Google: Επίσημο “τέλος” για το GTalk

Αυτό που, λίγο-πολύ, περιμέναμε όλοι εδώ και καιρό είναι πλέον επίσημο. Η Google ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Google Talk στις 16 Φεβρουαρίου, “μετακομίζοντας” όλους τους εναπομείναντες χρήστες της υπηρεσίας στο σύγχρονο και all-inclusive Hangouts.

Η μετάβαση θα είναι εύκολη και απλή για όλους, πλην των Windows Phone χρηστών, μιας και δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή ούτε για το Hangouts στο Marketplace.

Το Hangouts κινείται στα σύγχρονα νερά της cross-platform επικοινωνίας, με παρουσία τόσο σε desktops/laptops όσο και σε smartphones/tablets. Εκεί, που παρότι προσφέρει ανταλλαγή μηνυμάτων, διαμοιρασμό αρχείων ακόμα και βιντεοκλήσεις, δεν έχει καταφέρει να διακριθεί μεταξύ των άλλων μεγάλων ανταγωνιστών, όπως το WhatsApp και το Viber.

Εσείς χρησιμοποιήσατε κάποτε το Gtalk;
Πώς σας φαίνεται το Hangouts;

Google Talk, Google: Επίσημο “τέλος” για το GTalk

Πηγή

Πάνος Λέκκας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas-Doha

το G-Talk ηταν καταπληκτικο….σου εδειχνε ποτε καποιος ειναι ενεργος και ποτε καποιος ειναι μακρια απο συσκευη….επισης ετρεχε μονο του σαν εφαρμογη ενω το hangouts θελει να εχεις συνδεδεμενο τον chrome…..επισης το G-Talk λειτουργουσε και ως ειδοποιηση για εισερχομενα Mail
το Hangouts θελει αρκετη βελτιωση….να γινει πιο φιλικο

Γιώργος Κ.

Το hangouts είναι πολύ καλό messenger αλλά δυστυχώς έχει μόνο 60 χαρακτήρες για να γράψεις σε SMS. Αλλιώς έχει πολύ όμορφο ui και είναι και ιδιαίτερα γρήγορο

Ανέστης

Εμένα και σαν μαθητή το hangouts μ’αρέσει πάρα πολύ, δυστυχώς ομως κανένας δεν το χρησιμοποιεί από τους γνωστούς μου έτσι δεν το χρησιμοποιω συχνά, όμως όταν το κάνω το ευχαριστιέμαι! Είναι και μια αλλαγή περιβάλλοντος από αυτο του messenger, το οποίο είναι βαρύ και όχι τοσο εύχρηστο. Το hangouts είναι ελαφρύ και γρήγορο, και πολύ πιο όμορφο από αλλά παρόμοια προγράμματα. Και η υπηρεσία video call είναι πολυ καλή! Το μόνο μείον, και είναι μεγάλο μείον, είναι το γεγονός ότι δεν σου δείχνει αν ο χρήστης είναι μέσα για να του στείλεις το μήνυμα. Έτσι όλα τα μηνύματα στέλνονται έτσι στο “υπερπέραν”.
Κατά τ άλλα πολύ καλή εμπειρία!

arg

Χρησιμοποιώ το GTALK πάνω από 5 χρόνια μέσα απο το GMAIL.
Το καλύτερο και ταχύτατο chat με διαφορά σε σχέση με το άθλιο FB που πολοί νομίζουν ότι δέν υπάρχει άλλο.
Πρόσπαθησα να συνηθήσω το Hangout είτε στο pc είτε στο android (δέν λέω είναι καλό) άλλα έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα και είναι και ο κύριος λόγος που με χαλάει.
Δέν μπορείς να καταλάβεις εάν είναι ο άλλος online ή όχι.
Και καλά δείχνει τον άλλο πράσινο αλλά στην ουσία είναι off.

Γιά να δούμε άν τελικά βελτιωθεί το hangout

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.