέλω και εφαρμογές χωρίς να επιβαρυνομαι κ άλλο(γτ εμενα δε μου περισσευουν κ ολας)!!! ΝΑΙ προσωπικα έχω κατεβασει κανα 2-3 εφαρμογες που ήθελαν πληρωμή!!

Όσο αφορα το σχολιο οτι πληρωνω για μουσικη,ταινιες κλπ και σε αυτο προσωπικα δε πληρωνω ΤΙΠΟΤΑ..Σιγουρα καποιος θα πει οτι ειναι παρανομια η τζαμπατζιλικι αυτό εδώ αλλα ας μου απαντησει “Απο πότε η τέχνη θεωρείται παράνομη?”

Teo

@Aigaias απλά να σε ενημερώσω ότι όταν αγοράζεις μια εφαρμογή μπορείς μέσα σε 15 λεπτά να την ακυρώσεις και να μην την χρεωθείς..Άσε που σχεδόν όλες έχουν και την lite πλευρά τους και μπορείς να δοκιμάσεις κι αν σου αρέσει να προβείς σε αγορά.
Εγώ πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο μονος τρόπος για αγορά είναι μέσο τράπεζας..Αν αλλάξει αυτό και χρεώνεται ο λογαριασμός του πάγιου σου σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς από ότι τώρα(και ας προσπαθήσουν όλοι να κρατήσουν τις τιμές τους χαμηλά και όχι πάνω από διψήφια νούμερα..!)
* +1 στα λεγόμενα του Νικολαος #9σχόλιο

gfk

Ολοιδιο με το
“αφού δε συμβαίνει σε μένα γιατί να ασχοληθώ”

Demis

εξαρτάτε από την τιμή πάντα……….. στο κινητό τώρα έχω ούλο και όλο 2 σπασμένες εφαρμογές

1, gps (το χρησιμοποιώ μια δύο φορές το χρόνο ε όχι και να τα σκάσω 50 ευρώ άμα κοστίζε καμία 5 6 το συζητάμε)
2. μια εφαρμογή άκυρη που την τεστάρω μερικές μέρες και αν μου αρέσει θα την αγοράσω (έτσι κάνω σε όλες μου της εφαρμογές τεστάρω 3 4 μέρες στην πράξη πριν την αγοράσω εκτός από παιχνίδια που δεν παίζω καθόλου)

αν κοπούν τελείως πειρατικά δεν πρόκειται να αγοράσω τπτ (παλιά ναι τώρα όμως που κάθε ευρώ το μετράμε όχι θα βολευόμουν με free)

Nick Petratos

Εγώ επειδή σαν developer που είμαι και εγώ, θέλω και εγώ να πληρωνομαι για τον κόπο μου, έτσι θεωρω πως καταλαβαίνω ποιο καλα και ότι και αν έχω το έχω αγορασμένο, για εμένα είναι ανήθικο και κλοπή να βάλω κάτι σπασμνένο γιατι ακόμα και μια απλή εφαρμογή θέλει ατελείωτες ώρες κώδικα για να γραφτεί.

κάποιος ποιο πάνω είπε πως το ανδρόιδ δεν σου επιτρέπει να δοκιμάσεις, αυτό είναι λάθος γιατι μπορείς να δοκιμάσεις και σε λίγη ώρα μετά την αγορά αν δεν σου άρεσε το app το κάνεις uninstall μέσα απο το Play store και σου επιστρέφει πίσω τα λεφτά σου

naxiand

οχι δεν μου περισευουν, εχω προσβασει σε οτι πριβε και μη σαιτ για το οτιδήποτε,παρο ολα αυτα, εχω πλεον αγορασμενες ολες τις εφαρμογες στις android συσκευες μου …… ο λογος; η τιμη. με τις εκπτωσεις + καποια περιοδο που ειχαν πολλες αξιολογες εφαρμογες και χρησιμες για εμενα στο 1 ευρω, αγορασα οτι ηθελα….μεχρι και τα win 8 αγορασα προσφατα , αφου η τιμη ηταν στα 29,90 ευρω……

Ριχτε τις τιμες αν θελετε να σταματήσει η πειρατια ……………….

jimo

το θεμα ειναι απλο αν θελεις να εχεισ τις εφαρμογες που σου αρεσουν και παρομοιες ακομα και αν τις βρεις ντζαπα αγοραζεις την εφαρμογη για να στηριξεις το developer κα ινα φτιαξει και αλλες παρομοιες ριναι γαϊδουρια να τα παιρνεις ολα ντζαπα χωρις να δινεις και εσυ ακτι μικρο πισω

george

εμενα προσωπικα δεν μαρεσει να αγοραζω εφαρμογεσ που μπορω να τισ βρω δωρεαν παρολα αυτα θα αρχισω να αγοραζω ολεσ τισ εφαρμογεσ ανεξαρτητωσ τιμησ οταν θα μπορουμε να πληρωνουμε με paysafe και οχι με πιστωτικεσ καρτεσ!!

Vasilis

Σχόλια τύπου android = τσάμπα όλα με κάνουν να ανυσηχώ για την εξέλιξη της πλατφόρμας.

+1 στον Νικόλαο, τα είπε πολύ καλά

Επίσης νομίζω ότι όσο αφορά το Android (που χρησιμοποιώ) θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο το παραυρο των 15 λεπτών για δοκιμή. (νομίζω παλιά ήταν 1 μέρα ή κάτι τέτοιο) Έστω κανένα 2ωρο πρέπει να είναι.

naxiand

@Demis gps που και εγω 1-2 φορες τον χρονο θελω υπαρχουν εφαρμογες που ειναι για δοικιμη 7 10 μερες και ετσι καλύπτομαι…..

Ειναι και θεμα νοοτροπιας….. πριν καποια χρονια (παροτι καλυτερα οικονομικα τοτε) 100% ολου του software ηταν σπασμενα . Πλεον εχω αλλαξει, νοοτροπια απο την στιγμη που αρχισα να αγοραζω software…………

stazorbas

Το android ειναι ενα λειτουργικο που απευθυνεται σε νεες ηλικιες οι οποιες ΔΕΝ εχουν πιστωτικες.οποτε μεχρι να ερθουν στη χωρα τα gift cards θα κατεβαζω παρανομα

Panos7GR

Νομίζω τα είπε όλα ο Νικόλαος (σχόλιο #9)! Εγώ προσωπικά είμαι κατά της πειρατείας του λογισμικού. Ίσως φταίει που πιο πιτσιρικάς ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό… Γι αυτό ΟΛΕΣ οι επί πληρωμή εφαρμογές που έχω στο κινητό μου είναι αγορασμένες. Ωστόσο, δεν θα το κρύψω, στην αρχή όταν μπήκα στον κόσμο του Android (άρα γι αυτό θα μιλήσω γιατί με αυτό ασχολούμαι περισσότερο) ανακάλυψα πως μπορώ εύκολα να βρω σπασμένες εφαρμογές στο Internet και δελεαστικα. Περισσότερο έπαιξε και ρόλο όλη η διαδικασία στο να αγοράσω μια εφαρμογή απ το (τότε) Android Market και ειδικά όταν μπήκε και στην μέση το Google Wallet η διαδικασία μου φάνηκε περισσότερο πολύπλοκη. Και δυστυχώς σε πολλούς αυτή η πολύπλοκη διαδικασία τους αποτρέπει απ την νόμιμη αγορά, όπως είχε κάνει κι εμένα. Γι αυτό λέω αν η αγορά μιας εφαρμογής γινόταν με πιο απλή διαδικασία (πχ με paysafe, με χρέωση στο υπόλοιπο της τηλεφωνικής κάρτας σου, λεεεω εγώ τώρα, και τα λοιπά) η πειρατεία θα είχε μειωθεί σημαντικά, πιστεύω. Επίσης την πειρατεία την ενισχύουν οι ίδιοι οι προγραμματιστες πολλές φορές, αφού υπάρχουν και οι παγαποντες που ζητάνε κάτι τρέλα ποσά για μια εφαρμογουλα, οπότε αναμενόμενο να τους απορρίπτουν και να βρίσκουν την εφαρμογή τους… Συνέχεια »

