Google, Apple, Microsoft: πόσα apps φτιάχνει η μια για την άλλη;

Όταν μιλάμε για app development, οι τρεις μεγάλοι παίκτες, Apple, Google και Microsoft ακολουθούν διαφορετική τακτική. Το VB έκανε μια έρευνα στα stores τους για να δει πόσες εφαρμογές φτιάχνουν η μια για την άλλη. Όπως είναι αναμενόμενο η Apple είναι αυτή που δεν φτιάχνει εφαρμογές για καμία άλλη πλατφόρμα.

Η Google από την άλλη δείχνει αγάπη προς Android και iOS ενώ αγνοεί εντελώς το Windows Phone. H Microsoft έχει προσαρμόσει την τακτική της λετσι ώστε να φτιάχνει εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες. Στην πραγματικότητα Microsoft και Google έχουν περισσότερες iOS εφαρμογές απ ότι η Apple στο δικό της store.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τον αριθμό των apps που δίνει η κάθε εταιρεία στην άλλη μέχρι το τέλος του 2014:

google apple microft apps, Google, Apple, Microsoft: πόσα apps φτιάχνει η μια για την άλλη;

google apple microft apps, Google, Apple, Microsoft: πόσα apps φτιάχνει η μια για την άλλη;

Μιλάμε για τα apps που είναι στα stores και όχι αυτά που είναι προ-εγκατεστημένα στα κινητά και tablets.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Ποια εφαρμογη φτιαχνει η google για wp;

GiannisMix

Ολοι πολεμούν τη Microsoft. Ειναι η μοναδική που παλεύει μονη της για το store. Ίσως ειναι ένας λόγος κ αυτός που δεν έχει τιγκαρει στη σαβούρα…
Καληλ χρονιά!

Dimitris F.

Η μονη επίσημη εφαρμογή της Google στα windows phone είναι το google search.

XoX

Ναι OK. Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι και καλό που κανένας δεν φτιάχνει εφαρμογές για Windows Phone.

Sot11

Τομ όντως! Και εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω, ποια εφαρμογή ειναι αυτή; Αφού στο wp store δεν υπάρχει καμία της Google!

Alex_tz

Η εφαρμογή Google που βρίσκεται στο WP Store είναι μια άθλια εφαρμογή αναζήτησης που το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει την σελίδα της Google.

Τομ

Ευχαριστώ Δημήτρη. Καταξοδεύτηκε η Google! Πρεπει να αρχίσει να φτιάχνει κάποια στιγμη λείπουν απο WP store οι εφαρμογές της Google.

Αυτο που μου κανει εντύπωση ειναι το ποσό πολλες εφαρμογές εχει η Google στο iOS. Και επίσης το ποσο πιο πολλες εχει η ms στο ios απο ότι στο android. Πάντως οι εφαρμογές της ms όσες εχω δοκιμάσει δεν μου φαίνονται καλές εκτός απο Skype στο ipad και το one drive και στα στα δυο. Κατι outlook κατι Skype στο android μου φαίνονται αρκετά buggy. Όπως επίσης και το freemium office στο ipad που ειναι ελλιπέστατο στην δωρεάν έκδοση τουλάχιστον.

Alex

Συγνώμη αλλά και η Apple φτιάχνει εφαρμογές για τα Windows! Όπως το iTunes,Safari,κτλ

Andrew

Ας τα βλεπει η google αυτά που ενώ έχει τόσους πολλούς χρήστες στο οικοσυστημά της, εχει γραμμένα τελείως τα windows. Πάλι καλά που έχει native υποστήριξη το os για email, ημερολόγιο και επαφές, αλλιώς σκούρα τα πράγματα. Για την apple δεν το συζητω καν…

Μάνος

@GiannisMix γιατί ποιος σου είπε ότι στο iOS οτι υπάρχει σαβούρα(χρήστης iPad mini 2gen). Φιλικά πάντα.Καλή Χρονιά σε όλους!!!!!

panos13

Καλά κάνει η Google. Ξέρει τι κάνει. H Microsoft είναι η μόνη που μπορεί να την χτυπήσει και λόγω μεγέθους σαν εταιρεία αλλά και γιατί έχει ένα δυνατό χαρτί που η Google δεν έχει. Την ενοποίηση αρχικά και την υποστήριξή μελλοντικά εφαρμογών Desktop.

