Google: Οι χρήστες θα ορίζουν τι πληροφορίες βλέπουν τα Android apps

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες Android περισσότερο έλεγχο σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα. H Google θα αναβαθμίσει την πλατφόρμα της έτσι ώστε οι χρήστες να καθορίζουν καλύτερα τις πληροφορίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι Android εφαρμογές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αυτό που θα κάνει η Google είναι να προσθέσει κάποιες επιλογές παραπάνω έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να αποφασίζει σε τι θέλει να έχουν πρόσβαση τα apps.

Εδώ και καιρό το Android έχει λιγότερα app permission controls από το iOS και η αλλαγή της Google αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του developer conference που θα γίνει τον επόμενο μήνα. Ήδη η Google έχει αναβαθμίσει την πλατφόρμα του Android έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση, αλλά τώρα θα μπορούν να καθορίζουν το τι μπορεί να “βλέπουν” τα apps αυτά.

Ο έλεγχος θα γίνεται σε τομείς όπως φωτογραφίες, επαφές, τοποθεσία κλπ.

Google: Οι χρήστες θα ορίζουν τι πληροφορίες βλέπουν τα Android apps, Google: Οι χρήστες θα ορίζουν τι πληροφορίες βλέπουν τα Android apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FuryOfTheTiger

Αυτο δεν το εχει το Android 4.3 και το βγαλανε

Αντρέας

Nai onomazotane App Ops

Νικος Z1

Καλό ακούγεται.. Αλλά ας δούμε και τι θα ισχύει στην πράξη.

apopet

Αυτό το έχει το mate7 και το ονομάζει permission manager. Σε κουράζει στην αρχή με κάθε καινούρια εφαρμογή Που πρέπει να ρυθμίσεις αλλά μετα από καιρό είναι ότι καλύτερο να βλέπεις την στιγμή που ζητάει πρόσβαση κάθε εφαρμογή και που.

Λευτέρης

Όντως τα huawei είναι μπροστά σε αυτόν τον τομέα…. είναι ωραίο να μπορεία να βλέπεις ποιες εφαρμογές έχουν προσβαση σε ποιον πόρο του συστήματος (επαφές, κάμερα κτλ )…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.