Kostas

Αν η τιμή ειναι λογική , κάλλιστα μπορείς να αγοράσεις . Για παράδειγμα , αγόρασα 2 παιχνίδια για τον υπολογιστή τελευταία , σε προσφορά , 10 ευρώ ( batman arkham asylum ) και 5 ευρώ ( Assassins Creed ) . Μπορώ ανετα να τα βρω δωρεάν , αλλα όταν η τιμη ειναι καλη , τα αγοράζω οχι μονο για μενα , για να εχω το αυθεντικό , αλλα και για να υποστηρίξω την εταιρεία που τα φτιάχνει . Aπο την αλλη το Assassins 3 ή αλλα παιχνίδια που κοστίζουν 40-50-60 ευρώ και βαλε , μονο τσάμπα !! Αν κόστιζαν 10-20 ευρώ θα τα αγόραζα και αυτά .Το ίδιο και με μερικά antivirus του υπολογιστή ή αλλα προγράμματα

Οταν η τιμη ξεφεύγει , προτιμώ ή να βρώ κατι αλλο παρόμοιο ή αν το χρειάζομαι επειγόντως , τοτε να το κατεβάσω τσάμπα . Για μενα όλα ειναι στα χερια των παραγώγων . Ο κόσμος εχει φιλότιμο να δωσει λογικά ποσά για αξιόπιστες και καλες εφαρμογες , όταν όμως νιώθει κορόιδο ή πως δεν αξίζει κάτι όσο το κοστολογούν τότε προτιμά το δωρεάν !!

kostas

ωραια ολα αυτα αλλα μηπως να λαβουμε και υποψει οτι υπαρχουν καταναλωτες που δν εχουν την δινατοτητα να αγορασουν εφαρμογες και καταφευγουν αναγκαστηκα στο “τζαμπα”!!! και αναφερομαι στα ατομα που ειναι ανηλικα και δν διαθετουν την δυνατοτη καπιας πιστωτικης ή κατι αντιστοιχο τελος παντων….. ας φροντιζαν οι ιδιες αιτεριες να καλυπταν αυτο το κενο-αυτο το χασμα που υπαρχει και να σταματησουν να παραπονιουνται….!

Δημήτρης

Η λογική του “κατεβάζω παράνομα επειδή είμαι μάγκας και τα βρίσκω σπασμένα” που εξέφρασαν πολλοί σε παραπάνω Post είναι κι ένας λόγος που η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε…

Επίσης η λογική της “εύκολης πειρατίας” που κυκλοφορεί στο Android είναι και ο λόγος που το PLay store είναι χρόνια πίσω σε σχέση με το AppStore και που οι Developers Κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στις εφαρμογές για IOS απ ότι Στις εφαρμογές για android.

Στο κινητό μου έχω περίπου 20 εφαρμογές … στο 4ο πλέον android μου όλες είναι αγορασμένες – εκτός από το GPS που έχω trial έκδοση με σπασμένους χάρτες. Έφυγα από τη λογική του “κατεβάζω πειρατικά” με την κορύφωση της κρίσης. Επίσης πλέον δεν έχω σπασμένα Windows …αγόρασα τα 8…

Στο Ipad Μου όλα είναι αγορασμένα. Δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω JailBreak. Είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Έχω συνέχεια τα updates των εφαρμογών και δεν χρειάζεται να ψάχνω συνέχεια για να δω αν τελικά ανέβηκε η νέα έκδοση σε κάποιο φόρουμ.

Και στο κάτω κάτω σιγά τα λεφτά … πρέπει να έχω χαλάσει περίπου 30 ή 40 ευρώ σε 1,5 χρόνο που έχω το Ipad 2 και καμια 25αρια ευρώ στο Android

κΛεοντιάδης

Για να πω και γω τη γνώμη μου…

Και το κινητό μου και το tablet τα έχω κάνει root. Οπότε, με λίγα λόγια ότι θέλω το έχω δωρεάν. Όμως, τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά και με έχουν βολέψει προτίμησα να τις ξανακατεβάσω, πληρώνοντας στο Play Store. Κάποιες από αυτές είναι το Launcher 7 Donate και WPNotifications Plus, οι οποίες με βοήθεισαν να δώσω όλο το WP feeling που ήθελα.

Γενικά θεωρώ πως το να έχεις root και να κατεβάζεις τα πάντα δεν είναι κακό, όμως αυτά που πραγματικά σου χρειάζονται και έχουν βοηθείσει εσένα, θα ήταν καλό να τα δώσεις τα λεφτά, για να βοηθείσεις και εσύ απ τι μεριά σου αυτούς που αφιέρωσαν τόσες ώρες στη δημιουργεία της εφαρμογής.

Ιωάννης

>Vlachakis το κουτί της Πανδώρας άνοιξες.
θα μιλήσω εμπειρικά. Χρόνια τώρα android και συνηθισμένος στα τζάμπα τα του pc, ομοίος τζάμπα και δω στις εφαρμογές. θα συμφωνήσω με τον Vacilis G σχετικά με το κόστος-διαφορά από smarthone – pc, οι τιμές θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο προσιτές και πιστεύω πως ο κόσμος θα τις προτιμούσε μακράν, αφξάνοντας κατακόρυφα τα κέρδη των developers οι οποίοι και τα αξίζουν…τώρα θα σας πω για την δική μου τακτική τον τελευταίο χρόνο. Για όποια εφαρμογή έχω κατασταλάξει πως μου κάνει και την περνάω από συσκευή σε συσκευή γιατί μου χρειάζεται και κοστίζει το πολύ 5 euro την έχω αγοράσει. Για όσες μου κάνουν αλλά κοστίζουν πάνω από 5 τις χρησιμοποιώ “σπασμένες” και παρακολουθώ -ειλικρινά- τις προσφορές του google play οπότε και την αγοράζω…

savvas94

Αν υπηρχε η δυνατοτητα να πληρωσω με χρεωση στο υπολοιπο της καρτας τοτε θα ειχα αγορασει 2-3 εφαρμογες. Με πιστωτικες δεν εχω καμια επαφη, ουτε θεωρω το android ασφαλες για να δωσω τετοια στοιχεια…

gpoly

οταν μια καλη εφαρμογη που την πουλαει ο developer στα 0,99€ την αγορασουν 500 ατομα, ο dev θα βγαλει περιπου 450€ με 10% προμηθεια( δεν ξερω ποσο ακριβως ειναι η προμηθεια, εβαλα στην τυχη), οσο ειναι ο μισθος μου part time… Προσωπικα δεν θα μου φανει να δωσω 1€ για κατι που θα ασχολουμαι για ωρες την στιγμη που πληρωνω 2 και 3 € για καφε η πολλα παραπανω που θα δωσει καποιος για ενα πακετο τσιγαρα..
οταν ομως για να κατεβασω το προγραμμα για gps με πλοηγηση μου ζηταει 30€ το λιγοτερο ενω μπορω να το βρω τσαμπα..τοτε στο τσαμπα ενοειται…αμα το χρεωνε 3 4 € θα την αγοραζα κ γω κι εσυ κ παααρα πολλοι αλλοι…οποτε η εταιριες χανουν απο τετοιες τιμες…

το point μου ειναι οτι μια εφαρμογη στο 1€ θα την κατεβασει ο κοσμος.. οποτε ο developer εχει κερδος απο την μαζικη πωληση και ο αγοραστης απο την χαμηλη τιμη αγορας…

eddy

Παιδια εγω σπασμενα κατεβαζω και ας εχω κινητω τον 650€ και ας πληρωνω παγιο 40€. Συμφωνω με τον Νικολα σε μερικα πραγματα,απλως εγω πιστευω ολοι αυτοι που βγαζουν μικροεφαρμογες και μεγαλες εφαρμογες πρεπει να πληρωνωνται απο την android και την καθε android και την καθε SAMY HTC LG APPLE!!!! Γιατι στο κατω κατω της γραφης εσυ θα πρεπει να με ελκεις και να μου προσφερις, αν μου αρεσεις και με καλυπτεις θα σε επιλεξω. Ας δημμιουργηθει μια βαση δεδομενων σε καθε χωρα απο την google και της εταιριες,να αξιολογει τα παιδια και με βαση τα νουμερα να τα πληρωνει και να τα προωθησει σε καποια τμηματα. Υπαρχουν πολλα μυαλα εκει εξω που χαραμιζονται και δεν τους κοιταει καννενας!!! Μοναχα εδωασαν τις βασεις και τα δεδομενα σε καποιους developers του ειπαν αυτο ειναι και κατσε πηραματισου και οταν εσυ το τελειωπησεις και μου ανοιξεις και καιανουριος δρομους ερχομαι σαν ΣΑΜΥ το περνω και το φοραω!!! Σαν SAMSUNG εμενα μου κοστισε ελαχιστα και ασε τους αλλους να ψαχνονται!! Ναι εγω δεν δινω παραπανω λεφτα γιατι πιστευω οτι οταν πηρα το κινητο το οποιο κοστος κατασκευης δεν ξεπερνα τα 150€ και εγω το πηρα 650€ πιστευυω οτι αυτο ειναι κλεψια!!!! Και μην ακουω… Συνέχεια »

Demis

@Nick Petratos ναι 15 λεπτά δίνουν για δοκιμή εγώ μέσα σε 3 4 μέρες με ζόρι όλα τα προβλήματα τα παρατηρώ η αν με βολεύει.. έτσι άκυρο από μένα έστω 24 ώρες να δίνανε…..

