Google Allo: O Snowden λέει “Μην το χρησιμοποιείτε”

Το Google Allo είναι το νέο έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τον Μάιο και ξεκίνησε να κάνει διαθέσιμο πριν από λίγα 24ωρα. Στόχος της Google είναι να αλλάξει τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα.

Update: Η επίσημη απάντηση της Google
«Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή».

Ποια είναι όμως η γνώμη του Edward Snowden, του πρώην υπαλλήλου της NSA που αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών; Ο Snowden είναι απόλυτα ξεκάθαρος απευθυνόμενος προς τους χρήστες του Allo προτρέποντάς τους να το σβήσουν από το κινητό.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Snowden αποκαλεί το app ως “Επιτήρηση της Google” και μας καλεί να μην το χρησιμοποιήσουμε. Όταν ανακοίνωσε το Allo η Google είχε διαβεβαιώσει ότι η εφαρμογή θα αποθηκεύει τα δεδομένα μόνο παροδικά, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνομιλίες δεν θα μένουν στους servers της Google για πάντα. Επίσης, τόνισε ότι όλα τα δεδομένα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα οδηγούν στον αποστολέα τους.

Ωστόσο, μιας και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, το νέο feature χρειάζεται να διαβάζει τα μηνύματα του χρήστη για να μαθαίνει. Εάν το Assistant τα διαβάζει, σημαίνει ότι η Google μπορεί να τα διαβάσει, άρα μπορεί να υποχρεωθεί από τον νόμο να τα δείξει σε υπηρεσίες όπως NSA, FBI κλπ. Το περιεχόμενο μεταφέρεται μέσω HTTPS secure connection, που σημαίνει ότι πιθανότατα οι hackers δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις παραπάνω υπηρεσίες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Allo διαθέτει Incognito Mode, που χρησιμοποιεί παρόμοιες μεθόδους κρυπτογράφησης με άλλα apps, αλλά όχι by default.

googe allo edward snowden, Google Allo: O Snowden λέει “Μην το χρησιμοποιείτε”

googe allo edward snowden, Google Allo: O Snowden λέει “Μην το χρησιμοποιείτε”
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Ναι μη μαθει η nsa και το fbi τι λεω με τη γκομενα απο τους αμπελοκηπους και που θα παω για τσιπουρο ασε μας ρε σνοουντεν

Giannis

Καταρχήν αν νομίζετε ότι οι CIA, FBI, NSA κλπ θα άφηναν κάποια messaging υπηρεσία χωρίς να έχουν πρόσβαση σε αυτήν κάνετε μεγάλο λάθος. Πιστεύω ότι κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα app τους δίνουν το “κλειδακι”. Όσο γη την παρακολούθηση έχει δίκιο ο φίλος, χ…στηκαν όλοι που θα πάω για καφέ και από που παράγγειλα πιτόγυρα.

Αλέξανδρος

Δεν υπάρχει κάτι ιντερνετικό σήμερα που να μην παρακολουθείτε. Επιλογή τοποθεσίας στα κινητά και τους υπολογιστές μας, τσεκ-ιν στο φέις, επιλογή τοποθεσίας σε άλλες εφαρμογές και τα ρέστα. Ιδιωτικότητα δεν υπάρχει σήμερα πουθενά. Απολύτως πουθενά. Και στην τελική αν τα συλλέγει το FBI, η CIA, ο Μπάτμαν, η αστυνομία οι Ghostbusters και πάει λέγοντας ας τα χρησιμοποιήσουνε για καλο να πιάσουν ολους τους ονλάιν εγκληματίες είτε αυτοί λέγονται χάκερ είτε παιδεραστές, είτε ανώμαλοι, είτε τρομοκράτες, είτε ληστες είτε τα σχετικά.

Dimitris

Κοίτα να δεις που ενδιαφέρεται το FBI για το τι φαί θα φάω το μεσημέρι και για το αν διάβασαν τα παιδιά μου! 😀

Giotoball

Γι’ αυτό δεν έχουμε ιδιωτική ζωή για κάτι τέτοιες απόψεις όπως ανωτέρω. Άβουλα όντα είστε μωρέ?? Μην κοιτάτε μόνο τον κόσμο σας!

vasilist

Εχει δίκιο ο Giotoball
Ούτε εμένα με ενδιαφέρει και δεν έχω και τίποτα να κρύψω αλλα μην τα πουλάμε όλα και ιδιαίτερα την ιδιοτικότητα μας.Με ποιο δικαίομα ανα πάσα στιγμή αν θέλει να δεί τι έχω γράψει και πότε? και ας είναι και με την γκόμενα απο τους αμπελόκηπους.

