Google Chrome, Ξεπέρασε για μία Κυριακή τον Internet Explorer

Η εταιρεία αναλύσεων StatCounter ανακοίνωσε ότι ο Google Chrome ξεπέρασε τον Microsoft Internet Explorer την περασμένη Κυριακή, σαν ο πιο δημοφιλής browser του σαββατοκύριακου. Ακόμη και αν πρόκειται για την πρωτιά μιας ημέρας, δεν παύει να είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην έρευνα, τα σαββατοκύριακα οι χρήστες επιλέγουν τον web browser της αρεσκείας τους, ενώ τις καθημερινές, οπότε και επιστρέφουν στους εργασιακούς τους χώρους, χρησιμοποιούν τους καθημερινούς browsers που υπάρχουν στα συστήματα της εργασίας τους.

Σε ότι αφορά τα νούμερα, την Κυριακη 18 Μαρτίου ο Chrome συγκέντρωσε την προτίμηση του 32.7% των χρηστων έναντι μεριδίου 32.5% του Internet Explorer. Αντίστοιχα τις καθημερινές τα ποσοστά μεταβάλλονται σε 30% για την Google και 35% για την Microsoft. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ποσοστό χρήσης του browser της Google έχει ανέλθει τον Μάρτιο του 2012 στο 30.8% έναντι μόλις 17% τον Μάρτιο του 2011. Αντίθετα, τα ποσοστά της Microsoft και του Internet Explorer από το 45.1% έπεσαν στο 34.8%, κατά τον μήνα Μάρτιο.

, Google Chrome, Ξεπέρασε για μία Κυριακή τον Internet Explorer

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasios-Antonios Toulkeridis

Δηλαδη η δοξα του ηταν “σαν της γαρδενιας το ανθο”, μια νυχτα μονο 😛
Βλεπω τον Internet Explorer να εκτοξευεται ξανα το Φθινοπωρο με τα Windows 8. Οσο χαρει ο Chrome αυτους τους μηνες, μετα θα ξαναπαει εκει που του αξιζει: δευτερος και καταιδρωμενος

zac

Καλα υπαρχουν ακομα ατομα που χρεισημοποιουν τον Explorer????? Δεν το ηξερα χαχα

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@zac Ε ναι, δεν έχουν όλοι πλύση εγκεφάλου από το ElGoog όπως εσυ

dimpep

Κάποτε όσοι χρησιμοποιουσαν ΙΕ τους λέγαμε κολλημένους και χωρίς να κοιτούν παραπέρα από τη λύση της Microsoft, τώρα όσοι χρησιμοποιούν τον Chrome τους λέμε ότι έχουν πάθει πλύση εγκεφάλου από την Google. Έχει ο καιρός γυρίσματα….

zac

@Anastasios-Antonios Toulkeridis και ποιος σου ειπε εσενα οτι με εχει κανει πλυση η google?? και οχι η Mozzilla?? Και επιδη ο IE ειναι χαλια δεν σημενει οτι μας εχει κανει πλυση η google! ελεος παλικαρε με τα 2 ονοματα

VKwstas

Ο Chrome είναι μακράν ο καλύτερος web browser σε επιδόσεις και ευχρηστία.
Αναμενόμενη είναι και η καθιέρωση του σαν πρώτο σε χρήση παγκοσμίως αν και κάπως δύσκολο καθώς πολλές εταιρίες και πανεπιστήμια χρησιμοποιούν τον ΙΕ αποκλειστικά.

makis88

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το μήνυμα που πετίεται σαν.. κάθε φορά που μπαίνεις στο google “Για πιο γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο – Λήψη Google Chrome”. Στο google όλοι μπαίνουν (no1 σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως)! Δεν λέω, τη δουλειά της κάνει η google και προωθεί το προιόν της αλλά επιρεάζει όσο να ναι… Γιατί αντικειμενικά λίγο πολύ όλοι οι browsers πλέον είναι ικανοποιητικότατοι και είναι περισσότερο θέμα γούστου και προτίμησης παρά ουσιαστικό! Εγώ τους έχω όλους και προτιμώ τον opera ας πούμε! Όχι επειδή οι υπόλοιποι σέρνονται ενώ αυτός πάει σφαίρα αλλα γιατί απλά μ’αρέσει!!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

o IE9 ειναι εξαιρετικος browser (για να μην μιλησουμε καν για τον IE10 preview 5)

Alex

Μια χαρα ειναι και ο I.E. 9, θεμα συνηθειας ειναι.

firefox

Καλύτερος από τον firefox δεν υπάρχει.Α και είναι και ΕΛ(ελεύθερο λογισμικό)ο κώδικας του είναι ελεύθερος.
Τι πράσινα άλογα και IE&chrome.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.