@eddy είσαι λάθος σε πολλά πράγματα καταρχάς αν έχεις πρόβλημα με sammy η και κάθε sammy αυτόνομοι προγραμματιστές δεν σου φταίνε μην αγοράζεις τα υπερτιμημένα προϊόντα και τελείωσε δεν σε ανάγκασε κάνεις……….. οεο??

και κάτι ακόμη ναι κόστος κατασκευής είναι 150 ευρώ αλλά πληρώνουν υπαλλήλους έρευνα πατέντες κλπ μπορεί κόστος να μην είναι 650 ευρώ αλλά ούτε καν 150 είναι (έτσι ενημερωτικά)

κωστας

Αν μπορω να βρω παραπλησια η και καλητερη
εφαρμογη δωρεαν γιατι να τη κατεβασω σπασμενη

Arshak

στα windwos phone είναι δύσκολα να βάλεις δωρεάν τις εφαρμογές ιδικά αν έχει την τελευταία έκδοση του λογισμικού (τουλάχιστον στα Samsung που έχω και εγώ), γιατί τα windows phone είναι κλειδωμένα,και η τελευταία έκδοση έχει προστασία από το ξεκλείδωμα … την αναβάθμιση θες δεν θες θα την κανείς γιατί αν έχεις παλιά έκδοση λογισμικού δεν σου αφήνει να κατεβάσεις εφαρμογές από το marketplace (νομίζω έχει και σχετικό άρθρο) … οπότε αν θέλεις κάποια εφαρμογή πρέπει να πληρώσεις…

Jason Matsoukas

Χαίρομαι που υπάρχουν λογικές φωνές εδωμέσα 🙂

Παιδιά, το σπασμένο είναι λάθος και ανήθικο. Αλλά το κάνουμε γιατί μπορούμε. Ότι δικαιολογία και να βρούμε, νομίζω ξέρουμε ότι δεν είναι το σωστό γιατί δεν θα θέλαμε να μας το κάνουν!

(μου άρεσε πάρα πολύ το παράδειγμα με το βιβλιοπωλείο 😉 )

Θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά με την τιμή.

Μου αρέσει που όλοι γίναμε επιχειρηματίες και επιβάλλουμε την τιμή που πρέπει να έχει κάθε πρόγραμμα, λες και ξέρουμε πόσες εργατοώρες χρειαστήκανε για τον προγραμματισμός της, την διαφημιση της, κτλ.

40 ευρώ για χάρτες είναι πολλά, αν τους κόστισε κάτι εκατομμύρια για να τους φτιάξουν;

Χρηστος Α.

Απλα κατεβαζεις το αρχειο .apk της εφαρμογης κ εισαι γαματος

Jason Matsoukas

Είσαι πάρα πολύ ρε.. μπράβο!!

Αν μπορούσες να φτιάξεις και το αρχείο .apk της εφαρμογής.. τότε θα ήσουν μάλλον κορόιδο!
Άσε τα κορόιδα να τα φτιάχνουν και κάνε αυτό που ξέρεις!

AventinuZ

Κάποια σχόλια είναι ειλικρινά λυπηρά. Δεν με ενοχλεί το γεγονός της πειρατείας (και έγω είμαι μέρος της κάποιες φορές), με ενοχλεί όμως η απουσία τύψεων, το ότι κάποιοι λένε «κλέβω, ε και;». Το ότι κάποιοι δίνουν 500 ευρώ για μία συσκευή και αρνούνται να δώσουν 1 ευρώ (λιγότερο από ένα πακέτο τσίχλες) για μία εφαρμογή που θα τους κάνει την καθημερινότητα καλύτερη ή θα τους διασκεδάσει είναι τουλάχιστον γυφτιά και δείχνει ποια είναι η παιδεία τους. Η απουσία παιδείας γίνεται ακόμα πιο έντονη από το γεγονός ότι το Android για παράδειγμα προσφέρει τη δυνατότητα refund. Εγώ έχω πάρει τα χρήματα μου πίσω για πολλές εφαρμογές. Στα μάτια μου αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους και για αυτό δεν εκτιμούν την εργασία των άλλων. Είναι επίσης ανίκανοι να αντιληφθουν ότι επειδή κάτι είναι φηφιακό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε με ιδρώτα. Ένα ακόμη σημάδι ψηφιακού αναλφαβητισμού και έλλειψης παιδείας. Προσωπικά αναγνωρίζω την πειρατεία στα PC Games των οποίων οι τιμές είναι πολύ υψηλές για να κάνεις το λάθος να αγοράσεις κάτι που δεν θα σε ικανοποιήσει. Αγοράζω παιχνίδια που είμαι 100% σίγουρος ότι θα μου προσφέρουν (π.χ. το Football Manager είναι σταθερή αξία) και τα υπόλοιπα τα δοκιμάζω… Συνέχεια »

GiannisMix

Παιδια το σωστο δεν θα ηταν Microsoft, Google, Apple, Samsung,. Nokia κτλ.. να πληρωνουν τον developer με καποιο τροπο ετσι ωστε να ενδυναμωνει το αντιστοιχο marketplace και κατασυνεπεια να το καει πιο ανταγωνιστικο;
Εγω μονο δωρεαν εφαρμογες κατεβαζω στο κινητο. δεν θελω τραμπες με πιστωτικες..
Στο PC αν καποιο κοστιζει 25+ δεν πληρωνω γτ δε περισσευουν!!!

Θοδωρής

Διαβάζω σχόλια του τύπου “σιγά να μην πληρώσω” και πραγματικά πικραίνομαι. Το να πληρώσεις κάποιον για την υπηρεσία που σου προσφέρει, είτε αυτή λέγεται “εφαρμογή για κινητές συσκευές” είτε “σου φτιάχνω το θερμοσίφωνα” δεν παύει να είναι μία υπηρεσία που πρέπει να πληρώνεται. Το ότι κάποιοι έχουν φάει μέρες, μπορεί και μήνες για να φτιάξουν μία εφαρμογή και την κοστολογούν μία Χ τιμή δεν είναι παράλογο. Τι πάει να πει τις βρίσκεις τζάμπα; Δηλαδή ο developer που έχει φτιάξει την εφαρμογή (που συχνά πίσω από μία εφαρμογή/παιχνίδι υπάρχει ομάδα 2+ ατόμων) είναι ο χαζός της υπόθεσης; Με την ίδια λογική όταν θα έρθει ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός (δεν έχω τίποτα με τα επαγγέλματα, παράδειγμα φέρνω) στο σπίτι σου να σου φτιάξει μία βλάβη στη πρίζα ή στη βρύση και για 15-20 λεπτά δουλειάς θα σου ζητήσει 50-60€, δεν θα τον πληρώσεις; Με το που στο φτιάξει, θα του πεις “Ευχαριστώ” και θα τον διώξεις από το σπίτι σου; Ας συνεχίσω το ίδιο παράδειγμα για την τιμή. Όταν λοιπόν θα σου ζητήσουν για δουλειά 15-20 λεπτών 50-60€, θα τα δώσεις. Ο δημιουργός της εφαρμογής που σου ζητάει 0.99€-5€ για μία εφαρμογή/παιχνίδι με updates σου φαίνονται πολλά; Δύο μέτρα και δύο… Συνέχεια »

Γιώργος

@Vasilis #25 σχόλιο
Φίλε μου εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε ΚΥΡΙΩΣ λόγω του μεθόδου πληρωμής!Έχεις δει πολλούς ανήλικους να έχουν πιστωτικές κάρτες και να χαλάνε τα λεφτά που βγάζουν οι γονείς τους ; (άσχετο που δεν πληρώνουν ποτέ με πιστωτικές και έχουν έτσι 2-3 να κάθονται)
Αν έρθουν με το καλό οι gift cards φυσικά και θα πληρώσω ή αν γίνεται να βάλω paysafe…Ενώ όμως έχω μαζέψει 100-200€ για να πάρω το κινητό χωρίς να αναγκασω τους γονείς μου να πληρώσουν δεν νομίζω ότι θα μου δώσουν και την πιστωτική τους.
Υ.Γ. Το android = τσάμπα όλα είναι αλήθεια! Μπορεί να πονάει,αλλά έτσι είναι!Επίσης όταν θέλω να κατεβάσω ένα παιχνίδι που κάνει 6,75€ (σπασμένο) δεν νομίζω να επιβαρυνω την εταιρία ππυ έχει 100.000+ downloads.Αν είναι ένα πρόγραμμα που κάνει 1-2-5€ και μου χρειάζεται θα τα δώσω,αλλά μέσω gift cards (Ή αν είναι μια προσπάθεια ενός Έλληνα/Κύπριου developer)…
Π.χ. Το Poweramp θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα αγοράσω με gift cards,όπως και άλλες 10 εφαρμογές!