Andrew

Αυτά να τα βλέπει η google που ενώ έχει τόσους πολλούς χρήστες στις υπηρεσίες της, εξακολουθεί να αγνοεί τα windows. Πάλι καλά δηλαδή που προσφέρουν native υποστήριξη για email, ημερολόγιο και επαφές, αλλιως καηκαν όσοι έχουν google account. Όσο για την apple δεν το συζητώ…

Μπράβο στην microsoft για την υποστήριξη που δείχνει στην πλατφόρμα της.

Pavlos

Φοβερά και αξιόπιστα τηλέφωνα τα WP αλλά παίρνω δρόμο έξω αιτίας των εφαρμογών τους

Νίκος

@Pavlos Αν είχες WP δεν υπήρχε περίπτωση να μας έλεγες ότι τα WP δεν έχουνε εφαρμογές. Είναι ενα πλήρες σύστημα που συνεχώς βελτιώνεται, μπορεί να μην έχει 100 διαφορετικές προτάσεις σε κάθε κατηγορία, έχει όμως 20. Και απο παιχνίδια είναι επίσης δυνατό, πάσχει αρκετά μόνο στα δωρεάν Adventures, έχει πολλά και καλά αλλά είναι με πληρωμή σχεδόν όλα. Και γενικά έχει πολλά καλά παιχνίδια με πληρωμή. Ειδικά αυτή η Artifex Mundi δεν έχει προσφέρει ενα παιχνίδι δωρεάν στον κόσμο, μετά απο τόσες πωλήσεις. Ενα απο τα παλιά της, πχ το πρώτο Time Mysteries. Τώρα στο θέμα μας, γνωστή η τακτική της Google και έχω πεί την άποψη μου σε παλιότερο θέμα, ότι πρέπει και η Microsoft με την σειρά της να περάσει στην αντεπίθεση και να αρχίσει τα ….μνημόνια στίς εφαρμογές της στα υπόλοιπα λειτουργικά. Μια αρχή με την επίσημη απόσυρση του Skype (και μύνηση σε περίπτωση που κυκλοφορήσει κόπια) θα ήτανε ενα καλό χτύπημα για την Google. Και όχι δεν είμαι φάν της Microsoft, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει δίκιο σε όλα. Και είμαι της άποψης επίσης ότι εφαρμογές όπως OneDrive, μηχανές αναζήτησης, Browsers και λοιπές “κοινόχρηστες” εφαρμογές θα έπρεπε να υπήρχανε σε όλα τα λειτουργικά,… Συνέχεια »

Νίκος

Και ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την καραμέλα με τις εφαρμογές. Λές και αν υπήρχανε μόνο 1500, υπήρχε περίπτωση να τις δοκιμάσουμε όλες και δεν μας φτάνανε. 15-20 βασικά πράγματα χρειάζονται για ενα τηλέφωνο, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για ομορφιές για την επιφάνεια εργασίας. Και είμαι σίγουρος ότι στην κατανάλωση της μπαταρίας μας ανεξαρτήτως λειτουργικού, το 90% των εφαρμογών μας είναι στο 0% χρήσης…

Panos7GR

@Νικος: Πες ότι γίνεται. Γιατί μήνυση; Αυτή ανακάλυψε την βιντεοκληση; Χαχαχα έλα Χριστέ και Παναγιά!
Και να γίνει πάλι χαμένη η MS είναι. Κάνει αντίποινα μήνυση για unofficial εφαρμογές YouTube, άρα όχι YouTube στα WP. Μόνο αυτό φτάνει… Που να βάλεις το μη συγχρονισμό Gmail με εφαρμογές e-mail που τρέχουν σε WP. Δυστυχώς η MS έχει αναγκη στα WP τη Google και η Google το ξέρει.

