Το TouchWiz του Galaxy S6 αναμένεται πολύ γρήγορο χωρίς Samsung apps

Εδώ και καιρό οι διαρροές έχουν επικεντρωθεί στο να μας δείξουν πως θα είναι εξωτερικά το Samsung Galaxy S6, αν τελικά θα αφήσει το πλαστικό για χάρη πιο premium υλικών όπως μέταλλο ή γυαλί, αν θα έχει Snapdragon 810 και άλλα πολλά. Ένα εξίσου μεγάλο παράπονο των χρηστών της Samsung όμως, σχετίζεται με το TouchWiz το οποίο πολύ θεωρούν βαρύ.

Το SamMobile, που μας έχει συνηθίσει σε αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες, φέρνει θετικά νέα για το νέο TouchWiz το οποίο όπως λέει θα έχει δραστικές αλλαγές. Οι πληροφορίες (που δεν τις έχουμε επιβεβαιώσει) λένε ότι η Samsung θα αφαιρέσει τα προ-εγκατεστημένα apps όπως S Voice, S Health, S Note και Scrapbook τα οποία θα είναι διαθέσιμα για όσους τα θέλουν μέσα από το Galaxy Apps store. Στην θέση τους λέγεται ότι θα μπουν διάφορες εφαρμογές της Microsoft, μιας και οι δυο τους πρόσφατα συνάψανε συμφωνία.

Αν ισχύει αυτό, τότε θα δούμε το Samsung Galaxy S6 με Microsoft OneNote, OneDrive, Office Mobile με δωρεάν εγγραφή σε Office 365 και Skype. Η “ελάφρυνση” του TouchWiz αναμένεται να κάνει το Lollipop του Galaxy S6 πολύ πιο γρήγορο και “ρευστό” από αυτό που βρίσκεται στο Samsung Galaxy Note 4.

Ιστορικά, η σειρά Galaxy S είναι αυτή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχει δει ποτέ το Android, οπότε η συνεργασία με τη Microsoft σίγουρα μόνο ώθηση μπορεί να της δώσει.

Τέλος, η τελευταία έκδοση του TouchWiz θα έχει και οπτικές αλλαγές με πολύχρωμα apps, το default Samsung πληκτρολόγιο έχει αλλάξει και μοιάζει περισσότερο με εκείνο του iOS.

Προς το παρόν αυτά γνωρίζουμε και θα μάθουμε περισσότερα στο UNPACKED event της Samsung 1η Μαρτίου (το Techblog θα είναι εκεί!).

samsung galaxy s6 touchwiz, Το TouchWiz του Galaxy S6 αναμένεται πολύ γρήγορο χωρίς Samsung apps

samsung galaxy s6 touchwiz, Το TouchWiz του Galaxy S6 αναμένεται πολύ γρήγορο χωρίς Samsung apps

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DaPain

Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, (ποιοτικότερη κατασκευή & ανανεωμένο – πιο ελαφρύ touch wiz) θα το σκευτώ πολύ σοβαρά να το αγοράσω..!!! Φένεται οτί η samsung είναι έτοιμη να κάνει σωστές αλλαγές στην σειρά S…
Κάτοχος iPhone 6.

edd

Μεγάλη έκπληξη για μένα. Δε περίμενα ποτέ να κάνει πίσω και να αφαιρέσει bloatware. Αισθητικά προσωπικά πάντα μου άρεσε το touchwiz όπως και όλα τα shell με κύριο χρώμα το μαύρο ή κάτι σκούρο.Πολύ καλή κίνηση από samsung.

Genesis

αν όντως το κάνουν θα είναι πολύ καλό για τη samsung και φυσικά για το μοντέλο της το οποίο θα τρέχει νερό….

Αντρεας

Δεν περίμενα να ανέμενα πιο πολύ το s6 από το m9, ίσως επειδή περιμένουμε όλοι μεγάλες αλλαγές από το φετινό σε σχέση με τα προηγούμενα s4,s5) (εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής,specs,καινοτομίες) αν τα πετύχει όλα αυτά που υπόσχεται η samsung στο s6, τότε αρκετοί θα γυρίσουμε πίσω σε αυτήν ( κάτοχος g3 32 3 gb ram)

Darth

αντε να φύγει και το υποχρεωτικό και ενεργοβορο bloatware το οποίο λέγεται Google apps να κάνουμε party

Tasos

Ξερω οτι το S6 θα ειναι πανακριβο και δεν προκειτε να το παρω.Παλι αυτο που λενε παραπανω χρηστες για τα Google Apps εγω που εχω lenovo δεν μου τις εχει προεγκατεστημενες και κανω αμαν να τις βαλω με root αλλα τιποτα.