Kimi_R*

Σαφώς και δεν είναι σωστό να “κλέβεις” την δουλειά κάποιου αλλά ας μην στρουνθοκαμηλίζουμε!!
Ποιος από σας τους developers δεν έχει δουλέψει με μη αγορασμένο λογισμικό, ποιος από σας πριν ξεκινήσει την καριέρα του δεν δούλεψε σε σπασμένο πρόγραμμα, ποιος δεν κατέβασε ταινίες, τραγούδια όσο ήταν φοιτητής…. Όσοι ασχολούνται με υπολογιστές το 99,9% έχουν χρησιμοποιήσει έστω μια σπασμένη εφαρμογή

Όσο για το αν σας στερούν το ψωμί κανείς δεν σας το στερεί, το 90% αυτών που κατεβάζουν τις σπασμένες εφαρμογές αν δεν μπορούσαν να τις χρησιμοποιούσαν σπασμένες δεν θα τις κατεβάζανε καθόλου, αν είχα τα λεφτά σιγά να μην ψαχνόμουν για το αν δουλεύει, αν θέλει root, αν έχει ιό, αν… αν.. αν… όπως δεν αγοράζουμε τα βιβλία που αν ήταν δωρεάν θα μπορούσαμε να διαβάσουμε….

Panagiotis

Οτι νάναι οι περισσότερες απόψεις … Καλά, τι μέσο όρο ηλικίας αναγνωστών έχει το site άραγε? Οτι βλακεία σκέφτεται ο καθένας την λέει … Νομίζω ότι θα πρέπει το techblog να διατυπώσει επίσημη άποψη. Θεωρώ περιττό να πω ότι πρέπει να αγοράζουμε τις εφαρμογές. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΕΨΙΑ. Αν ήθελε η Google στο Android να είναι όλα δωρεάν, τότε απλά θα τα είχε δωρεάν. Προφανώς για αυτό οι περισσότερες εφαρμογές είναι κακοφτιαγμένες, αν ο άλλος δεν πρόκειται να εισπράξει γιατί να επενδύσει σε μια καλή δημιουργία; Υποθέτω ότι στο AppStore της Apple πληρώνουν πολλοί περισσότεροι, γίαυτο η διάφορα στην ποιότητα των apps ειναι η μερα με την νύχτα….Ακου εκεί ειναι μαγκιά το δωρεάν κατέβασμα…θα καραφλιασουμε ομαδικώς με αυτά που διαβάζουμε….

Jason Matsoukas

@Kimi_R δεν νομίζω πως κανείς από αυτούς που υποστηρίζουν την αγορά εφαρμογών, υποστήριξε παράλληλα ότι δεν ήταν ή/και είναι “πειρατής”!

Στέλιος

Θα πω μόνο ένα μπράβο στο #9 Νικόλα. Με κάλυψε και ως developer και ως άνθρωπο. Σε κάποια σχόλια θα πω απλά πως ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

sokel

Αν μία εφαρμογή είναι εμπορική και μου είναι απαραίτητη την αγοράζω (το να την κατεβάζεις από γνωστά μαγαζιά επειδή μπορείς είναι κλοπή)δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό να την αγοράζεις από το εξωτερικό που έχουν λιγότερους φόρους ναι και εγώ μαζί σας όταν είναι κάποια εφαρμογή με πληρωμή πρέπει να την πληρώνεις αλλιώς υπάρχουν παραπλήσιες εφαρμογές που είναι δωρεάν πχ.linux κλπ παιχνίδια αν σου αρέσει πλήρωσε το αν δεν έχεις να το πληρώσεις μην μπαίνεις στο τρυπάκι καν(αξίζει/δεν αξίζει) το ότι κάποιος δεν δίνει demo του προγράμματος για να το δοκιμάσεις και μπορείς να το κατεβάσεις δεν σε δικαιολογεί είναι κλοπή τελεία και παύλα
είναι το ίδιο με το να πάρεις ένα παπάκι από τον δρόμο επειδή κάποιος ξέχασε τα κλειδιά στο διακόπτη

Kimi_R*

@Jason Matsoukas Όταν λοιπόν είσαι ο ίδιος πειρατής δεν μπορείς να κατακρίνεις κάποιον ούτε να κάνεις μαθήματα ηθικής!
Κάθε δουλειά έχει τα ρίσκα της, έτσι λοιπόν όταν προγραμματίζεις σε ένα ανοιχτό περιβάλλον κινδυνεύεις εις γνώσιν σου να σου κλέψουν την δουλειά, οπότε ή κάνεις τόσο καλά την δουλειά σου και την κρυπτογραφείς τόσο καλά που να μην μπορούν να την σπάσουν, ή σταματάς να προγραμματίζεις σε αυτό το περιβάλλον, ή συνεχίζεις όπως είσαι γνωρίζοντας τον κίνδυνο, ή τις δίνεις δωρεάν κερδίζοντας από τις διαφημίσεις…
Πάντως δεν ξέρω κανέναν που να έχει βάλει σπασμένο πρόγραμμα Έλληνα developer… συνήθως είναι ακριβά προγράμματα η παιχνίδια, σαφώς λάθος αλλά δεν νομίζω π.χ. να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα ο Bill Gates με τα σπασμένα Windows… ίσα ίσα θυσαβρίζει.. καλό του κάνουν! Διαφήμιση!
Τέλος όταν το πρόγραμμα είναι εργαλείο που χρειάζεται σε μια δουλειά πίστεψε με το αγοράζουν! Κανείς επαγγελματίας δεν ρισκάρει την δουλειά του!

GiannisMix

Εγω ακομα κ τωρα τετοια εποχη, δε κατεβαζω ταινιες πηγαινω βιντεοκλαμπ να της νοικιασω να υποστηριξω κ το μαγαζι της γειτονιας που κινδυνευει. αν ομως μου παει τη ταινια 3ευρω την ημερα τοτε θα με χασει. ετσι πιστευω και οι developers. ας εχουν φθηνα να αγοραζει ο κοσμος (οποιος εχει και θελει) αλλιως τα παραπονα τους στις εταιρειες που διαθετουν τα πνευματικα δικαιωματα των αντιστοιχων stores να ζητησουν απ εκει μισθο.
~~όταν γραφω σενα περιοδικο ειμαι μελος του περιοδικου πληρώνομαι απο αυτο. όταν εκθετω την εφαρμογη μου σε ενα marketplace θα πρεπει η μαμα εταιρεια να φροντιζει να ανταμοιβει τον developer που πλουτιζει ξένο marketplace για να εχει να παινευεται η APPLE κ η GOOGLE για τις τοσες πολλες εφαρμογες που εχουν…~~ αντε ρε developers. ζητηστε τα απο εκει 😉

Υ.Γ. Μπορει καποιοι να ενοχληθουν απο το σχολιο μου κ το τροπο μου. Δεν αποσκοπω σε κατι τετοιο. Να ενημερωσω πως τα ιδια λεω κ στον αδερφο μου ο οποιος σπουδαζει αυτη τη δουλεια. Εκθετω απλα την αποψη μου χωρις απαραιτητα να ειναι κ η σωστη.

Nikostama

Εγω προσωπικα δεν εχω βαλει καποια σπασμενη εφαρμογη στο κινητο μου … Αυτο δεν σημαινει οτι το θεωρω λαθος ομως … Οι εταιριες το εχουν βρει το κολπο “δεν πληρωνεις εμενα αγοραζοντας μια εφαρμογη δινεις χρηματα στους developers που σκυλιασαν(χωρις υπαινιγμο , γνωριζω καλα οτι οντως δεν ειναι κατι ευκολο) για να την φτιαξουν” … Με τον τροπο αυτο δημιουργουν ολη αυτη την κατασταση που φενεται στα παραπανω σχολια … Η γνωμη μου ειναι οτι δεν κλεβει ο κοσμος τους developer αλλα οι εταιριες …. Προσωπικα θεωρω οτι αν ειχα μια ιδεα και την υλοποιουσα, βαζοντας την στα store (με τον τροπο που λειτουργουν σημερα) απλα θα την χαριζα στις εταιριες λογισμικων…

Kimi_R*

Ακριβώς όπως τα λένε τα παιδιά από πάνω!
Για να σεβαστεί ο πελάτης έναν developer πρέπει να σεβαστεί και ο developer τον πελάτη!

