Google Music, 20.000 μουσικά κομμάτια για τον καθένα μας

Η έναρξη του συνεδρίου Google I/O στις 19:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να σηματοδοτήσει και την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Google Music. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Google είναι έτοιμη να προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε έναν από εμάς να αποθηκεύσει online 20.000 μουσικά κομμάτια της επιλογής του.

Εντυπωσιακό το νούμερο τη στιγμή μάλιστα που το Amazon Cloud Player προσφέρει τη δυνατότητα για μόλις 2.000.

update: Η υπηρεσία ανακοινώθηκε και επίσημα αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για την Αμερική, συγκρεκριμένα αναφέρεται: “We’re sorry. Music Beta is currently only available in the United States”…

, Google Music, 20.000 μουσικά κομμάτια για τον καθένα μας

Το Google I/O event μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και νέα και το Google Music είναι το πρώτο από αυτά. Η νέα υπηρεσία της Google κινείται στα χνάρια της αντίστοιχης υπηρεσίας του Amazon, προσθέτοντας μερικές πινελιές που το κάνουν πιο εύχρηστο και πιο αποδοτικό.

Η δυνατότητα αποθήκευσης 20.000 τραγουδιών για κάθε χρήστη αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με το αντίπαλον δέος, ενώ σημαντική είναι και η δυνατότητα αυτόματης κατασκευής playlist από την υπηρεσία. Η Google τα βρήκε σκούρα με τις εταιρίες της μουσικής βιομηχανίας, καθώς δεν μπόρεσε να κλείσει συμφωνίες για online πώληση μουσικών κομματιών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να την πτόησε και σήμερα αναμένουμε την έναρξη της λειτουργίας του Google Music με ελεύθερα uploads για όλους. Stay tuned…

update:
Η υπηρεσία Music by Google ανακοινώθηκε και επίσημα, αλλά αρχικά θα βρίσκεται σε beta στάδιο. Δυστυχώς η beta έκδοση αφορά μόνο κατοίκους της Αμερικής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε live την υπηρεσία ακόμα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Πέρα από την μουσική έχει και ταινίες σ(3000+) στο https://www.youtube.com/movies

Νέες ταινίες (όπως Inception, Green Hornet) τις έχει $3.99, άλλες $2.99 και άλλες δωρεάν
(hint proxy)

πηγή =
https://www.zdnet.com/blog/home-theater/youtubes-movie-rentals-expand-by-over-3000-titles-including-the-green-hornet-inception-the-kings-speech/4916

dimitriskatom

δηλαδη τι θα μπορουμε να κανουμε με αυτη την υπηρεσια γτ δν καταλαβα καλα..?

tsamo

Καλά να με θυμηθείτε , μόνο για Αμερική θα είναι και αυτό και εμείς στο περίμενε …

Λευτερης

ναι… μόνο για Αμερική δυστυχώς.. https://music.google.com/about/,
φαίνεται πολύ καλό όμως.

Γιώργος

Όντως μόνο για Αμερική είναι =).. Πολλά και ενδιαφέρον πάντως από την Google μέχρι τώρα στο Google I/O

Paris

ακόμα και το rental μόνο για Αμερική.

καιρός να πούμε.
Im sorry κύριοι και σεις για Αμέρικα?!

tsamo

Καλά ας μας φέρουν πρώτα επίσημα την δυνατότητα να αγοράζουμε paid apps από το android market και για τα άλλα βλέπουμε …

Petros

Γιατί η Google μας έχει τόσο φτησμένους?Ούτε Music θα έχουμε, ούτε ταινίες για ενοικίαση,ούτε εφαρμογές επί πληρωμή….
Μα τόσο δύσκολο είναι να βάζουμε μία πιστωτική κ να χρεώνουν εκεί τις εφαρμογές???

wrlk1

@tsamo
το φθινόπωρο πλησιάζει τέκνον μου….

Spyros

Το music θα είναι free για κάποιο χρονικό διάστημα. Όχι για πάντα.

fred

20.000 κομματια???καλα να δουμε ποτε θα μπορουμε κ εμεις

Panagiotis G.

Μόνο και μόνο που είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική έχει φάει πόρτα το Android και η Google. Δεν μπορείς να θες την υποστηρίξει όλου του κόσμου και να πλασάρεις προϊόντα μόνο για Αμερική. Προσωπικά πιστεύω ότι θα αργήσει πολύ να βγει από εκεί και ίσως να το “χαρούμε” όταν θα είναι εκτός Beta, ξέρετε με το κατάλληλο αντίτιμο. Αλλά τι λέω τώρα δεν θα μπορούμε να το αγοράσουμε εμείς οπότε μάλλον δεν το βλέπω καθόλου να έρχεται από εδώ. Καλά λογικό το βρίσκω. Εδώ δεν έχουνε καταφέρει να κάνουν market στο android, μας έχει φάει το τσάμπα στην Ελλάδα.

braveheart

1. Δηλαδή δεν μας φτάνουν τα φλασάκια που μεταφέρουμε τη μουσική? 2. Δεν μας φτάνουν τα κινητά τηλέφωνα με τις μνήμες τους; 3.Ούτε τα netbook μας φτάνουν; Θα φορτώνεται δηλαδή το δίκτυο με streaming πακέτα ήχου υψηλής ποιότητας… Και όσο πιο πολύ ανεβάζουν τη μουσική τους στους servers, τόσο χειρότερα για το δίκτυο όταν θα κατεβαίνουν τα πακέτα αυτά για να τα ακούν οι χρήστες… Κάτι δεν πάει καλά… στο βασίλειο της “ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ”….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.