Τρίτη
14/07/2015

Google Photos app: Συλλέγει φωτογραφίες ακόμη και όταν σβηστεί

Η Google φαίνεται να μην έκανε πολύ καλή αρχή με το Google Photos app το οποίο πριν από λίγο καιρό εμφανιζόταν να κάνει tag ένα ζευγάρι μαύρων ως γορίλες. Η ίδια τότε απολογήθηκε, αφαίρεσε εντελώς το tag «gorillas» και παραδέχτηκε ότι το χαρακτηριστικό της αναγνώρισης προσώπου χρειάζεται ακόμη σημαντική βελτίωση.

Σήμερα όμως, φαίνεται να προκύπτει ένα νέο ζήτημα το οποίο εντόπισε άλλος χρήστης. Το Google Photos app συνεχίζει να συλλέγει και να συγχρονίζει τις φωτογραφίες και τα video σου ακόμη και αν έχεις σβήσει την εφαρμογή από το κινητό.

Όταν γίνει η απεγκατάσταση της εφαρμογής, τα αρχεία σου συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο cloud καθώς αντί να χρησιμοποιεί τις δικές της ρυθμίσεις για να καθορίσει τα backups, η εφαρμογή χρησιμοποιεί το κεντρικό μενού ρυθμίσεων του Android. Επομένως, όταν εγκαθιστάς την εφαρμογή, αν επιλέξεις να ανεβάζεις αυτόματα τις νέες φωτογραφίες στο Cloud, οι ρυθμίσεις παραμένουν ακόμη και όταν σβηστεί το Google Photos app.

Επομένως, για να αποφύγετε τον συγχρονισμό των φωτογραφιών πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του κινητού και από εκεί να επιλέξετε τι θέλετε να κάνετε με το Google Photo Backup.

Εκπρόσωπος της Google δηλώνει ενήμερος για το πρόβλημα και επισημαίνει ότι η Google σύντομα θα φέρει την εύκολη απενεργοποίηση του backup, όταν σβηστεί η εφαρμογή.

google photos app

google photos app

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για: , ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Stavros λέει:

  Άιντεεεε………
  Ας το καταργήσει καλύτερα.

 2. Ο/Η ΑντώνηΤ λέει:

  Τα πράγματα είναι απλά, οι alpha testers υπάλληλοι της Google δεν διανοήθηκαν να απεγκαταστήσουν μια εφαρμογή της εταιρίας τους ;)

  Ηθελημένα ή μη είναι εύκολο σε νέα έκδοση να το διορθώσουν.

 3. Ο/Η Darth λέει:

  απο αυτο βγάζει τα λεφτά……… τι περιμένατε δλδ? τόσο καιρό όταν το λέω……..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.