Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Εδώ και μερικές ώρες έχουμε στα χέρια μας τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge και οι δοκιμές έχουν πάρει φωτιά για να ετοιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα review που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Αφού τα setάραμε και περάσαμε αναλυτικά από όλες τις ρυθμίσεις τους, τρέξαμε τα δημοφιλέστερα benchmarks.

Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουμε με τα δύο κινητά για τις καθημερινές μας ανάγκες επικοινωνίας και το επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με τo χορταστικό hands-on review.

Διαδοχικά τρέξαμε τα AnTuTu, Quadrant, Geekbench 3, 3DMark, Vellamo Browser, Vellamo Multicore και GFXBench GL. Στο τέλος παραθέτουμε τις πληροφορίες από το CPU-Z.

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks, Galaxy S6 vs. Galaxy S6 Edge: Σύγκριση στα Benchmarks

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος Z1

Τα σπάει στα score… Qualcomm θες πολύ δουλειά.

tarif16

έχει από χρόνια που τα σπάει στα σκορ…στην χρήση όμως τα έσπαγαν άλλοι!!!!…nexus,htc κτλ.
και με ίδιους επεξεργαστές και με άλλους και με χειρότερους και με λιγότερα χρήματα και με περισσότερα.
κάτοχος samsung galaxy note 10.1 2014…γι αυτό μην μου την πέσετε για hater και άλλα τέτοια παιδικά.

Costas

@tarif16
Μάλλον το πρόβλημα το έχεις μόνο εσύ. S4,S5,note 3 που έχω δεν έχω κανένα πρόβλημα! Το πρόβλημα το έχουν τα Samsung κάτω των 150€ και όχι οι ναυαρχίδες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο hardware.
Καλά τα score άλλα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την ομαλή λειτουργία ενός smartphone. Στο antutu το νοτελι χτυπάει 43000, ακου εκεί 71000 με QHD ανάλυση! Το soc πρέπει να είναι τέρας!

Theo

@tarif16 Συμφωνώ απόλυτα. Στο hardware ξέρουμε είναι έτη μπροστά η σάμσουνγκ. Στο λογισμικό όμως το χαλάει κι εκεί θέλει δουλειά. Δεν ξέρω τί έκαναν στα s6 και s6 edge αλλά θα μπορούσαν να δώσουν από τώρα το νέο tw ui σε note 4, note 3, s5, s4 και δεν με ενδιαφέρουν οι πωλήσεις. Αλλά ας γίνουν πραγματικές ναυαρχίδες κι όχι να δίνει updates με το σταγονόμετρο. Κάτι το οποίο δεν το κάνει η htc.

Aντρεας

όσον αφορά τα σκορ και μόνο δεν πιστεύω ούτε το LG G4 ,και z4 να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, πραγματικά δίνει απίστευτο πόνο ο exynos στην Qualcomm με τον 810, φυσικά ο λόγος που απορρίπτω τα galaxy s6 είναι η μη αποσπομενη μπαταριά του και η απουσία θύρας micro sd ( κυρίως το πρώτο για έμενα που είναι πολύ σημαντικό, πάντα έχω μια δεύτερη μαζί μου, και δεν νομίζω τα 2550 mah να μου φτάνουν με τίποτα ( κάτοχος lg g3 32 gb), πρώην κάτοχος note 2,3,s3,s4, htc one m8 ,nexus 4,lg g2 κτλ)

jimo

ασ μην ξεχναμε οτι η samsung εκλεβε παντα στα benchmarks γιατι να μην το κανει και τωρα !!

tarif16

@Costas
αν και είπα μην μου την πέσετε μάλλον τρολάρεις.
πολύ φίλος,maniac samsung fun,με note4 αυτή την στιγμή,έχει φάει όλο το λαγκ της samsung στο κεφάλι…από εποχής s3,το king lag,μου έλεγε πόσο smooth είναι,το έπαιρνα στα χέρια μου και γέλαγα….με το note3 τα ίδια,άντε να πάρει καμία αναβάθμιση μπα και στρώσει,αλλά τζίφος….τώρα με note4 σχεδόν τα ίδια…για το s6 δεν μπορώ να πω εαν δεν το δουλέψω έστω για λίγο.και σε όόόλα αυτά,παραδέχεται τα ψιλοπροβλήματα μόνο όταν πάρει το επόμενο!!!!μόλις πήρε το note4 παραδέχτηκε ότι το note3 είχε θεματάκια,μέχρι τότε όλα πήγαιναν τέλεια!!!
το note10 που έχω δεν θεωρείτε ναυαρχίδα?…στραγάλι της λαϊκής είναι?
άσε που όλοι με τα samsung ψάχνουν launchers μπα και στρώσουν στο transition….τυχαίο???
και για να μην θεωρηθώ πάλι hater,τα ίδια τραβάω και με το g2….σχεδόν όλοι λένε για το πόσο smooth είναι…για λίγο είναι,μόλις το φορτώσεις λίγο,αρχίζει το λαγκ με τον μαμίσιο λανσερ!!!!