Το πρόβλημα λύνεται πιστεύω άνετα με την ενοποίηση των OS της. Εκεί η Google θα έχει αναγκη την MS. 😉

XoX

Εγώ προσωπικά που χρησιμοποίησα Windows Phone για λίγο καιρό δεν μπορούσα να βρω τι περισσότερες Android εφαρμογές μου. Έχει σοβαρές ελλείψεις όπως YouTube, Gmail και γενικά όλες τις εφαρμογές της Google και φυσικά παιχνίδια. Από τα 10-15 παιχνίδια που παίζω στο Android μπόρεσα να βρω μόνο 5-6…

XoX

Επίσης αυτό που λέτε “και να έχει 1.000.000 εφαρμογες θα τις κατεβάσω όλες;” Όχι δεν θα τις κατεβάσεις όλες γιατί από τις π.χ 10.000 μόνο οι 10 αξίζουν ενώ από τις 1 εκατομμύρια αξίζουν οι 1000.

GiannisMix

@Manos
Καλή χρονιά!
Έχουμε στη, οικογένεια iphone 5 και κάνοντας αναζήτηση στο store διαπιστώνω οτι υπάρχουν 100 διαφορετικές εφαρμογές για το κάθε τι που ψαχνω και ορισμένες απ αυτές (μπορει 1 στις 10, μπορεί και 9 στις 10, αυτο δε το έχω προσέξει) δεν αξίζουν καθόλου. Αντίθετα στο WP όταν ψάχνω κανει ειναι περιορισμένες οι επιλογές αναμεσα σε 10 πχ εφαρμογές για αυτό που ψάχνω και ειναι εύκολο να βρω κατι καλό που δουλεύει σωστά.

Tom

Παιδιά δεν ειναι θέμα καθαρού αριθμού. Κανεις δεν νοιάζεται που το play store εχει 1.000.000 εφαρμογές. Όλοι νοιάζονται ομως που αυτές που θέλουν θα τις εχουν στάνταρ, ενώ στο wp κατα πάσα πιθανότητα θα πρεπει να κανεις κάποιες παραχωρήσεις. Το 200.000 εναντίον 1.000.000 δεν σημαίνει τιποτα. Το θελω 20 εφαρμογες και στο ενα κινητο τις εχω όλες και στο αλλο τις 15 λεει πολλά. Πραγματικά το κάθε store 1.000 εφαρμογές να είχε δεν θα με ένοιαζε. Αλλά όταν έχεις ενα WP ειδικά αν έρχεσαι απο κατι αλλο δεν παίζει να βρεις όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς εκτός πια αν δεν σε νοιάζει τόσο.

Κατα τα αλλά το σύστημα σαν σύστημα ειναι άψογο.

Νίκος

Δεν ξέρω αν ανακάλυψε την βιντεοκλήση, σίγουρα όμως το Skype είναι δικό της σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις. Το θέμα με τα αντίποινα άστο καλύτερα, γιατί αν κατεβάσει τον διακόπτη η Microsoft, απο εδώ και στο εξής Google και Youtube γιόκ. Α ξέχασα, υπάρχει και το Ubuntu… Μετά δεν θα μπορείς να τρέξεις παιχνίδια όμως… Και σιγά το Youtube, στα μισά του βιντεάκια έχουνε διαγράψει τον ήχο, μηχανοκίνητο αθλητισμό, MMA, ποδόσφαιρο κτλ δεν ανεβάζει ή τα σβήνει αμέσως και όλες οι σοβαρές Ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες ανεβάζουνε τα βιντεάκια στους εναλλακτικούς Servers που μέρα με την ημέρα κερδίζουνε μερίδιο στην αγορά. @XoX Υπάρχει και η περίπτωση, καμιά φορά, απο τις δέκα να αξίζουνε και οι δέκα και απο τις δέκα χιλιάδες να μην αξίζει καμία. Άπειρα τα παραδείγματα ειδικά για τους χρήστες της Apple. Youtube και Gmail εφαρμογές υπάρχουνε άπειρες στα WP. Tom, ενα παράδειγμα; Πχ, έψαξα αυτό και δεν το βρήκα ή δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο που να με εξυπηρετεί. Πάντως παιδιά πρέπει να έχει βάλει πολλά πρακτόρια η Google μέσα στο Store να γράφουνε κριτικές. Ειδικά σε καλές, δοκιμασμένες εφαρμογές και παιχνίδια, με μεγάλες βαθμολογίες απο πολύ κόσμο, να πετάγοντε πάντα τα ίδια άτομα – ονόματα, να… Συνέχεια »

