Google Photos: Πλήρως ανανεωμένο με free απεριόριστο χώρο [video]

Κατά τη διάρκεια του Google I/O conference παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εφαρμογή Google Photos. Είναι μια τελείως νέα εφαρμογή και μια νέα εμπειρία, που δημιουργήθηκε από το μηδέν ώστε να φέρει όλες τις φωτογραφίες σε ένα μέρος όπου θα είναι ασφαλείς, θα τις βρίσκουμε εύκολα και θα μπορούμε να τις μοιραστούμε.

Το Google Photos θα είναι ένα κεντρικό σημείο για όλες τις φωτογραφίες του χρήστη. Οι νέες φωτογραφίες που θα τραβάς θα μπορούν να συγχρονίζονται με την νέα υπηρεσία, αλλά θα μπορείς να συγχρονίζεις και ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες με τις άλλες συσκευές σου. Οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν σε υψηλή ανάλυση – μέχρι και 16 Megapixel κάθε εικόνα- ώστε να διασφαλίζει ελάχιστες απώλειες στην ποιότητα.

Αν τις ανεβάζεις με αυτή την επιλογή θα έχεις την δυνατότητα για απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Αν θέλεις να τις ανεβάσεις με την καλύτερη δυνατή ποιότητα τότε θα αποθηκεύονται στον προσωπικό χώρο του λογαριασμού σου. Επίσης βίντεο μέχρι 1080p θα μπορούν και αυτά να συγχρονιστούν.

Οι φωτογραφίες μπορούν να ταξινομηθούν όχι μόνο κατά ώρα και ημερομηνία, αλλά η εφαρμογή θα αναγνωρίζει τα πρόσωπα και θα μπορεί να τα ταξινομεί με βάση αυτό το κριτήριο.

Επίσης με το Google Photos θα μπορείς να κάνεις edit σε φωτογραφίες. Μπορείς να κάνεις διάφορες τροποποιήσεις ή να αφήσεις την εφαρμογή να το κάνει για σένα. Με λίγα βήματα μπορείς να φτιάξεις κολάζ, animations, ταινίες και άλλα. Το νέο Assistant feature θα σου προτείνει στοιχεία όσον αφορά στις φωτογραφίες σου και τα βίντεο, για παράδειγμα μια ιστορία βασισμένη σε ένα πρόσφατο ταξίδι σου.

Θα μπορείς να διαμοιράσεις μια φωτογραφία μέσω μιας εφαρμογής, όπως συνήθως, ή να επιλέξεις να δημιουργήσεις link για ένα gallery με μία ή πολλαπλές φωτογραφίες. Αυτός που θα λάβει τις φωτογραφίες θα μπορεί να τις προσθέσει στο προσωπικό του λογαριασμό Google.

Αν και το Android M θα αργήσουμε να το δούμε, η υπηρεσία της Google θα είναι διαθέσιμη από σήμερα στο Android, στο iOS αλλά και μέσα από τον web browser.

Google Photos: Πλήρως ανανεωμένο με free απεριόριστο χώρο, Google Photos: Πλήρως ανανεωμένο με free απεριόριστο χώρο [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Το έβαλα, πολυ ωραίο interface και έχει εξυπνη αναζήτηση. Σουπερ!!!

silentb0b

Google play services 24% κατανάλωση μετα την εγκατάσταση και 20 ωρες μπαταρία αντι για το σύνηθες για μενα 40.
Ευχαριστώ ρε Google!

chris

σε nexus5 αντιμετώπισα σοβαρο προβλημα draining μπαταριας…σε 3 ωρες πάπαλα…
μετα απο αρκετο ψαξιμο κ διάβασμα, καποιος προτεινε απενεργοποίηση του gmail app… τώρα ειμαι στις 2 μέρες κανονικής χρήσης…. με το 5.1.1 που πήρα ίσως το ξαναενεργοποίησω να δω αν το φτιάξανε…
ώρες ώρες τα google apps τα σκέφτομαι ως το χειρότερο bloatware…..για πεταμα….

ΠάνοςΛ

Εξαιρετικό app όσο το περιεργάστηκα σε desktop και στο iphone. Με τη δωρεάν αποθήκευση έως 16MP απλά εκμηδένισε τις όποιες άλλες αντίστοιχες εφαρμογές άλλων εταιριών.