Paris

ναι είμαι τις λογικής ότι αφού υπάρχει δωρεάν το επιλέγω και αν όντως θέλετε να κάνετε καλή πράξη να δίνεται τα 0.50 λεπτά σε κανέναν άστεγο που τα έχει ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ανάγκη. δεν λέω ότι ο προγραμματιστής δεν πρέπει να ανταμειφθεί για τον κόπο του, αλλά προς το παρών μπορεί να ζήση και χωρίς αυτά, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει προγραμματιστής (όχι εταιρία) που να ζει μόνο με τις εφαρμογές του, απλά είναι ένα έξτρα χαρτζιλίκι και για να λέμε και την αλήθεια εφαρμογή στο appstore με τιμή 0.99 δολάρια ο προγραμματιστής στα χέρια του παίρνει 0.70 περίπου 0.50ευρω οπότε εγώ σκέφτομαι έδωσα που έδωσα το 700 στην apple γιατί να μου φάει και άλλα. (πχ αγοράζω iphone για τις εφαρμογές φαντάζεσαι να τις αγόραζα όλες) κάποιος άλλος μπορεί να σκεφτεί ναι οκ αλλά θα προτιμήσω να ενισχύσω των cracker που έσπασε την εφαρμογή και όχι τον προγραμματιστή. επίσης είναι γελοιότητα να βλέπεις ένα ιντερνετικο σιτε να έχει εφαρμογή του σιτε του επί πληρωμή. και κάτι τελευταίο ας μας πει ποιος δεν έχει σπασμένο το photoshop, ποιος δεν είδε ταινία πειρατική αα και κάτι ακόμα το να πουλάς μεταχειρισμένη συσκευή είναι νόμιμο? δεν λέω τι να κάνει ο καθένας, απλά έβαλα… Συνέχεια »

Andreas Kar

Σαν νεαρός φοιτητής της πληροφορικής και νεοεισερχόμενος στον χώρο του development για android εφαρμογές δηλώνω την λύπη μου για όσα εκφράζονται από την μερίδα των αναγνωστών που υποστηρίζει οτι το κατέβασμα crackαρισμένων εφαρμογών είναι σωστό γιατί μπορούν, γιατί είναι μάγκες, γιατί δεν βρίσκουν τα χρήματα με 700ευρω κινητά κ.ο.κ.
Την εφαρμογή την πληρώνεις για να συνεχίσει να υπάρχει…
Αλλα το να κλέβουμε είναι εύκολο όταν γίνεται έτσι απρόσωπα μεσω του Internet….

blusf

@Kimi_R +1

Παν

προσωπικα δεν αγορασω σχεδον τιποτα γιατι παντα το βρισκω δωρεαν καπου αλλου και μαλιστα αρκετα ευκολα. τωρα για τις ταινιες που εχουν αναφερθει πιστευω πως δε χρειαζεται καν να τις αγοραζουμε αφου τα εκατομμυρια τα κερδιζουν απο το σινεμα (πηγαινω σινεμα 2-3 φορες το μηνα φοιτητικα και απλα).

John Karakatsanis

Εξαρτάται από το τι εφαρμογή είναι, τι κόστος έχει κλπ. Δεν έχω σπάσει ποτέ συσκευή, δεν έχω εγκαταστήσει ποτέ τσαμπέ apps που κανονικά διατίθενται επί πληρωμή.

Μη ξεχνάμε ότι από κάπου πρέπει να βγάλουν χρηματα και οι προγραμματιστές για να υποστηρίζουν τα λειτουργικά, να δημιουργούν εφαρμογές και να έχουμε χρήσιμα apps εμείς οι χρήστες στις συσκευές μας.

bg

Είναι απλό: κατεβάζουμε μόνο τις δωρεάν εφαρμογές. Τόσο στο Android, τόσο και στα PC, μπορείς να κάνεις την δουλειά σου στο 99% των περιπτώσεων με freeware. Όταν όμως το κόστος της εφαρμογής ξεφεύγει (τόσο ώστε πραγματικά να μην μπορεί να την αντέξει το πορτοφόλι) αναπόφευκτα θα πας σε σπασμένα.

giorgio

Δεν κρύβω ότι κατεβάζω κάποιες πολύ αγαπημένες μου σειρές που δεν μπορώ να τις βρω στην Ελλάδα ή, αν υπάρχουν, είναι πολύ πίσω στους κύκλους. Έχω προσπαθήσει να τις βρω σε blu ray αλλά δυστυχώς Fringe και Walking Dead με ελληνικούς υπότιτλους για αγορά, δεν βρίσκω πουθενά..

Στο προκείμενο τώρα, έχω αγοράσει κάποιες εφαρμογές αλλά δεν βάζω σπασμένες. Προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο. Δεν μπορώ να κρύψω όμως ότι, όταν κοιτάς μια σουίτα Office στο google play και κοστίζει 11,54€, δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι τι στην ευχή έχουν στο μυαλό τους.

Έχω καταλήξει μετά από κάποια χρόνια που κατεβάζω σειρές και ταινίες, κτλ, ότι πρέπει να στηρίζεται ο δημιουργός αρκεί να μην αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύει. Και αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές. Πλέον πηγαίνω και νοικιάζω ταινίες και αν αξίζουν τον κόπο, τις έχω εις τα υπόψιν για αγορά. Το ίδιο κάνω αν δω μια trial εφαρμογή που πραγματικά χρησιμοποιώ.

greeceandroid

Όχι μόνο αγοράζω εφαρμογές, πολλές φορές αγοράζω και τις “donate” εκδόσεις δωρεάν εφαρμογών, ή ψάχνω donate links στις σελίδες των developers. Είναι ένας τρόπος να δείξεις ότι εκτιμάς την δουλειά τους, και τους ενθαρρύνεις να συνεχίσουν να την βελτιώνουν.

Υπάρχει το περιθώριο των 15 λεπτών όταν αγοράσεις μία εφαρμογή που δεν σου κάνει να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Στις περισσότερες περιπτώσεις (με εξαίρεση τα παιχνίδια) είναι αρκετά 15λεπτά για να δεις αν σου κάνει ή όχι.

Γενικότερα “δικαιολογούσα” να χρησιμοποιήσεις σπασμένα προγράμματα στο πλαίσιο (και μόνο) της σχολής σου που σου ζητάνε π.χ. με το ζόρι matlab και οι καθηγητές δεν είναι ούτε στο ελάχιστο διατεθειμένοι να ακούσουν για “scilab”.

Μία μικρή σημείωση γιατί αναφέρθηκε κάτι σχετικό:*Οι Έλληνες devs δεν μπορούμε να ανεβάσουμε εφαρμογές επί πληρωμή στο Google Play.

giorgos

Οσοι εχουν παραπονα για αδυναμια πληρομης εχουν δηκιο πχ.ειμαι δεκα χρονων θα βγαλω την πιστοτικη μου καρτα και θα πληροσω? Ειναι δεδομενο δηλαδη πος ολοι στον τουτο κοσμο εχουμε pay cart! Οι ιδιοι οι κατασκεβαστες μας στελνουν στο τζαπα που χριαζετε 10 λεπτα απο τον χρωνο μας για να το βρουμε και να το καατεβασουμε!

GiannisWST

Αγοράζω τις εφαρμογές. Μάλιστα επειδη έχω και iOS και android πλέον προτιμω να τις αγοράζω στην 2η πλατφόρμα γιατι οι devs θα κερδίσουν περισσοτερα (με την ιδια τιμη αγοράς απο μένα).

Επειδη ειναι δύσκολοι καιροί καταλαβαίνω κάποιους για την αρνητικη σταση τους. Αλλα ρε παιδιά αν όντως χρησιμοποιείτε κατι και σας αρέσει τοτε δώστε επιβράβευση στον δημιουργό. Εξάλλου στην τελικη και οι 2 πλατφόρμες εχουν εκπτώσεις. Απλώς στο android ειναι σχεδόν κλοπή οι δικές του οταν τις βάζει (μιλάω για τα 0,10 και 0,20), μην γκρινιαζετε τοσο.