Darth

@tasos δεν είναι τπτ να μπουν(αν θέλεις θα βοηθήσω), όταν λέω gapps εννοώ ολόκληρη suita είναι bloatware έπρεπε να υπάρχει μόνο το store το framework και τα services και όλος ο υπόλοιπος σορος να μείνει απέξω και όποιος θέλει, ότι θέλει να το βάλει από το store

forneverarrow

Επιτέλους η κίνηση που έπρεπε να γίνει από την εποχή του S2… Ο βασικός λόγος που με έκανε να πουλήσω το S4 και να πάρω iPhone πέρσι ήταν το φορτωμα στο touchWiz μετά από 3 μήνες χρήσης και έχοντας γεμίσει σχεδόν τη μνήμη της συσκευής με apps. Πολύ κόλλημα, απαράδεκτο για τέτοια κατηγορία. Το iPhone 5S το έχω αφήσει με 600mb ελεύθερο χώρο και πάει σφαίρα. Το Nexus 5 ενός φίλου, το ίδιο γεμάτο, πάει σφαίρα. Επομένως, κάτι δεν πάει καλά με το touchWiz…

Jiacobi

Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω κανενα απο τα σχολια…
Ολα δειχνουν οτι κανεις δε διαβασε το αρθρο και απλα μπηκαν ολοι να εξυμνησουν την Samsung..

Λεει το αρθρο λοιπον.. Θα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ(!!!) οι προεγκατεστημενες εφαρμογες της samsung με αλλες, της MIcrosoft.. Δεν καταλαβαινω γτι το ενα ειναι bloatware και το αλλο οχι?

Πως θα ελαφρυνει το touchwiz ταν θα σου εχει μεσα Microsoft OneNote, OneDrive, Office Mobile, Office 365 και Skype????

Κριμα για τη samsung που βγαζει τρομερες συσκευες αλλα τις χαντακωνει με τα αχρηστα προγραμματα που τα φορτωνει….

Theo

Micro$soft OneDrive? Mα η samsung δεν έχει συμφωνία με το Dropbox για 2GB για 2χρόνια;

παπαροκας tiamat

Jiacobi χααχαα εχεις δικιο!!! πολλοι σχολιαζουνε απλα και μονο βλεποντας το τιτλο του καθε θεματος

Agnostos13

Αντε και Galaxy W6 με Windows 10…

forneverarrow

@παπαροκας: “Η «ελάφρυνση» του TouchWiz αναμένεται να κάνει το Lollipop του Galaxy S6 πολύ πιο γρήγορο και «ρευστό» από αυτό που βρίσκεται στο Samsung Galaxy Note 4.” Μήπως εσύ δεν διαβάζεις το κείμενο??

@Jiacobi: Παρομοίως! Και όσο για τις εφαρμογές της MS, σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με το blotware της Samsung. Εξάλλου, office και Skype βάζει σχεδόν κάθε χρήστης Android σήμερα, ενώ το OneDrive μόνο θετικό μπορεί να είναι, εκτός αν δεν χρησιμοποιείς cloud storage.

Και το TouchWiz δεν αργεί τόσο λόγω apps, αλλά λόγω κακογραμμένου κώδικα, αφού ακόμα και στα Note έχει φορές που η κίνηση δεν είναι απόλυτα smooth χωρίς προφανή λόγο.

Darth

@forneverarrow το οτι είναι καλύτερες δεν έχει σημασία. για έμενα και για πάρα πολλούς άλλους παραμένει bloatware από την στιγμή που δεν τα θέλουμε……. ειδικά το skype στο android το έχουν κάνει βαρύ με ελάχιστες δυνατότητες και ενεργοβόρο…… προτιμώ να το εχω μόνο στο pc όπου είναι άψογο (αν σουτάρεις της διαφήμισες) πάρα να σκίζω το κινιτο μου

έτσι ναι bloat είναι απλός άλλαξε όνομα

……εκτος και αν τα βάλουν ολα αυτά στο data partition και μπορεις να τα βγαλεις χωρίς root (γιατί root και samsung δεν πάνε πλέον μαζί…….)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.