Επίσης με την εγκατάσταση όσων google apps είναι διαθέσιμα για το iPhone το τελευταίο έγινε επιτέλους smartphone (προσωπικά μου φαίνονται απαράδεκτα τα αντίστοιχα apple apps ίσως επειδή ήμουν πολλά χρόνια στο android στρατόπεδο). (Αυτό το τελευταίο το αναφέρω σε αντιδιαστολή με το σχόλιο του chris ότι τα google apps είναι το χειρότερο bloatware και φυσικά είναι η προσωπική μου άποψη 🙂 )

Agnostos13

Και για αυτους που εχουν καμερα με 20Mp και αυριο-μεθαυριο με 25-30Mp τι θα γινει, στο πηγαδι κατουρησαν;
Ε ρε και να γινει hacking πανηγυρι που θα γινει (βλεπε iCloud)!
Για μενα οι φωτογραφιες backup σε υπολογιστη και απο εκει αποθηκευση σε εξωτερικο σκληρο και ησυχασες…

Gagarin

Πολυ καλή εφαρμογή – υπηρεσία απο την Google!!!
Αλλα εδω κ αρκετό καιρό χρησιμοποιώ την Flickr by yahoo που απο την αρχή έδινε 1TB χώρο χωρίς περιορισμό στο μέγεθος της φωτογραφίας…
Νομίζω οτι για τις φωτογραφίες του κινητού ειναι μια χαρα κ οι δυο υπηρεσίες!!!

Gnostos

Κάτσε καλά ρε άγνωστε τι φωτογραφίζεις δηλαδή; δεν αντιλέγω ότι οι φώτο αποτελούν ιδιωτικές στιγμές αλλά κλαιν δεν έχω τίποτα να κρυψω
(αυτό που πρέπει να επιβεβαιωσουμε ότι τα λεγόμενα μας είναι προσωπική άποψη λόγω φόβου κράξιματος πρέπει να σταματήσει, σαν εκπομπή του τσουβάλι γιναμε) λες και η άποψη μας θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα καλπης

Agnostos13

@Gnostos
Πολλα και διαφορα που δεν θελω να διαρευσουν χωρις την συγκαταθεση μου…

Κόουτς

Μάπα το καρπούζι, παιδιά. Δυστυχώς χαρήκαμε όλοι και βιαστήκαμε να γράψουμε σχόλια πριν το δοκιμάσουμε πραγματικά.
Το τέσταρα με έναν φάκελο που περιέχει φωτογραφίες 12ΜP (4000×3000). Μετά πήγα στο photos.google.com και κατέβασα από εκεί τις φωτογραφίες στο PC.
Ναι μεν δεν έχει γίνει μείωση διαστάσεων και παραμένουν 4000×3000, αλλά το μέγεθος των αρχείων JPG έχει πέσει στα μισά megabytes.

Κόουτς

Επανέρχομαι.
Πράγματι, με σύγκριση της αρχικής φωτογραφίας (Α) και αυτής που τελικά αποθηκεύει στον “άπειρο χώρο” της η Google (Β), βλέπει κανείς μια μικρή διαφορά που σημαίνει ότι η Β έχει υποστεί μια μεγαλύτερη συμπίεση.

Το πείραγμα φαίνεται και στο EXIF της φωτογραφίας, που περιέχει τώρα δύο νέα entries:
– Software = Picasa
– Image unique ID = (αυτό θα αρέσει στους συνομωσιολόγους)

Ανοίξτε και τις δύο φωτογραφίες σε δύο layers το ένα πάνω στο άλλο, κάντε zoom in και δείτε τις διαφορές στα pixel. Μικρές μεν, υπαρκτές δε.
“Έλα μωρέ τώρα, δεν φαίνεται η διαφορά στο κινητό ή στην ταμπλέτα.” Σύμφωνοι, απλά το λέω για να μην θεωρούμε ότι αποκτήσαμε ένα δωρεάν backup απεριόριστου χώρου. Δεν είναι backup των φωτογραφιών μας.

dBpanos

Πάντως σε εμένα δεν έχει καμία διαφορά ακόμα. Το χρησιμοποιώ εδώ και πολλούς μήνες και ακόμα βλέπω το ίδιο πράγμα στις ρυθμίσεις. Για φωτογραφίες έως 2048χ2048 free storage, ενώ από κει και πάνω πιάνει τα 27gb του λογαριασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.

Software featured Google Google Photos

Google Photos: Θα δημιουργούν highlight βίντεο χρησιμοποιώντας AI

Το Google Photos αποκτά νέες δυνατότητες αφού θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα highlight βίντεο.

Software Google Google Photos Google Photos app

Google Photos: Θα δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων RAW

Η εφαρμογή Google Photos ξεκίνησε αυτόματα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των εικόνων RAW, σύμφωνα με το 9to5Google.