Επίσης ειδικα στην 2η πλατφόρμα δεν μπορείς να κάθεσαι να βρίσκεις κάθε 3 και λίγο την ανανεωμένη έκδοση, που βγήκε μετα, χωρίς τα bugs της τωρινής που έχεις. Ειδικα αν έχεις nexus συσκευη και ανανεώνεις συχνά, θα έχεις πρόβλημα να μην βρίσκεις εφαρμογες να λειτουργούν.

kapoios

εγώ θα τις αγόραζα τις εφαρμογές, αρκεί να μην χρειάζονταν πιστωτική κάρτα για αυτά:-P

Χρήστος

Γιατι να συμφωνήσω με αυτήν την λογική όταν ο developer έχει δουλέψει για αυτήν την εφαρμογή γιατι να έρθω εγώ και να την καταβασω δωρεάν αν ήταν έτσι να καταργιθουν οι developer και να τις κάνουν οι ίδιες οι ετεριες.Ελεος έχουν γίνει όλοι τζαμπατζιδες αν είστε έτσι μην αγοραζεται και αυτές τις συσκευές.

Κωνσταντίνος Αθ.

Αγοράζεις κινητό με 500+€ πληρώνεις 20-40€ το μήνα σε κάρτες ή πάγιο και δεν έχεις να πληρώσεις (μία φορά και όχι κάθε μήνα) 1-5€ κάτι που χρειάζεσαι και ο άλλος το πουλάει – δεν το δίνει τσάμπα. Τι μυαλό κουβαλάτε κάποιοι… Το 2ο πιο χαζό (άλλη λέξη ταιριάζει εδώ αλλά…) είναι η φοβία της χρήσης πιστωτικής κάρτας! Είμαστε στο 2012 με συσκευές που φέρουν NFC και ελπίζουμε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας για πληρωμές και εσείς φοβάστε να αγοράσετε μία εφαρμογή μέσω της super duper wow android πλατφόρμας! Σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο με 200 άλογα αλλά δεν πας γρήγορα για να μην κάψεις βενζίνη ή λιώσεις τα λάστιχα… Άρα γι αυτό αρέσει το android τελικά, γιατί όλοι μπορούν να κλέβουν “ελεύθερα”… Από την άλλη βέβαια οι developers θα πρέπει να επιτεθείτε μαζικά στη Google που επιτρέπει όλη αυτή την κατάσταση εις βάρος σας. Στα WP δεν μπορείς να βάλεις σπασμένη εφαρμογή – δεν μπορείς να κάνεις jailbreak το κινητό (κάτοχος HTC Trophy 7) εάν έχεις 7.1+ Είσαι developer και θες να βγάλεις λεφτά από τις εφαρμογές σου; Τις βάζεις επί πληρωμή ή με διαφημίσεις. Τα λεφτά σου θα τα πάρεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είσαι… Συνέχεια »

Sascha

Εγώ έχω δώσει κανα 100 €

MinosChr

Το σωστότερο κατά την άποψή μου θα ήταν από τη στιγμή που ξοδεύει κάποιος ένα σοβαρό ποσό για να αγοράσει μια συσκευή να του δινόταν ένα ποσοστό της αξίας του κινητού/tablet σε giftcard για το αντίστοιχο store προκειμένου να έμενε και ο χρήστης ικανοποιημένος αλλά και οι devs.
Από τη στιγμή που δε συμβαίνει αυτό, θεωρώ χρέος του χρήστη να πληρώσει για μια εφαρμογή που επινόησε κάποιος συνάνθρωπος του προκειμένου να κάνει την καθημερινότητα του ευκολότερη η διασκεδαστικότερη. Εγώ σαν developper θα διαθέσω σύντομα την εφαρμογή μου free και χωρίς ads δίνοντας τη δυνατότητα κάποιος να κάνει donate το ποσό που θεωρεί εκείνος ότι άξιζε η δουλειά μου, με δεδομένο όμως του ότι δε ζω από αυτό καθώς ακόμα είμαι φοιτητής και με συντηρούν οι γονείς μου..

Sascha

Όταν αγοράζεις ένα Smartphone σε τέτοια ποσά, μεγάλο ψέμα είναι να λέει κάποιος ότι δεν έχει λεφτά για τις εφαρμογές! Σκεφτείτε αφού μπορείτε να κλεψετε ένα Smartphone, γιατί δίνετε ΤΟΣΑ λεφτά και πάτε και το αγοράζετε. Έχω δώσει πάνω από χίλια ευρώ για προγράμματα για υπολογιστή, όχι επειδή έχω λεφτά παιδιά, αλλά γιατί δεν είμαιενος κλέφτης και γιατί πολύ απλά τα χρειάζομαι τα προγράμματα αυτά. Παιδιά με μεγάλη λύπη λέω είναι κλέφτης οποίος κατεβάζει σπασμένα προγράμματα ή εφαρμογές. Μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει διάφορα ανάμεσα σε κλέφτη εφαρμογής ενός ευρου και κινητού 500 ευρώ; Η αλήθεια παιδιά είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά. Και ο ένας και ο άλλος, ναι παιδιά, είναι κλέφτης. Εκτός κι αν δεν πειράζει κάποιον να ξέρει ότι είναι κλέφτης. Γιατί συνήθως μόνο εμείς οι ίδιοι ξέρουμε τι κάνουμε.
Σέβομαι κάθε άποψη, οπωσδήποτε, αλλά η αλήθεια είναι πάντα μόνο μια.

Papandonis

Χαίρομαι που όλοι σας θα δουλεύατε τζάμπα σε κάποια δουλειά! Είσαστε όλοι τόσο καλοί που θα δουλεύατε για κάποιον για πάνω από ένα μήνα απλήρωτοι;;; Μπράβο σας. Αυτή είναι η Ελλάδα κύριοι, μην τα ρίχνετε στους πολιτικούς όταν εσείς οι ίδιοι δεν αναγνωρίζετε το μόχθο του άλλου. Οι περισσότερες εφαρμογές δεν γίνονται εν μια νυκτί, θέλουν τουλάχιστον 2-3 μήνες δουλειά και σίγουρα από πάνω από 1 άτομα. Και φυσικά δεν μιλάμε για παιχνίδια.

Θέλετε δηλαδή να δουλεύουν όλοι για σας.

Και μην ακούσω ότι βγάζουν λεφτά από διαφημίσεις γιατί θα τρελαθώ! Είμαι graphic designer στην πολύ επιτυχημένη Ελληνική εταιρεία Singletonapps και ξέρω τα πράγματα από μέσα. Οι διαφημίσεις σου βγάζουν πενταροδεκάρες.

Σέβομαι την άποψη του καθένα αλλά θα πρέπει να μπαίνει λίγο και στη θέση του άλλου.

Σας ευχαριστώ.

Goodys

Ας τα πάρουμε απ την αρχή στο Android μέχρι στιγμής δεν έχω αγοράσει τίποτα αλλά οι περισσότερες εφαρμογές μου – παιχνίδια είναι Free από το μάρκετ με τα γνωστά σπαστικά Addons κτλ εντάξει έχω και 5-10 πειρατικές που τις χρειαζόμουν. Για να πω την αμαρτία μου έχω αμφιβολίες για την ασφάλεια του ώστε να βάλω την πιστωτική μου Στο Ipad 4 τα αγοράζω όλα – αν μπορούσα ας έκανα κι αλλιώς 🙂 Αλλά με τις προσφορές και με τα Free έχω βάλλει καμιά 300 εφαρμογές και έχω δώσει κάτι λιγότερο από 50 Ευρώ 😉 Τώρα στις άλλες IOS συσκευές μου όπου υπάρχει η δυνατότητα πειρατείας εγώ προσωπικά τα έχω όλα αγορασμένα αλλά πως ? Πρώτα κατεβάζω την εφαρμογή τη βλέπω κι αν είναι καλή τη σβήνω και μετά την αγοράζω από το Appstore αν δεν είναι απλά τη σβήνω 🙂 Φυσικά για μένα στις εφαρμογές του IOS υπάρχει πάντα το ψυχολογικό χρηματικό όριο των 10 Euro αν κάτι το κοστολογεί ο Developer παραπάνω πρόβλημα του εμένα αν μου αρέσει θα το πάρω πειρατικό (εξαιρώ το Baldurs Gate που είναι μύθος και θα δώσω κανονικά το 20άρικο 9,99 το game και άλλα τόσα το DLC-expation). Με άλλα λόγια το θεωρώ τεράστια… Συνέχεια »

Petros

Παιδιά να ρωτήσω κάτι:
πηγαίνεις σε ένα δρόμο με δυό λωρίδες στην ίδια κατεύθυνση η μία λωρίδα έχει διόδια και η άλλη είναι ελεύθερη.Ποιά θα προτιμήσεις? (Εγώ ανήκω στους κλέφτες…)
Την αλήθεια βέβαια όχι ηθικολογίες…

Κωνσταντίνος Αθ.

