Google Maps: Από σήμερα διαθέτει offline navigation και αναζήτηση

Τον Μάιο στο Google I/O, μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις ήταν ότι το Google Maps θα φέρει οffline αναζήτηση και navigation. Τελικά σχεδόν ένα εξάμηνο μετά, το χαρακτηριστικό γίνεται διαθέσιμο από σήμερα, αν και το Google Maps για το Android παρείχε κάποιες βασικές offline λειτουργίες εδώ και χρόνια.

Το νέο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί άψογα με την online έκδοση του Google Maps, επιτρέποντας στα δεδομένα του κινητού να χρησιμοποιούνται ή όχι, χωρίς να διακόπτουν τη λειτουργία της εφαρμογής. Η κυκλοφορία των νέων features ξεκινά από σήμερα στο Android και για το iOS, η Google λέει ότι θα έρθουν σύντομα.

Η επιλογή να αποθηκεύσεις συγκεκριμένες περιοχές στο Google Maps, υπήρχε από το 2012, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης και αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι αν αποθηκεύσεις την πόλη που μένεις, μπορείς να κάνεις αναζήτηση για ένα εστιατόριο, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο internet. Λόγω εξοικονόμησης χώρου οι επιχειρήσεις θα έχουν μέσα αποθηκευμένα τηλέφωνα, ονόματα, βαθμολογία, αλλά όχι φωτογραφίες και σχόλια χρηστών.

Google Maps: Από σήμερα διαθέτει offline navigation και αναζήτηση, Google Maps: Από σήμερα διαθέτει offline navigation και αναζήτηση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

μήπως θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης όλης της χώρας offline για να μην το κουράζουμε πολη με την πόλη;ξέρει κανείς άν θα γίνεται κάτι τέτοιο;

Gvirginia

@ChrisG Το μόνο που είδα είναι αυτό “The initial rollout doesn’t include transit or walking directions, largely due to space considerations, but Google says those features will be added in the months to come.” Αλλά στο επίσημο blog της Google λέει “You can download an area by searching for a city, county or country”.

Άρα αν δε γίνεται τώρα, δε βλέπω λόγο να μη το εφαρμόσουν στο μέλλον.

KostasB

Αν κρίνω από την φωτογραφία θα θέλει πολλά mb για να κατεβάσεις έστω και μια πόλη…

Chris

Σαν το Here maps κανένα… Θυμάμαι και τα ovi maps που είχε ένα παλιό μου συμμπιαν και ήταν φανταστικό!!

Vasilis

Δεν το θεωρώ πάντα χρήσιμο. Καταλαμβάνει ύστερα πολυ χώρο στην μνήμη του τηλεφώνου! Εγω με το Apple maps οτι αναζήτησή κάνω για πλοήγηση δεν μου παίρνει πολλα data. Κατεβάζει μονο την διαδρομή ( οχι όλο τον χάρτη ) και απο εκει και πέρα λειτουργεί ακόμη και χωρίς 3G . Για παράδειγμα απο Αγία Παρασκευή σε Αγίους Αναργύρους μια οδό μου κατανάλωσε μόλις 20kb

Yuvarlak

Ναι, θα υπάρχει δυνατότητα κατεβάσματος και για ολόκληρες χώρες (βλ. Android Authority)

παπαροκας tiamat

Αντε ρε ξυπνησαν?

Γιατι τα παιδια??? Μονο 5,6 χρονια κοιμοντουσαν!

9gag

no thanks…. HERE Maps FTW!

george

here maps εχει τελειωσει το θεμα με τα mapps οι ανθρωποι εχουν πιασει πρωτο δορυφορο γωνια.

Sotiris

Ισχύει οτι τα Here Maps πάνε καλύτερα στην πλοήγηση. Τα Google Maps αξίζουν αν θες να κοιτάς από το pc ή να βρίσκεις διάφορες πληροφορίες για εστιατόρια, αξιοθέατα κτλ και φυσικά για το Street View. Έχω πλέον όμως στη συσκευή μου μόνιμη πλοήγηση με Here Maps, σήμερα δοκίμασα πάλι Google Maps και με απογοήτευσαν.

Κυριάκος

Άκουγα από όλον τον κόσμο πόσο καλά είναι τα HERE maps.
τα δούλεψα για περίπου ένα μήνα στο κινητό της γυναίκας μου (καθώς είχα πρόβλημα με το δικό μου κινητό) και πραγματικά απογοητεύτηκα.
πέρα από καλό σήμα, τίποτα άλλο δεν το κάνει ανώτερο από το Google Maps.
το πιο ενοχλητικό ήταν η δύσκολη αναζήτηση των δρόμων.
δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος, αλλά πλέον μόνο Google Maps (ακόμη και το desitnator μου πλέον είναι σε μία γωνία και σκονίζεται).

manouras

Σαν το Navigon τίποτα,έχω δοκιμάσει τα πάντα!

Nick

Όπου υπάρχει ονομασία δρόμου ,η off line πλοήγηση του HERE είναι αληθινό διαμάντι. Σε κάτι βιομηχανικές περιοχές που η διεύθυνση είναι πχ Τρύπιο Λιθάρι , Ήμερος τόπος (Ασπρόπυργος) έχεις failure κάποιες φορές. Δοκιμασμένη πολύ αυτή η υπηρεσία στο 920 και λόγω δουλειάς ,αντιπαραβολή με Nexus 5 .Άρα περισσότερη λεπτομέρεια τα google maps ,αλλά πιο πρακτικά στο 95% των περιπτώσεων το here . Συν την γρήγορη επαναδρομολόγηση ,ακόμη και σε σχέση με navs της αγοράς ,αρκετά καλά.Και αυτό δοκιμασμένο..

SEO In Greece

Καιρός ήταν, να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Google Maps χωρίς να έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.