XoX

@Νίκος όταν λέω λείπουν YouTube και Gmail εννοώ official εφαρμογές γιατί μια third party εφαρμογή youtube που δοκίμασα (δεν θυμάμαι όνομα) ήταν για πέταμα. Επίσης μια εφαρμογή Gmail και αυτή χάλια και γεμάτη διαφημίσεις. Δεν ξέρω αν ήταν οι συγκεκριμένες εφαρμογές χάλια αλλά δεν τις εμπιστεύομαι τις unofficial. Τώρα παραδείγματα εφαρμογών που δεν βρήκα: snapchat, Leo’s fortune, plants vs zombies, riptide gp2, pou, instagram, clash of clans, banana kong. Αυτές είναι μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιώ και δεν βρήκα στο Windows Phone store.

Genesis

Καλή χρονια σε όλους !

Μπράβο στην ms για την υποστήριξε που έχει στο λειτουργικό της και όχι μόνο στης εφαρμογές αλλά και στης αναβάθμισης. Anyway σαν χρηστής windows phone εγω πρόβλημα με της εφαρμογές δεν είχα ποτέ μόνο στα games που έχει τύχη να έχω δει κάποια στο Android και να τα ήθελα.

Αυτή η βλακεια με τους fan της Google να λένε για τα windows phone ότι δεν έχει εφαρμογές ενώ δεν έχουνε πιάσει στα χέρια τους ποτε η και να έχουν πιάσει. Μόνο για λίγα λεπτά σε κάνα πλαίσιο είναι γελοίο. Αμα δεν έχεις ένα κινητό τουλάχιστον 2 3 εβδομάδες οποιοδήποτε κινητό με οποιονδήποτε λειτουργικό δεν μπορείς να το κρίνεις.

Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν εφαρμογές στα WP από πλευράς apple google

Νίκος

ΧοΧ που δοκίμασες την εφαρμογή που λές σε 7 ή 8; Υπάρχει χαόδης διαφορά ανάμεσα στα 2 λειτουργικά. Κατέβασε Metrotube ή το δωρεάν Tube HD που φυσάει και έχει 150.000 θετικές κριτικές και υψηλή βαθμολογία. Δεν νομίζω όλοι αυτοί μαζί να είναι τόσο γραφικοί, κάτι παραπάνω θα ξέρουνε. Για τις διαφημίσεις που λές ναι μερικοί το έχουνε παραχέσει, θέλουνε χρήματα για να τις αφαιρέσουνε, αλλά πάντα θα υπάρχει και η δωρεάν χωρίς διαφημίσεις + ότι βγάζει η ίδια η Microsoft δικές της κορυφαίες εφαρμογές για κάθε κατηγορία. Plants VS Zombies, Banana Kong, Riptide GP2 υπάρχουνε, Instagram Beta (την έχουνε παρατήσει καιρό τώρα, δεν ξέρω άμα κάνει δουλειά, δεν ασχολούμαι με Αμερικανιές), Snapchat έχει ανεπίσημη αλλά έχουνε βγάλει μια άλλη καλή, θα μάθω και θα σου πώ το όνομα. Αλλά δεν είναι και λογική αυτή, δεν αγοράζω WP γιατί δεν έχει Riptide. Είναι σαν να λές το Xbox είναι @@ επειδή δεν έχει God Of War. Ναι μπορεί να μην έχει, έχει άλλα καλύτερα, αποκλειστικά και άλλες 3500 εναλλακτικές, απο παιχνίδι να φάνε και οι κότες. Υπάρχουνε πολλά αποκλειστικά και στο WP αλλά δεν υπάρχει νόημα να τα αναφέρω, και κορυφαία προγράμματα. Αν ψάξεις σίγουρα θα βρείς αντίστοιχα και στα υπόλοιπα… Συνέχεια »

