Google Fit, η απάντηση του Android στo HealthKit της Apple

Το Google Fit είναι η νέα πλατφόρμα της Google σχετίζεται με την υγεία. Αυτό που κάνει η υπηρεσία είναι να συλλέγει πληροφορίες για την υγεία του χρήστη, ύπνος, βήματα κλπ. και θα υπάρχει στην επόμενη έκδοση του Android L που θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο. Με λίγα λόγια είναι το αντίπαλο δέος του HealthKit που παρουσίασε η Apple στο WWDC και θα υπάρχει στο επερχόμενο iOS 8.

Με τη νέα πλατφόρμα υγείας η Google οι συσκευές υγείας που χρησιμοποιείτε θα μπορούν να συνδεθούν με τις πάμπολλες Android συσκευές που υπάρχουν εκεί έξω. Επομένως όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα για την υγεία σας θα είναι μαζεμένα σε ένα app στο οποίο θα έχετε εύκολη πρόσβαση. Ποιο app θα είναι αυτό εξαρτάται από εσάς.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι σε αντίθεση με την Apple που παρουσίασε το Health app, από τη Google δεν είδαμε κάποιο ειδικό app που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες. Αντιθέτως, η νέα πλατφόρμα είναι μια υπηρεσία για κατασκευαστές συσκευών υγείας που θέλουν οι συσκευές τους να συνδεθούν με το Android. Σε αντίθεση με την Apple, η πλατφόρμα της Google μοιάζει να είναι πιο ανοιχτή καθώς θεωρητικά θα μπορεί να λειτουργεί με όλα τα software.

Για το Android Fit η Google συνεργάστηκε με εταιρίες όπως Adidas, Nike, Withings, Intel, RunKeeper και πολλούς άλλους.

, Google Fit, η απάντηση του Android στo HealthKit της Apple

, Google Fit, η απάντηση του Android στo HealthKit της Apple

, Google Fit, η απάντηση του Android στo HealthKit της Apple

, Google Fit, η απάντηση του Android στo HealthKit της Apple


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρέας

Το έργο που ξεκίνησε η σαμμυ 1,5 χρόνο πριν περίπου με το σ4 τώρα σιγά σιγά το παίρνουν όλοι και το κάνουν μόδα. Ξαφνικά είναι κάτι ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο επειδή πλέον είναι μόδα…! Αυτή είναι απόδειξη για την δουλειά που κάνει η σαμμυ 😊😊

tiamat

φιλε ανδρεα τα κομματοσκυλα δε θα το παραδεχτουν ποτε ποσο μπροστα υπηρξε η sammy ,ειδικα με το s4 το οποιο σε λειτουργιες ηταν 10 χρονια μπροστα απο την εποχη του!..

αλλα οταν τα κανει η sammy ειναι αχρηστο bloatware! οταν τα κλεβει η lg (*G3) ,η apple (*IOS 8) και τωρα η google ειναι καλα!!

P

Εδώ και 4 χρόνια δουλεύει το iwatch η apple … Και μόνο από φήμες έτρεξε η σαμυ να βγάλει αρων αρων κάτι gear και κάτι fit προχειρότητες … Η apple είχε πει δεν την νοιάζει να βγάλει κάτι πρώτη .. Τι νοιάζει να ειναι σωστό και να δουλεύει άψογα ..

Manos vs .. Σε ενα παλιότερο ποστ εκραζες για το αν θα εμπιστευομουν για την υγεία κάτι τέτοιο .. Μάθε πως παει για έγκριση ( iwatch) από τον FDA για ιατρική συσκευή .. Και αυτή ειναι η διάφορα από τα αλλά τα άχρηστα κουτορνιθια ρολόγια που πρώτα κάνανε τα κινητά ταμπλετες και μετά σου το πασάρουν για να κανείς πιο εύκολο το χειρισμό και να μην το βγάζεις από την τσέπη κάθε λίγο ..
Και μιας και έβγαλε πρώτη η σαμυ ρολόι έξυπνο , είδαμε τι ήθελε να κάνει ώστε να δούμε τι αντιγραφή θα κάνει από δώ και πέρα …