@Petros

Άστοχο το παράδειγμά σου χωρίς διευκρίνηση: Ο δρόμος χωρίς διόδια θα έχει λακούβες, χώμα, μεγαλύτερη απόσταση και διάφορες άλλες συνέπειες…

Οπότε θα προτιμήσω να πάω μέσω Αττικής Οδού (πραγματικό παράδειγμα) για να φτάσω πιο γρήγορα στον προορισμό μου και να μην καταστρέψω και το αυτοκίνητο που στην ουσία θα το πληρώσω μετά (λάστιχα, αναρτήσεις). Επίσης θα γλυτώσω ταλαιπωρία και καύσιμα!

Λευτεράκης ο Σφίχτης

Παιδιά κατεβάστε το appsales. Έχει ενδιαφέρουσες προσφορές κάθε μέρα.

Έχω πάρει πολλά apps έτσι.

Κατά τα λοιπά, δεν θα το παίξω καλός. Όλοι έχουμε κάνεις τις αμαρτίες μας όσον αφορά το software. Καλό είναι ότι μπορούμε να το αγοράζουμε. Τα πειρατικά πρέπει να ενέχουν θέση demo.

Petros

Μίλησα στον ιδιο δρόμο δυό λωρίδες χωρίς λακούβες χωρίς καμμία διαφορά όπως ακριβώς και τις εφαρμογές που βρίσκεις με την ίδια ευκολία τζάμπα…
Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά όταν με την ίδια ευκολία έχεις μπροστά σου και το τζάμπα δεν νομίζω οτι υπάρχει πάνω απο 2-3% που θα πληρώσει και μάλιστα με τρόπο που θέλει ολόκληρη διαδικασία…(και μην ακούω οτι είναι πολύ εύκολο να χρεώνεις την πιστωτική σου κάρτα έστω και με αυτά τα ποσά πλέον αυτή την περίοδο)

Κωνσταντίνος Αθ.

Ο δρόμος δεν είναι ίδιος διότι οι εφαρμογές που θα κατεβάσεις μπορεί να έχουν πειραχθεί, δεν έχεις τις επίσημες ενημερώσεις οπότε πρέπει πάντα να ψάχνεις την ενημερωμένη σπασμένη έκδοση, οι περισσότεροι κοινοί χρήστες δεν ξέρουν και πρέπει πηγαίνουν στους “έμπειρους” φίλους τους κλπ κλπ κλπ…

Πόσο χαζό είναι να μην εμπιστεύεσαι την πλατφόρμα που αγόρασες από την “τιτανοτεράστια” εταιρία Google (μέσω της συσκευής σου από 100 έως 700€) ώστε να βάλεις την πιστωτική σου κάρτα (ή προπληρωμένη για είσαι και καλά πιο σίγουρος)…

Offtopic: στις πιστωτικές κάρτες μπορείς να αρνηθείς συναλλαγή εάν όντως δεν την έχεις κάνει εσύ – για αυτό αν δείτε στους όρους υπάρχει ασφάλιση συνήθως 15.000€

ΤΑΣΟΣ

συμφωνώ με την φράση …. Αλλά αν είχα χρήματα (σε μεγάλο βαθμό) θα τα αγόραζα κανονικά

Επίσης η αγορά μέσω διαδικτύου μην ξεχνάμε δεν είναι τόσο ασφαλής …….

Χρήστος

Θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό να χρησιμοποιείς εφαρμογές χωρίς να της έχεις πληρώσει. Αν ήμουν προγραμματιστής δεν θα μου άρεσε και σίγουρα δεν θα συνέχιζα να ασχολούμαι με την ανάπτυξη εφαρμογών. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων.
Βάζω “σπασμένες” εφαρμογές μόνο για demo γιατί δεν υπάρχει Try Before You Buy.
Τις περισσότερες εφαρμογές βέβαια που έχω αγοράσει περίμενα να γίνει κάποια προσφορά όπως πρόσφατα στο Google Play Store με τα 25c.
Η ασφάλεια των συναλλαγών μέσω internet είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ότι με τα μετρητά. Για όσους νιώθουν ανασφαλείς υπάρχει και η Debit από την Alpha.

nicholas

Σαφώς οι δημιουργοί και προγραμματιστές, πρέπει να πληρώνονται για τον κόπο τους, αλλά όταν πχ είσαι άνεργος ή φοιτητής με άλλα λόγια δεν έχεις εισόδημα (από εργασία), τι θα κάνεις; Θα κάτσεις και θα ψοφήσεις στη γωνία που δεν σε παίζουνε επειδή δεν έχεις λεφτά;
Έχει τύχει να χρησιμοποιήσω εφαρμογές κλεψιμέικες με πρώτα και κύρια τα Windows αλλά στη συνέχεια όταν απέκτησα εισόδημα, αγόραζα τις εφαρμογές. Όχι όμως εκείνες που θα χρησιμοποιούσα μία και μοναδική φορά.

lef28

Όσο και αν ακούγεται περίεργο οι δημιουργοί-προγραμματιστές φταίνε. 1ο κρατούμενο:Όχι άλλο κάρβουνο. Όταν κυκλοφορούν κακογραμμένες λειτουργικά εφαρμογές…..κοινώς αρπαχτές της πλάκας, δεν είναι δυνατό να ζητάς τα ρέστα απο τον καταναλωτή. Μόνο ένας θα την πατήσει. 2ο κρατούμενο: Που βόσκεις βρε? Ζούμε στην Ελλάδα. Όπως και να το κάνουμε το τζάμπα-κουτοπονηριά την έχουμε στο αίμα μας. Βλέπει o developer τα $$$ που βγάζουν οι αντίστοιχοι developers στο Αμέρικα και μεγαλοπιάνεται. Που πας ρε καραμήτρο??? Σε ποια αγορά απευθύνεσαι(πληθυσμιακά)?….στη Ψωροκόστενα?!!! 3ο κρατούμενο: Ουτοπικός Οτινανισμός. Ότι π@π@ριά σκεφτεί την κάνει εφαρμογή.(συγγνώμη για τη λέξη) Διάβασα πρόσφατα σ’ αυτή τη στύλη για μια εφαρμογή τύπου αρχειοθέτησης/καταγραφής αποδείξεων. Γιατί να δώσεις 0,50 ή 0,99 ή 1,99 για αυτή την εφαρμογή? Υπάρχει το excel…..υπάρχει το σημειωματάριο. Προτιμάει κάποιος να στραβοθεί σε 4” ίντσες οθόνη? Θα μου πείτε γούστα είναι αυτά. Το θέμα είναι η εφαρμογή να σου κάνει εύκολη τη ζωή. Προτιμώ να αράξω στο pc μου το βραδάκι και να αφιερώσω maximum ένα 10λεπτο. Ίσως κάποιοι διευκολύνονται όταν είναι μέσα στο μετρό και στο τραμ να κάνουν τέτοιες εργασίες. Κλείνοντας (το 3ο κρατούμενο) σε καμμία περίπτωση δε θέλω να προσβάλλω το δημιουργό ….έτυχε αυτή η εφαρμογή να μου ρθει στο μυαλό. 5ο κρατούμενο:Οικονομικό Διαβάστε το… Συνέχεια »

Jason Matsoukas

Α ρε Lef28.. τα επιχειρήματα σου σπάνε κόκκαλα!

Δηλαδή μια κακογραμένη επαφή που την χρεώνει, σε δικαιολογεί εσένα να την κατεβάσεις σπασμένη; Αφού είναι κακογραμμένη, θα έπρεπε να μην την θες καν. Αν την θες, πλήρωσε την.

Σαν να υπάρχει μια καφετέρια όπου κάνει κακό καφέ, τότε σου “χρωστάει” να πηγαίνεις να τον πίνεις τσάμπα.

Σόρρυ, αλλά έπικ φέιλ. Τα παρακάτω δεν τα σχολιάζω.

lef28

Jason Matsoukas ….
Μάλλον δε γίνομαι κατανοητός στο πρώτο. Ας εξηγήσω το σκεπτικό μου πριν πέσουν άλλοι και με φάνε.