Φώτης

Στο συγκεκριμένο θέμα το lag δηλαδη πιστεύω οτι τα htc m8,m9,nexus 5,6 κ Z2,Z3 ειναι κορυφη με τα λιγότερα προβληματα στο θέμα αυτο..

Αντρεας

@ tarif16 ακριβώς φίλε όσον άφορα το lag βεβαίως υπάρχει σε άλλες πιο λίγο, άλλες πιο πολύ μιας και τις δούλεψα σχεδόν όλες τις τελευταίες συσκευές τις samsung και τις lg , το lg g3 δεν φαντάζεσαι τι τραβάω ,ειδικά αυτό δεν παλεύεται με τίποτα, αν θέλετε απροβληματιστη συσκευή με μηδενικό lag πάρτε htc one με το sense η τα nexus, το htc one m8 που είχα, στους 3 μήνες χρήση και δεν μου έκανε το παραμικρό ρολαρε απίστευτα και δεν ελεγε οχι σε τιποτα , το lg g3 μου τώρα που έχω, κάθε μέρα και 2,3 lag τα έχω άνετα, ( ο λόγος που πούλησα το m8 για g3 ήταν η πολύ μέτρια κάμερα του πρώτου.

Aντρεας

* nexus 4 2 μιση χρόνων τηλέφωνο πετάει δεν lag κολλάει πουθενά, βεβαια ενταξει αυτα τα smartphone εχουν αλλα θεματα για εμενα

Λευτέρης

Τέρατα στα benchmarks. ..Κάτοχος s4,s5 και πιστεύω από τις λίγες ώρες που έχω χρησιμοποιησει το s6 ότι έχει γίνει καλή δουλειά,πόσο μάλλον αφού δεν είναι τόσο φορτωμένο από μόνο του με άχρηστες προεγκατεστημενες εφαρμογές…

anergos13

Φιλε μου @tarif16 οπως σου εχω αναφερει και στο παρελθον σε κατ ιδιαν συζητησεις οτι Ολες οι συσκευες της Sammy δεν ειναι ιδιες και Φυσικα τα θεματα που αντιμετωπιζεις με το note 10.1 2014 δεν αντιμετωπιζουμε Ολοι που εχουμε Τηλεφωνα της Sammy.( αλλο tablet αλλο τηλεφωνο)
Κατα την Γνωμη μου και οπως αρκετων αλλων νομιζω το οτι σε μια δυο λειτουργιες η συσκευη μου ειναι 0,5 sec ποιο αργη (απο καποια αλλη Σπαρτιατικη και γυμνη απο δυνατοτητες) δεν συνιστα Lag.(το οποιο και Φυσικα δεν εχω Φαει στο κεφαλι χαχαχαχ)
Η σειρα note αλλωστε (οπως και τα νεα S6/edge) προσφερει βεβαιωμενα και απλοχερα τοσα καλουδια και μαλιστα με απολυτα Κορυφαια ποιοτητα (Οθονη , καμερα,πενακι).
Για μενα Αυτα ειναι τα σημαντικα σε μια Ολοκληρωμενη Συσκευη.
Και αν κατι δεν μ αρεσει στο στησιμο του TW βαζω μονο nova και ειμαι Τακτοποιημενος απολυτα.

ΥΓ Το S6 Edge τουλαχιςτον Και το δουλεψες Και καταλαβες οτι Ειναι το καλυτερο για το 2015!!(μολις προχθες)
Αν το note 10.1 2014 δεν σε ικανοποιουσε δεν Θα επαιρνες νομιζω 2ο αλλα καποιο αλλο…σωστα?

anergos13

και μια συμπληρωση……
φιλε @tarif16 αν θες να αισθανθεις καλυτερα για το lag που εχει το note 10.1 2014 …ελα να παρεις μια μερα το ipad air ios 8.3 (μετα απο 5,6 αναβαθμισεις παρακαλω) για να καταλαβεις τι σημαινει κολλημα , σκαλωμα (οποιος εχει γνωριζει) και χωρις δυνατοτητα να κανω τπτ Απολυτως…ουτε launcher ουτε μεταβαση σε ios 7….

fotis lgg3

Εκεινο που μου φαινεται πιο αστειο απο ολα ειναι το…ποιοτητα κ no lag της htc.Ελικρινα κρινει ο καθεναs μας οπως τον συμφερει.Εγω τι να πω δλδ που απο ολες τος android συσκευες που ειχα (onex s3 m7 z2 lgg3 )οι μονες που ειχα προβλημα ειναι οι δυο της htc? Οσο για το lag σε ναυαρχιδα samsung,οσων γνωστων εχω,δεν ακουσα ποτε το παραμικρο.Ειδικα για το απιστευτο note3 ειναι οτι πιο απιθανο κ αστοχο.Υπενθυμιζω εχω g3 κ αν το s6 ειχε αποσπωμενη θα το επαιρνα αυριο.

j

@anergos13
1)iPad mini 3 της αδερφής μου με το 8.2 νομιζω πηγαίνει παρα πολυ γρήγορα και δεν κολλάει καθολου. Τωρα εσυ που ειδες λαγκ
2) το s6 δεν ειναι το καλύτερο κινητο του 2015. Εχουν να παρουσιάσουν τις ναυαρχιδες τους η Sony, η lg, η Apple και το note 5 η Samsung. Έχουμε ακομα κινητα να δούμε για να πούμε πιο ειναι το καλυτερο