Theo

@P Ειλικρινά μην ξαναμιλήσεις. Ξέρεις τι σημαίνει φήμη ? Δεν ξέρεις. Είναι δυνατόν να λες ότι αντέγραψε η σαμσουνγκ την apple απο μια φήμη? Ξεκόλλα λίγο με την εταιρία σου και μην βάζεις παρωπίδες. Κάτι άτομα σαν κι εσένα με το που σας παρουσιάζουν κάτι “νέο” στο iphone που υπάρχει χρόνια στο αντρόιντ λες ουαου, αυτό είναι εξέλιξη και καινοτομία. Τώρα που θα σας παρουσιάσουν και μεγαλύτερη οθόνη το iphone δεν θα είναι παντόφλα ούτε ρακέτα για την παραλία αλλα θα είναι οτι καλυτερο εχει βγει επειδή είναι iphone. Η συνηθησμένη δικαιολογία σας. Όσο για το s4 ναι όταν βγήκε ήταν χρόνια μπροστά, αλλά το άρθρο κάνει λάθος. Δεν ακολούθησε η google την apple, αλλά και οι 2 την σαμσουνγκ !!

P

Theo … Ότι πεις …

timp

Ρε παιδια σταματηστε σε καθε αρθρο να λετε: η samsung το εφηυρε πρωτο ή η apple ή οποιαδηποτε αλλη
.Οπως στα αυτοκινητα οταν ανακαλυπτεται μια νεα τεχνολογια απο εναν, προσπαθουν κι ολοι οι αλλοι να το ενταξουν στα μελλοντικα τους μοντελα.
Ετσι και με τα κινητα, υπολογιστες κλπ.Λογικο ειναι καποια εταιρεια να μενει πισω σε καποιους τομεις ( δεν εννοω καποια συγκεκριμενη) και να προσπαθει οσο γινεται να ακολουθησει.
Δηλαδη αντι να χαιρομαστε που ολες οι εταιρειες παλευουν να εχουν παρομοια πραγματα κ να αφηνουν σε μας την επιλογη αναλογα με το γουστο του καθενος,γινομαστε “τεχνολογικα κομματοσκυλα” και μαλιστα χωρις να εχει καποιος κερδος.
Φιλικα παντα.

Thodoris

Ξεκολλήστε! Σε κάθε μα ΚΑΘΕ άρθρο συγκρίνετε εταιρείες. Σχολιάαστε και λίγο την είδηση. Στο κάτω κάτω, όπως αναφέρεται και στο άρθρο, το google fit είναι διαφορετικό από το health app της apple.

dimpep

Επειδή η Mercedes και η Volvo βάλαν πρώτοι αερόσακους, να μη βάλουν οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, και αντιγράφουν.

Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες, σχολιάστε το άρθρο και αφήστε τα κομματικά με τις εταιρίες!

Enzo

Συμβατότητα με τις συσκευές τις Garmin (που ειναι οι πιο διαδεδομένες για running) δεν βλέπω και ελπίζω να γίνει εν τέλει αυτή η προσθήκη.

Όσο για τις κόντρες μεταξύ των εταιριών ειναι αστείο να γίνεται συζήτηση. Η Apple εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει μείνει πολύ πίσω.

Notis

Και τα δύο προϊόντα (apple, google ) δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά ας βγουν και θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Το προϊόν της Samsung που ήδη κυκλοφόρησε δεν μπορώ να πω ότι έφερε κάποια επανάσταση αν και ήταν φιλότιμη προσπάθεια. Ας δούμε τι θα κάνουν και οι δύο αυτές εταιρίες από Σεπτέμβριο. Πάντως με εντυπωσίασε η συνεργασία με επώνυμες κορυφαίες αθλητικές εταιρίες όπως Nike. Νομίζω στο ίδιο κλίμα και η Apple.

KAFROS

Γέμισε ο τόπος αισθητήρες. Και στην πλειονότητά τους άχρηστοι, απλά για να πείσουν τους υπερβαρους να κουνηθουν από τον καναπέ και να πουλήσουν και κανένα smart αξεσουάρ και αθλητικά ρούχα – παπούτσια.
Ας ξεκινήσουν να αθλουνται και να προσέχουν την υγεία τους λίγο περισσότερο έστω και έτσι.
By the way, για όσους λένε όσα λένε (πάλι) για την apple, για τσεκάρετε το nike+ και από πότε κυκλοφορεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.