Γιωργος

Ρε μαγκες ειμαστε μυρμιγκια κ δε νοιαζονται για εμας μαζι σας. Αλλα γιατι ρε παιδια να ξερουν τι εφαγες γιατι;μπορει καποια στιγμη το μυρμιγκι να θελει να γινει λιονταρι,απο πολλα μικρα μυρμιγκια σιγα σιγα ησυχα ησυχα ξεκινησαν οι μεγαλες αλλαγες οι επαναστασεις.τωρα πια η φωτια δε θα αναβει ποτε η σπιθα θα γινετε αντιληπτη κ θα σβηνετε με μιας.μπορει να νομιζουμε οτι ο κοσμος εχει μπει σε μια γραμμη οτι ειμαστε καλα αλλα η ζωη ειναι μεγαλη πουτανα ολα αλλαζουν στο φτερο.

Giotoball

Επίσης μάλλον δεν ξέρετε (οι πρώτοι 4 φίλοι) πως με τις πληροφορίες που ρουφάνε από τον καθένα μας, κάποιοι πλουτίζουν

ΠάνοςΛ

Επίσης όποιος ανησυχεί για την ιδιωτικότητά του, να ενημερώσω ότι κανείς δεν τον υποχρέωσε να χρησιμοποιεί messaging apps σαν το Allo ή οτιδήποτε άλλο. Ούτε τον υποχρέωσε να κάνει check-in στο FB, foursquare, ούτε να ανεβάζει φωτογραφίες από το παστίτσιο που έφτιαξε η μαμά του για να πάρει “likes”. Τα μοντέλα και οι τηλεπερσόνες πληρώνονται για να ανεβάζουν φωτό με τα οπίσθιά τους, εμείς όχι. Αν πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί τους θα πάψουν και αυτοί να ασχολούνται μαζί μας.

Αν είσαι αδαής με την τεχνολογία και φοβάσαι για την ιδιωτικότητά σου, μην χρησιμοποιείς τα social apps. Ο κόσμος επικοινωνούσε και συναναστρέφονταν ακόμα και πριν ανακαλυφθεί το FB.

Αν είσαι απλός/μέτριος χρήστης της τεχνολογίας και σου αρέσει αυτού του είδους socializing, γνωρίζεις τους κινδύνους, χρησιμοποίησέ τα μέσα αυτά με φειδώ.

Αν είσαι computer/security freak σίγουρα θα γνωρίζεις σε τι λύσεις θα πρέπει να στραφείς π.χ. opensource αν και είμαι σίγουρος ότι θα αποστρέφεσαι κάθε είδους social app λόγω πεποιθήσεων.

Αλέξανδρος

Το οτι κονομάνε είναι η δικαιολογία για να μας παρακολουθήσουν λόγω διαφημίσεων. Και οχι δεν μας παρακολουθούν για απόψεις όπως οι παραπάνω που λέει ο φίλος. Μας παρακολουθούν γιατί 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρηστες του Facebook γιγάντωσαν την εν λόγω εταιρία, μαζεύτηκαν πολλοί εκει μέσα, μαζεύτηκαν πολλοί επίσης στον χώρο του ίντερνετ, δημοσιεύουν τα πάντα απο την ζωή τους, δίνουν πληροφορίες σε ενα σάιτ που ζητάει να μάθει τα πάντα για εσένα,και μετά ακολουθεί το παραπάνω προγραμμα κλπ. Άρα δεν φταίνε οι απόψεις νομιζω όταν γινονταινολα τα παραπάνω που αναφέρω. Γιατί η μη ιδιωτικότητα δεν ειναι τυχαίο οτι σταμάτησε να υπάρχει με την άνθιση του Facebook. Και για να προλάβω κακοπροαίρετους δεν χρησικοποιω σόσιαλ μίντια. Φιλικά

Γιωργος

Παρολα αυτα ο πανος τα λεει ομορφα.αλλα μεσο facebook k twitter δε στρατολογουνται κ τρομοκρατες ακομα; εκεί που είναι το fbi κ η cia η τα κρατη;αφηστε το μαγκες μη το ψαχνουμε δε λεει.ο καθε ενας εχει λογικη κ πραττει συμφωνα με αυτη.

James

Όποιος, από εσάς που γκρινιάζετε, ξέρει πώς μπορεί να λειτουργήσει machine learning και ψηφιακή βοηθός, χωρίς να διαβάζει αυτά που γράφετε, μάλλον είναι ο επόμενος ζάμπλουτος στο χώρο της τεχνολογίας.

Αν δε σας νοιαζουν αυτά, βάλτε κανένα άλλο messenger. Τόσα υπάρχουν.

