Google Now αφήνει πίσω Siri και Cortana σε τεστ γνώσεων

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά βιντεάκια αυτοσχέδια και μη, όπου οι τρεις ψηφιακοί βοηθοί Siri, Cortana και Google Now αναμετρούνται για να δείξουν ποιο από τα τρία είναι πιο ικανό. Τα smartphones της Apple, της Google και της Microsoft μαζί με τις ψηφιακές τους βοηθούς πέρασαν από την Stone Temple η οποία υπέβαλε 3000+ ερωτήσεις.

Η έρευνα είχε στόχο τη βάση των γνώσεων που έχει κάθε ψηφιακός βοηθός οπότε δεν μας εκπλήσσει ότι το Google Now έχει σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων δυο. Στη συνέχεια ακολουθεί η Siri και τελευταία η Cortana.

google now vs siri vs cortana, Google Now αφήνει πίσω Siri και Cortana σε τεστ γνώσεων

google now vs siri vs cortana, Google Now αφήνει πίσω Siri και Cortana σε τεστ γνώσεων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

wow δεν το περίμενα αυτό μπράβο google now

Parastas

Μπράβο η cortana! 40%

Και σκέψου είναι μόνο ενός έτους και σε beta μορφή!

Πάντως το Google now λογικό να είναι πρώτο αφού το Google είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη search engine

john

αν και δεν συμφωνώ απόλυτα γιατί το google now ΔΕΝ είναι ψηφιακός βοηθός..! Siri και Cortana έχουν “προσωπικότητα” το google now είναι απλά 1 search και τίποτα άλλο…!!
οπότε είναι λογικό το αποτέλεσμα..!!

Alexboom

Πιθανότατα για να συνθέσουν αυτό το τεστ χρησιμοποιούσαν το Google ki oxi to Bing

ioankav

@john Τι εννοείς “το google now είναι απλά 1 search και τίποτα άλλο…!!”?? Γιατί προσωπικά μια χαρά το χρησιμοποιώ για να βάλω ξυπνητήρι, να ανοίξω εφαρμογές, να κάνω κλήση… Βέβαια οι οδηγίες πρέπει να είναι στα αγγλικά ακόμη, αλλά λογικά σύντομα θα υπάρξει και υποστήριξη ελληνικών, καθώς έχει περίπου μία εβδομάδα που το Android υποστηρίζει και Φωνητική Πληκτρολόγηση για ελληνικά.

Solon

Από την Cortana περίμενα καλύτερες επιδόσεις μιας και έχει από πίσω της την τεχνογνωσία της Bing. Απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Αντίθετα περίμενα την Siri τελευταία καθώς η Apple δεν διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία μια μηχανής αναζήτησης. Ωστόσο φαίνεται πως τα πήγε καλύτερα από την Microsoft που έχει χρόνια τεχνογνωσίας σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δείχνει κατ’ εμέ ότι η Microsoft δεν έχει κάνει σοβαρή δουλειά πάνω στην Cortana.
Είναι απογοητευτικό το πόσο χαλαρά αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό σε ένα ζήτημα που πιστεύω πως θα είναι σε λίγα χρόνια βασικός παράγοντας επιλογής όχι μόνο μιας συσκευής αλλά ολόκληρου του ψηφιακού οικοσυστήματος που θα εγκαθιστούμε στα σπίτια μας. Ελπίζω να βελτιωθεί γρήγορα γιατί διαφορετικά θα μείνουμε με 2 μόλις παίκτες στην αγορά που και οι δύο εφαρμόζουν με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα μονοπωλιακές πρακτικές.

Panos7GR

Ναι σωστά… Για να υπάρχει καλός ψηφιακός βοηθός, πρέπει να έχει πιασάρικο όνομα και να έχει προσωπικότητα. Να μπορείς να πιάσεις κουβέντα ρε αδερφέ… Τι χρώμα μαλλιά έχεις, τι φαγητό σ αρέσει, πόσο χρονών το έκανες για πρώτη φορά, λεσβία ή στρέιτ; κτλ κτλ κτλ
Ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Το Google Now είναι πιο Μέρκελ. Κάνει μόνο την δουλεία της, δεν είναι για να της πιάσεις κουβέντα. Πάντως εγώ που αρκετές φορές το χρησιμοποιώ για ξυπνητήρια και κλήσεις, τα κάνει μια χαρά. Επίσης και σημειώσεις που την έβαλα να γράψει, το έκανε άψογα! Δυστυχώς μόνο αγγλικά, αλλά όπως είπε ο ioankav η αρχή με τα ελληνικά έγινε. Η φωνητιτική πληκτρολόγηση και φωνητική αναζήτηση ενεργοποιήθηκαν και είναι πάρα πολύ καλές, γι αυτό που περίμενα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Smartphones Apple iOS Siri

iOS 18: Φήμες για μεγάλες βελτιώσεις στο Siri

Με το iOS 18 η Apple θέλει να κάνει το Siri πιο έξυπνο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μοντέλα γλώσσας, σύμφωνα με το The Information.

Software Apple HomePod Siri

Youtube Music: Έρχεται αποκλειστική εφαρμογή σε περισσότερες συσκευές

Η ψηφιακή βοηθός Siri στο Homepod θα αποκτήσει σύντομα υποστήριξη για το YouTube Music, αλλά δεν θα είναι η μόνη συσκευή που θα το κάνει.