Όπως λες και εσύ ……Σαν να υπάρχει μια καφετέρια όπου κάνει κακό καφέ, πας πίνεις τη φραπεδιά σου και σε χρόνο dt σε πιάνει ένας κοιλόπονος….γυρνάς σφαίρα στο σπίτι.
Mε παίρνεις τηλέφωνο και μου λες να μην πατήσω εκεί. Εγώ τώρα αν είμαι βλαμένος θα πάω να πιω έναν καφέ αν και ξέρω την ποιότητα του.
Δικαίωμα μου είναι να πάω, δικαίωμα μου και να μην πάω.
τα ρέστα απο τον καταναλωτή = μην κλαίγεται ο developer αν έχει χασούρα.
Τώρα πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δικαιολογώ το κατέβασμα εφαρμογών πραγματικά θέλω να μου το εξηγήσεις. Αν εξαιρέσεις το 1ο και το 2ο , στο 3ο παραθέτω παράδειγμα και αιτιολογώ ότι δεν αγοράζω κάτι που δε με διευκολύνει στην καθημερινότητα μου. Επίσης στο 6Γ αναφέρομαι οτί μεταξύ νόμιμης αγοράς και πειρατείας δηλώνω υπέρμαχος του Donate.
Εγώ προτιμώ να έχω λιγότερες απολαβές απο τις δικές σου , έχοντας όμως 7000 πελάτες από πίσω σ’αντίθεση μ’εσένα που θ’έχεις 2000. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του σκοπιά.

Jason Matsoukas

Lef28, αν σε παρεξήγησα σόρρυ!

Απλά ήθελα να πω πως μια κακογραμμένη εφαρμογή, δεν σημαίνει πως επιτρέπεται να την κατεβάσεις τσάμπα. Απλά αυτό.

Για το 2ο που λες, απλά ισχύει και είναι κρίμα. Και απλά δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό (και δεν υπονοώ ότι εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό…!)

Για το 3ο, ισχύει. Ο καθένας κάνει ότι εφαρμογή του κατέβει και πολλές είναι μπούρδες, αλλά δεν είναι κακό. Προσπαθούν, αν πετύχουν, πέτυχαν, αν όχι κρίμα.
Για τα excel που λες… διαφωνώ λίγο γιατί πολλοί θέλουν να έχουν ένα καλό office suite στο tablet τους ειδικά, ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους, παρουσιάσεις κτλ, και θέλουν να κάνουν δουλειά on the fly χωρίς να χρειάζεται να κάτσουν σε έναν υπολογιστή.

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω σταμάτησα να χρησιμοποιώ πειρατικές εφαρμογές και στον επιτραπέζιο και στα κινητά…. Εκτός του office που το θεωρώ υπερβολικά ακριβό….

cghera

Έχω συσκευές iOS και αγοράζω εφαρμογές και παιχνίδια περιστασιακά. Δεν έχω κάνει JB. Ειδικά για τα παιχνίδια το 90% που πωλούνται τα έχω βρει δωρεάν ανα διαστήματα με προσφορές που γίνονται. Άγόρασα όμως το Infinity blade II με 5,49€ (πλήρης απόσβεση). Έχω αγοράσει και πρακτικές εφαρμογές που με βοηθούν στη δουλειά μου. Θα ήθελα να υπάρχει δυνατότητα trial στο app store αλλά από την στιγμή που δεν έχει, πριν αγοράσω κάτι ψάχνω reviews ή βλέπω video. Αντίστοιχα και στον υπολογιστή (έχω πια Mac αλλά και στο PC παλιότερα) αγοράζω μικρές πρακτικές εφαρμογές που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ από μικρότερους developers και δεν τα λυπάμαι. Δεν μπορώ να αγοράσω εφαρμογές όπως το Photoshop π.χ. αλλά έχω καταλάβει οτι τα περισσότερα από αυτά που θέλω να χρησιμοποιήσω στο Photoshop τα κάνω και με άλλες εφαρμογές. Έχω και κάποιες εφαρμογές μαύρες αλλά έχουν απαγορευτικό κόστος για μένα (300€) Με την πειρατεία πάντως οι μεγάλες εταιρείες όπως Adobe Microsoft Apple κλπ δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα κατα τη γνώμη μου απλά χάνουν από επιπλέον κέρδη. Το θέμα του κόστους νομίζω το έχουμε κουράσει. Παλιότερα όλοι γκρίνιαζαν για τις τιμές που ήταν το λιγότερο 50 €, και έλεγαν “να κάνει 5-6 € να το… Συνέχεια »

neck

Όταν κατεβάζω οποιοδήποτε πρόγραμμα ΣΠΑΣΜΕΝΟ Η ΚΛΕΜΕΝΟ στον υπολογιστή μου ή στο κινητό μου νιώθω την απόλυτη ικανοποίηση και επιτυχία !!! Δεν θα σταματήσω ποτέ να κατεβάζω σπασμένες εφαρμογές και προγράμματα, χωρίς αυτά θεωρώ τον υπολογιστή ή το κινητό μου σκουπίδι.

Πανος.Λαστ

@neck σοβαρα μιλας τωρα? η απλα κανεις πλακα η πρεπει να σε βαλουν ολοι οι απανταχου developers να προγραμματιζεις εφαρμογες μεχρι να σου παει η μυωπια 47 και μετα να την δινουν τσαμπα παντου.
Δεν λεω εχω πεσει και γω στη λουπμα να κατεβασω σπασμενα αλλα εκτος του οτι τα σβηνα μπορω να κανω την δουλεια και με δωρεαν προγραμματα! Τωρα στο pc δεν το συζηταω καν θα καω

Τακης

Πάντως αν μπορείς να κλέψεις πετρέλαιο π.χ. χωρίς να σε πιάσουν γιατί να μην το κάνεις;

Το ίδιο και με το software αφού δεν ενοχλούν κανέναν προφανώς και δε θεωρείται κλοπή.

Οι devs ας αφήσουν τα δάκρυα τα κροκοδείλια γιατί ξέρουν ότι υπάρχει φύρα όπως σε κάθε επάγγελμα. Ο μανάβης χάνει από το μαρούλι που χάλασε κι ο dev από την πειρατεία.

Τέλος, όπως είπε κάποιος ποιο πάνω ασφαλώς και αισθάνομαι περήφανος όταν βρίσκω σπασμένο app γιατί γλίτωσα έστω 1 €. Ειδικά τα ελληνικά που συνήθως οι devs τα παρατάνε στο έλεος του Θεού και βγάζουν νέο app με άλλο όνομα για να αρμεξουν τα κορόιδα.

icecube

αγορες μεχρι 3 ευρω και οχι παραπανω…

ΤechviewGR

δηλαδή τα apk και τον instalous τα έχουμε για να κάθονται…

Hammet

Καθιστέ καλά ρε παιδία είμαι χρηστής wp συσκευής που αξίζει 500 ε
και μου λέτε ότι είμαι «τσιγκούνης» και ότι είναι κλεψιά να αγοράζουμε/κατεβάζουμε τις δωρεάν εφαρμογές…άμα έχεις την δυνατότητα φυσικά και θα το κάνεις.
Εγώ προσωπικά προτιμώ να αγοράζω τις εφαρμογές λόγο wp που είναι ποιό περιορισμένες, αν είχα όμως android θα κατέβαζα τις δωρεάν.
Επίσης αυτό με τα χρήματα που ξοδεύει ο καθένας για το κινητό που έχει 500-600-700 ευρώ, εγώ φιλέ στο σπίτι μου μπορώ να τρώω ψωμί και αλάτι στο κάτω κάτω λεφτά μου είναι και τα κάνω ότι θέλω..

Jason Matsoukas

Ναι ότι θες τα κάνεις τα λεφτά σου, αλλά τρως ψωμί και αλάτι. Δεν πας να κλέψεις φαγητό από εστιατόριο.

Pantelis

Νομίζω ότι για να έχει και εξέλιξη μια εφαρμογή και να μπορεί ο developer να την αναπτύσει ένα συμβολικό ποσό δεν θα ήταν κακό.

Nick

Τίποτα δεν είναι τζάμπα!
Οι δωρεαν εφαρμογές δίνουν πρόσβαση σε τρίτους στα δεδομένα του κινητού μας!
Αν συγκρίνει κανείς τις “ΑΔΕΙΕΣ” της ίδιας Δωρεάν εφαρμογής με την ίδια επι πληρωμή μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει.
Θα προτιμούσα περισσότερους τρόπους πληρωμής.

Ηλιος

Υπάρχει πρόβλημα για να αγοράσω μια εφαρμογή,επειδή οι κάρτες δεν ισχύουν στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.