Νίκος

Και ασφαλώς το ότι είναι κάτι Official, δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο, μια χαρά βλέπω και στα Android τόσα χρόνια που υπάρχουνε όλες οι επίσημες, να κατεβάζει ο κόσμος εναλλακτικές εφαρμογές απο τρίτους, ή κάνω λάθος; Και εγώ στα Android Unofficial κατεβάζω συνήθως γιατί σου δίνουν περισσότερες επιλογές, πχ Download. Αλλά όταν μιλάμε για WP, πάντα μας πιάνει ο πόνος για τις επίσημες..

Tom

Κακό Facebook, Email clients γνωστοί απο ios και android, browsers, Google apps, καλα τα παιχνίδια κλαιν, YouTube (αν και στο ipad πολυ συχνά χρησιμοποιώ third party apps γιατι το official εχει λίγα θεματα τωρα και επίσης γλιτώνω και τις διαφημίσεις) κλπ κλπ. Δεν εχω wp να σου πω πραγματικά παραδείγματα για την δίκη μου χρηςη. Απο την μικρή βόλτα που εχω κανει στο store app το PC μου κυρίως καλύπτονται αλλά στο κινητο μου εχω πολυ λίγα. Πάντως το σκέφτομαι όπως και το σκεφτόμουν παλιά για το lumia 920. Στο Νίκο πάει η απάντηση. Χρονια πολλά!

XoX

@Νίκος τις εφαρμογές τις είχα κατεβάσει σε Windows 8 (στο lumia 820 συγκεκριμένα) πριν από κανά εξάμηνο. Δεν δοκίμασα πολλές διαφορετικές εφαρμογές αλλά νομίζω τις πιο δημοφιλείς. Τώρα OK δεν λέω ότι οι official εφαρμογές είναι πάντα καλύτερες αλλά προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο την Google παρά έναν τυχαίο developer. Συμφωνώ ότι ένα κινητό δεν θα πω ότι δεν το παίρνω επειδή δεν έχει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά αυτό ήταν ένα παράδειγμα και υπάρχουν πολλά παιχνίδια που υπάρχουν στο Android και όχι στα Windows Phone. Και γενικότερα όταν βγαίνει μια εφαρμογή πρώτα κυκλοφορεί σε ios και Android και μετά ίσως βγει σε Windows Phone. Και για εμένα προσωπικά λείπουν πολλές εφαρμογές που θεωρώ σημαντικές.

XoX

Επίσης δοκίμασα το tube HD σε ένα Windows Phone που έχω εύκαιρο και είναι μια ok εφαρμογή αλλά όχι και καλύτερη από την official youtube εφαρμογή του Android! Το ui του είναι πολύ κατώτερο.

