Google Messenger, νέο standalone app για Android με Material Design

Πριν από λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει οι πληροφορίες ότι η Google ετοιμάζει νέο messaging app το οποίο θα έρθει να προστεθεί και να ανταγωνιστεί τα ήδη υπάρχοντα. Αν δεν θέλετε λοιπόν να χρησιμοποιείται το Google Hangouts έρχεται η νέα εφαρμογή που ονομάζεται Messenger και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για SMS, MMS και ηχητικά μηνύματα.

Το Messenger έρχεται με το ολοκαίνουριο Material Design, είναι προ-εγκατεστημένο στο Lollipop μαζί με το Hangouts ενώ είναι διαθέσιμο και για όσους έχουν συσκευές με Android 4.1 και άνω. Κάποιες από τις δυνατότητες που έχει η εφαρμογή είναι να τραβήξετε εικόνες και βίντεο απευθείας από το app, να κάνετε block ανεπιθύμητα άτομα, υποστήριξη emoji και άλλα.

Download: Messenger

google messenger for android, Google Messenger, νέο standalone app για Android με Material Design

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αχιλλέας Κ.

Κοτζαμ google και “ξεχασε” να ενσωματωσει επιλογη για strip unicode characters. Αν δεν εισαι νεο-ελληνας χαζος να γραφεις σε greek-lish τοτε περιοριζεσαι στους 62χαρακτηρες/sms εναντι των 160.. Ωραιο app με τη μεγαλυτερη πατατα που μπορει να δεις κανεις σε εφαρμογη μηνυματων.

Thodoris

Το χρησιμοποιώ από τότε που “διέρρευσαν” οι εφαρμογές (apk) του lollipop. Βρίσκω ότι οι χρωματικοί συνδυασμοί κάνουν το κείμενο κάπως δυσαναγνωστο και κουραστικό στα μάτια.

Τομ

Και ωστοσο οσοι εχουμε μεινει με jellybean θα εχουμε ολα τα αλλα jelly bean/kit kat και τις εφαρμογες μας που αναβαθμιζονται σιγα σιγα σε material design.

jijim

βαλτε textra , οτι καλυτερο

Kostas K.

@ jijim +1
Μεγάλος fan των Google apps αλλά όταν έχεις εφαρμογή σαν το textra το οποίο έχει κι αυτό material design εφαρμογές σαν το Google messenger δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης.
Επίσης κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν 3 εφαρμογές για να στέλνεις sms. Υπάρχει η aosp εφαρμογή, το hangouts και Τώρα βγαίνει και το messenger.

Λαμπρος

Χρεωνεσαι για τα “sms” ?

Παναγιώτης

Δηλαδή έβγαλε ένα νέο Hangouts και το ονόμασε Messenger.
Και έβαλε τα 2 message applications προεγκατεστημένα στο 5.0 + τα μηνύματα !!!
Οκ… Ναι…

Panos7GR

Και γιατί δεν αναβάθμιζε την AOSP εφαρμογή μηνυμάτων; Αλλα κι άλλα απ τη Google! Εχει παρατήσει το AOSP Android στη μοίρα του…

Konstantinos

Αξιοπερίεργο, πως ολόκληρη microsoft αναβαθμίζει εφαρμογές συστήματος/camera μπαταρία device hub κλπ κλπ και ολόκληρη google λάτρης του ανοιχτού τα έχει μπλέξει έτσι. Πρέπει να το διορθώσουν γιατί δε γίνεται η εμπειρία χρήσης να είναι τόσο διαφορετική σε απλά πράγματα

Kostas K.

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Η εφαρμογή αυτή ανήκει στην Google και φυσικά έχει κλειστό κώδικα. Το aosp το έχει παρατήσει εδώ και πολύ καιρό η Google στην μοίρα του και δεν αναβαθμίζει τίποτα πλέον παρα μόνο τα δικά της apps. Οπότε μόνο λάτρης του ανοιχτού δεν είναι. Όλες οι aosp εφαρμογές έχουν αντικατασταθεί από δικές της κλειστού Κώδικα(camera,calendar,sms,launcher κλπ κλπ)

Αχιλλέας Κ.

Προσωπικά θεωρώ το νέο αυτό app φοβερό σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Παρ’ ότι ψαγμένος χρήστης σε android, wp κλπ. έχω δοκιμάσει κάθε εφαρμογή μηνυμάτων που κυκλοφορεί σε smartphone και ομολογώ πως ο σχεδιασμός της google είναι από τις ομορφότερες και πλέον αξιόπιστες επιλογές για τον καθένα. Για κάποιον πάντως που θέλει 145+ χαρακτήρες και ότι πιο κοντινό σε ui να δοκιμάσει αυτό:
https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-stock-messaging-sliding-ui-extra-t2825144

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.