πανος

Παιδιά, εγω πάντως με το μικρο a5 και τον 410 δεν έχω δει ‘λαγκ’ πάει αρκετά γρήγορα είναι ελαφρυ και απροβληματιστο έως τώρα με τη 4.4. Κορυφή θεωρω μονο το sense παντως μιας και εγω εχω δουλεψει ολες τις εταιριες.
Καλη ανάσταση σε όλους.

tarif16

@anergos13
out of the box nexus τέλειο
out of the box htc τέλειο
out of the box samsung,,,μια ο κ@#$ς του πονεί,βάλε λανσερ,έλα αναβάθμιση,κάνε ρουτ για το bloatware,βάλε cf μπα και στρώσει…το έργο έχει παίξει χιλιάδες φορές.
αν το s6 τα άφησε αυτά πίσω,συγχαρητήρια…για άλλους αυτά είναι αυτονόητα για συσκευές των 500+ ευρώ.
α,μην ξεχάσω,το s6 άρχισε να ξεφλουδίζει….χαχαχααχα…αν δίνεις 900ευρά το χρώμα πρέπει να φεύγει,να βλέπουμε αλουμίνιο!!!!
στο δια ταύτα,όταν πήρες το note4,για θυμήσου,έλεγες πετάει,μεγάλη διαφορά από το note3….xaxaaaa…διαφορά σε τι?…..αν το note3 ήταν αλαγκάριστο,μάλλον δεν θα έβλεπες διαφορά.
και πάλι όμως,την ομαλότητα που έβλεπα στο νεξους4,ακόμα δεν την έχω δει σε καμία συσκευή,πλην iphone.(σημ. δεν έχω iphone και ούτε θα έπαιρνα λόγω ios).

anergos13

καταρχην out of the box κανενα κινητο δεν ειναι τελειο…
αν δεν παρει μια σειρα αναβαθμισεων ….
αν διαβασεις διαφορα forum θα δεις οτι σχεδον ολα τα κινητα εχουν θεματα out of the box …
σε διαφορους τομεις …πχ
https://www.androidauthority.com/nexus-6-problems-576131/ nexus 6

https://www.androidauthority.com/htc-one-m8-problems-543028/ htc m8

https://forums.androidcentral.com/google-nexus-6/470653-my-nexus-6-slow-point-being-unusable-am-i-alone.html θεματα lag nexus 6

https://forums.androidcentral.com/htc-one-m8/486156-why-my-htc-one-m8-lagging-after-lollipop-5-0-update.html θεματα lag htc m8

Για μενα οπως ειπα αν το κινητο μου ειναι ελαχιστα πιο αργο απο Αλλα δεν με στεναχωρει γιατι απλα το υπολοιπο 95% με ικανοποιει….

Οπως ειπα χρησιμοποιω μονο nova και κανεναν αλλο lancer ουτε μου χρειαζεται να αφαιρεσω μεσω ροοτ τπτ απολυτως…

Οταν αλλαζεις ενα κινητο και πας σε επομενο (της ιδια σειρας) βλεπεις βελτιωσεις σε πολλους τομεις (Ταχυτητα ,Δυνατοτητες ) ειναι λογικο και επακολουθο χωρις να σημαινει οτι το παλιο ειχε “Θεματα”…

Και για να πουμε και για το S6 … με ενα απλο γκουγκλαρισμα για Οποιαδηποτε Ναυρχιδα μπορει ο καθενας να δει οτι Ολες οι Πρωτες Παρτιδες εχουν κατασκευστικα Θεματα…
και γι αυτο Ολοι μας συνηθως αποφευγουμε να αγοραζουμε απο τις πρωτες παρτιδες συνηθως…
Απλα η συγκεκριμενη ειδηση αν την διαβαζαμε σε καποιο site εξωτερικου θα περναγε στα ψιλα…
αφου ομως παρουσιαστηκε στην Ελλαδα και ειδικα για το Πολυαναφερομενο S6 …”εχει Αλλη αξια”

Nikos

@tarif16 εχεις μεινει πολυ πισω….παρε ενα Α5 των 280 ευρο με snapdragon 410 και αν δεις lag κουνα μας το μαντήλι ειναι πιο γρήγορο και απο το Htc m8 S5 κλπ….

Makis

@ Αντρέας και tarif16

Μιας και είπατε για το Nexus 4. Πράγματι ισχύει, με 5.0.1 άψογο σε όλα του. Και είναι πλέον 2,5 ετών από τότε που πρωτοβγήκε. Είναι δηλαδή κληρουχίας Galaxy S3, που δεν τον θυμάται και ασχολείται πλέον κανείς 🙂

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΥΡΟΣ

ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ S6 ΣΤΟ ANTUTU ΧΤΥΠΑΕΙ 69077 ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ EDGE 70677 ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΕΓΩ ΕΧΩ 64GB EΝΩ ΑΥΤΟΣ 32GB????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.