Panos7GR

@Nίκος: Ναι σωστά. Το “απόσυρση του Skype (και μύνηση σε περίπτωση που κυκλοφορήσει κόπια)” το μετέφρασα σαν και καλά να μην υπάρχει άλλη εφαρμογή βιντεοκλήσεων, αλλά εσύ ήθελες να πεις να μη γίνει κάτι αντίστοιχο με τα unofficial YouTube apps που κυκλοφορούν στα WP. Αλλά και πάλι και να το κάνει τι θα κερδίσει; Θα χάσει μια μεγάλη βάση χρηστών που έχουν Android, αυτοί θα κοιτάξουν για άλλες εναλλακτικές και καταπάσα πιθανότητα θα στραφούν στο Hangouts που είναι προεγκατεστημένο σε όλες τις Android εφαρμογές, είναι εξαιρετικό και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις πρόγραμμα στο PC. Και άμα κλείσει τον διακόπτη τι θα γίνει; Οι κύριες υπηρεσίες της Google είναι online, δηλαδή προσβασιμες από όλους όσους έχουν σύνδεση στο Διαδύκτιο. Και φυσικά υπάρχουν εναλλακτικές, όπως οι Linux διανομές. Αν θες να παίξεις παιχνίδια τα τρέχεις στον emulator ή το πολύ πολύ το παίζεις σε διπλό ταμπλό με dual-boot. Επίσης αν σε ενοχλεί τόσο πολύ το YouTube γιατί τρώγεσαι να μας πεις τις “εκπληκτικές” εναλλακτικές που είναι καλύτερες απ τη official; Επίσης ναι είναι τόσο άθλιο το YouTube και αρχίζουν να μην ασχολούνται και πολλοί μαζί του πλέον, γι αυτό έχει μόνο κανένα δις επισκεψημότητα την ημέρα… Ολοι το ξέρουμε ότι η αντιμετώπιση… Συνέχεια »

Genesis

Xox

Δοκίμασε tubecast και metrotube και έλα πες μου μετά αν είναι καλύτερο το official
Ειδικά το tubecast είναι πολύ καλό

Το έχετε κάνει θέμα με της εφαρμογές που λείπουν στα wp. Όντως λείπουν και άντε το πολύ να είναι 10 αυτές που είναι ας το πούμε σημαντικές.

Αρης

Καταρχας είμαι χρήστης WP από το Omnia 7 από το 2010. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα WP έχουν σοβαρες ελλειψεις στις εφαρμογες. Και δεν θα σου πω για το πιο τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε και δεν το έχω αλλά για το Ινστα που είναι σε beta από τότε που κυκλοφορησε στην πλατφόρμα με τις καλύτερες κάμερες σε κινητό! Για το native client του outlook που είναι απλό και αξιόπιστο αλλά είναι σχεδόν ιδιο από το 2010 από τα mango. Για το ότι δεν υπάρχει καμία εφαρμογή της Google στο store (ενταξει τωρα το app “Google” ενα απλό web wrapper είναι μην τρελαθούμε) και δεν είναι οτι εξαρτώμαι τόσο πολύ από το οικοσύστημα της αλλά ενα official You Tube app το θες και μόνο για την τιμή των όπλων. Το γεγονός ότι οι ίδιες οι εφαρμογες της MS κυκλοφορούν πρωτα σε άλλες πλατφόρμες και με πιο ολοκληρωμένα χαρακτηριστικα (τρανο παραδειγμα MS Office πρώτα σε ipad – iphone και μετα σε WP και επίσης το Sway πρώτα για Iphone και μετά όλοι οι άλλοι). Και τέλος κάτι πολύ σημαντικό: το γεγονός ότι όταν είσαι σε μία εφαρμογη και θες να ανοίξεις κάτι στο FB σε πετάει στο btowser… Συνέχεια »

XoX

@Αρης τότε γιατί είσαι χρήστης Windows Phone αφού έχεις τόσα παράπονα;