Από την άλλη, αν κάποιος πχ χρησιμοποιεί το app για να πουλάει ναρκωτικά ή να την πέφτει σε 12χρονα, δεν είναι λογικό να δίνονται στις αρχές οι συνομιλίες του μετά από δικαστική απόφαση;

Λαμπρος

Ο κος Σνοουντεν εχει πει ποτε ”ασχημα” πραγματα για το twitter ? Just asking …

gamerimperfect

+Γιωργος γιατι να ξερουν τι τρως πρωτον απο το τι τρως φαίνεται ποσο αφυπνισμένος η κοιμισμένος εισαι αμα τρως μεταλλαγμένα και εμπιστεύεσαι την μονσαντο για παράδειγμα εισαι ενα καλο υποταγμένο ανθρωπάκι που εμπιστεύεσαι το σύστημα εαν ξέρεις οτι ολα αυτα προκαλούν στείρωση και χιλια δύο προβλήματα…εαν τρως υγιεινά πχ τοτε εισαι αρκετα έξυπνος για το σύστημα και επικίνδυνος ετσι παει

NikosAr

ΠάνοςΛ ++
Με κάλυψες φίλε Πάνο …

Panais

“Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε” Γιόζεφ Γκέμπελς-1933

αριστοτελης

Βενιαμίν Φραγκλίνος 1750 : “Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια ενα παρομιο ειχε πει ο Αριστοτελης 384 χρωνια π.χ

ΕΛΕΝΗ

Δεν ειναι κανεις μυρμηγκι !!!Καποιοι ανθρωποι οπως εμεις απλοι ανθρωποι χειριζονται τα προσωπικα μας δεδομενα.Στο χερι μας ειναι να τους το απαγορευσουμε.Εαν αισθανεστε μειονεκτικα καλα σας κανουν και σας κοροιδευουν εκμεταλευομενοι την προσωπικη ζωη του καθενος.

Techskepticon

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα δημόσια tweets που χρησιμοποιούνται σε έρευνες https://scholar.google.co.uk/scholar?q=twitter+content+analysis&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5
Κάθε τι δημόσιο αποποιείται δικαιώματα ανάλυσης. Χρησιμοποιείται για μελέτες όπως επίσης και για διαφημιστικούς σκοπούς. Έχουν φτιαχτεί λογισμικά που τραβάνε αυτόματα.

Μη μένετε στις φωτογραφίες με τα παιδιά του ο καθένας, δε μιλάμε για εγκληματικότητα αλλά αθέμιτο ανταγωνισμό. Από μια απλή ανάλυση των posts μπορεί κανείς να δει ποιες στιγμές είσαι χαρούμενος συνήθως ώστε να στοχεύει τις άλλες στιγμές στις διαφημίσεις. Κάποιον μπορεί να μην τον πειράζει αυτό αλλά το θέμα είναι αν η ιδιωτικότητα είναι δικαίωμα, αγαθό ή όχι. Φυσικά είναι και θέμα επιλογής τι μοιράζεται ο καθένας αλλά σίγουρα ένα παιδί δεν έχει αντίληψη και δυστυχώς πολύ μεγάλοι. Μπορεί να μη νοιάζεστε για εσάς αλλά για το παιδί σας λογικά νοιάζεστε

Γουγλης

Και εγώ λέω “να το χρησιμοποιείτε”. Ποιόν θα πιστέψετε, εμένα ή τον Snowden?

GP

Η ουδετεροτητα/αδιαφορια παντα πηγαινει υπερ του θυτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Allo Google Plus

Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Η ώρα της απενεργοποίησης των εν λόγω υπηρεσιών φτάνει, αξίζει να κάνουμε μία ανασκόπηση, των γεγονότων, και να δούμε ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές.

Software Google Google Allo

Η Google βάζει τέλος στην εφαρμογή Allo

Μετά τον τερματισμό των hangouts μέσα στο 2020, η Google επιβεβαιώνει τον τερματισμό άλλης μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας κι αυτή δεν είναι άλλη από το Allo, σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο blog της Google.

Software Edward Snowden

Haven: Εφαρμογή από τον Snowden για την προστασία του laptop σας

Η Haven αποτελεί μια εφαρμογή από τον Edward Snowden, το The Guardian Project, και το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) που έχει σκοπό να ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με αλλαγές στο περιβάλλον του, βασιζόμενο στους αισθητήρες του smartphone.

Software Allo Google Google Allo

Η Google μετατρέπει τις selfie σας σε αυτοκόλλητα

Μια νέα λειτουργία πρόσθεσε η Google στην εφαρμογή  Allo, η οποία μετατρέπει τις selfie σε προσωπικά αυτοκόλλητα (stickers) τα οποία μοιάζουν με καρτούν.