Google, Εξαγοράζει το Bump app

Η Google είναι γνωστό ότι βγαίνει συχνά… έξω για ψώνια στην αγορά. Το τελευταίο της απόκτημα είναι το Bump, το οποίο και έχει αναπτύξει την ομώνυμη εφαρμογή για διαμοιρασμό περιεχομένου μεταξύ δύο κινητών με μία επαφή. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να διαμοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, videos και επαφές απλώς και μόνο με μία επαφή και όχι με χρήση τεχνολογίας NFC.

Οι πληροφορίες περί των οικονομικών της εξαγοράς κάνουν λόγο για περισσότερο από 30 εκ. δολάρια, ίσως και 60! Ακριβός ο αλγόριθμος, έτσι; Η εταιρεία που έχει αναπτύξει το Bump και τώρα ανήκει στην Google έχει δημιουργήσει και το Flock, το οποίο δημιουργεί ομαδικά photo albums. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στο iOS 7 που θα γίνει σε λίγο διαθέσιμο, υπάρχει η εφαρμογή AirDrop, η οποία και επιτρέπει τον ασύρματο διαμοιρασμό περιεχομένου μεταξύ των χρηστών iOS, επομένως, μάλλον αυτός ήταν ο βασικός λόγος απόκτησης του Bump.

Google, Google, Εξαγοράζει το Bump app

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

κάτι σαν το bluetooth δηλαδή.

Ορεστης

δεν καταλαβαινω πως λειτουργει αυτη η εφαρμογη!

paris319

@Ορεστης
Το θετεις σε λειτουργεια και στις δυο συσκευες και μεταφερεις αρχεια απο την μια συσκευη στην αλλη με ενα απλο “τσουγκρισμα” των δυο συσκευων. Συνηθως το χρησιμοποιουν οι μη εχοντες μπλε δοντι!

Thodoris

Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις μπλε δόντι ή όχι. Το θέμα της υπόθεσης είναι ότι με το που συγκρουστούν δύο τηλέφωνα, ο αλγόριθμος αναγνωρίζει ότι αυτά τα δύο θέλουν να συνδεθούν και τα συνδέει άμεσα για τη μεταφορά αρχείων. Χωρίς δηλαδή να ψάχνει ο ένας τον άλλον κλπ. Στην πράξη δεν το έχω δει βέβαια και δεν ξέρω πόσο καλό είναι.

Γιώργος Κου.

Νομίζω παιδιά πως δουλεύει μόνο με Internet όμως. Γιατί μια μέρα δοκίμαζα να στείλω φώτο αλλά δεν είχα ανοιχτό wi-fi και δεν γινόταν.

Ανδρέας

Ναι, θέλει Internet. Και τις φωτος τις συμπιέζει, όπως κάνει πχ και το viber

Το πολύ καλό του όμως είναι ότι λειτουργεί διαπλατφορμικά. Δηλαδή ένας χρήστης iOS και ένας Android ανταλλάσσουν αρχεία απλά κουνώντας τις συσκευές τους (που σαν εικόνα είναι λίγο γελοίο αλλά το ξεπερνάς).

azriel84

Όταν δύο συσκευές βρίσκονταν στο ίδιο WiFi δίκτυο, απλά “χτυπούσες” τη μία στην άλλη και διαμοίραζαν αρχεία. Τουλάχιστον αυτό έκανε την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα. Ότι κάνει το NFC και το bluetooth στα android, ότι κάνει και το airdrop πλέον στο iOS.

MANOS

Με NFC, BT, AirDrop κτλ δεν χρειάζεται να είσαι συνδεμένος στο ίδιο router με τον άλλο για να κανεις την μεταφορά σε αντίθεση με την συγκεκριμένη εφαρμογή που πρέπει να βρείς router (χωρίς απαραίτητα να έχει internet). Εκεί είναι που χάνει για μένα η συγκεκριμένη εφαρμογή και πιστεύω ότι με την εξαγορά η Google θα το βελτιώσει

paris319

@Thodoris
Ενας φίλος με iphone ήθελε να μου στείλει ενα αρχειο, αυτό το πρόγραμμα δεν το ήξερα, μου ηταν άχρηστο και τώρα παλι μου ειναι άχρηστο.μια φόρα το χρησιμοποίησα και αυτό γιατί ο αλλος δεν είχε μπλε δοντι.(παντα φιλικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.