Νίκος

Εγώ ακόμα ψάχνω να βρώ τον ενα Έλληνα που χρησιμοποιεί αυτό το Instagram και είναι τόσο μεγάλη η συγκεκριμένη απώλεια. Μόνο για αυτό μας λένε, θα μας το κοπανάνε για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει η Retail. Και στο κάτω κάτω ρε παιδιά, αν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο κάθε Samsung, Nokia, iPhone και στο Instagram, το πιθανότερο είναι να ρίξω άκυρο στο Instagram που δεν έχει βγάλει ακόμα εφαρμογή. Σιγά μην επιλέξω μια απο τις συσκευές που προσπαθεί να μου προωθήσει με το έτσι θέλω επειδή προφανώς και έχει συμφέροντα. Θα μπορούσα να αναφέρω 100 αποκλειστικότητες εκ των οποίων οι 50 κάνουνε πάταγο και δεν υπάρχουνε στα Android, πχ Age Of Empires Castle Siege, Halo Spartan Assault, ilomilo, Toy Soldiers, Film Closet κτλ αλλά δεν έχουνε νόημα τέτοιες συζητήσεις, ούτε είναι και κριτήριο επιλογής, πράγματα, για οποία και να μην υπάρχουνε, θα βρείς αντίστοιχο να κάνεις την δουλειά σου. Εδώ μας λέγανε ότι είδαμε Candy Crash Saga και πανηγυρίζαμε, ενώ υπήρχανε στο Store εκατοντάδες κλώνοι και μάλιστα χωρίς ζωές… Έκανα μια λίστα με παιχνίδια και εφαρμογές για WP, για τρίτη φορά σε ενα μήνα δεν εμφανίστηκε το πόστ μου, περίεργο. Και να πώ ότι έκανα διαφήμιση,… Συνέχεια »

XoX

@Genesis το δοκίμασα το tubecast. Καλό είναι αλλά και πάλι όχι καλύτερο από το official!

Αρης

@ XoX Δεν είχα πάντα παράπονα, αλλά μετά από το γεγονός ότι 2 στα 4 κινητά wp που έχω ήταν ελλατωματικά (HTC 8X και Lumia 1520), αρχίζω και γλυκοκοιτάζω το Android Lollipop με το ωραιότατο material design του… Για να καταλάβεις το τελευταίο που πήρα ήταν το 1520 πριν ενα μηνα και μπήκε σε reboot loop. Από την στιγμή που άνοιξα το κουτί είχε θεματάκια: screen flickering & colour distortion. Και μετα έκανε διαφορα περιεργα: εσβηνε η οθόνη κατά την διάρκεια της κλήσης και δεν μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα (δεν είχα κάνει reboot μετα την αναβάθμιση του Glance και είπα αυτό θα φταίει). Αλλά στο loop μπήκε αφού του έβαλα DP, σχεδόν την ίδια μέρα (το 920 που έχω, τρέχει και αυτό με DP και είναι μια χαρά). Χρησιμοποιήσα το lumia recovery tool για να βγάλω το DP και το πρόβλημα συνέχισε και επιδεινώθηκε. Και αφού το πήγα στο Nokia Care Μου είπαν αυτό που ήδη ήξερα ότι πρέπει να το στείλουν κεντρικα για επισκευή και ότι θα κάνει κανά μήνα περίπου. Και είναι προφανές πως το πρόβλημα του ήταν καθαρά hardware και όχι OS η DP. Ε κάπου εκεί αναθεωρείς και λες ρε μήπως; Δεν λέω το OS… Συνέχεια »

Αρης

Και κάτι ακόμη: Χρήστης και μάλιστα θα μπορούσα να πώ “φανατικός” WP είμαι, αλλά να μην εθελοτυφλούμε καταρχάς και επίσης να μην “βολευόμαστε”. Αν εμείς ως χρήστες δεν σπρώξουμε την MS και τους developers να κάνουν καλύτερη δουλεία, πιο ποιοτική, πιο γρήγορα και πιο μαζικά τότε στα W10 θα τρέχουμε sideloaoded εφαρμογες Android… Και μετά ελάτε να μου πείτε ποιός θα κάνει native client και δεί official (που χρειάζεται για το κύρος της πλατφόρμας, για να δείξει το Ινστα και το κάθε Ινστα ότι ναι υποστηρίζει την πλατφόρμα) για τα WP…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.