Google Play Games, Η εξέλιξη του gaming στο Android

Η Google φαίνεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο mobile gaming στο Android. Έτσι, με βάση την ιστοσελίδα Android Police και τα αρχεία .apk που έχει στα χέρια του, η Google ετοιμάζεται σύντομα να παρουσιάσει την πλατφόρμα Google Play Games. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι κάτι αντίστοιχο με το Game Center της Apple και το Xbox Live της Microsoft.

Έτσι, μέσω του Google Play Games, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα multiplayer, πρόσβασης σε πίνακες κατάταξης (leaderboards), βραβεία με βάση τις επιδόσεις τους στα διάφορα games (achievements) αλλά και την δυνατότητα αποθήκευσης saved games στο cloud, ούτως ώστε να μην ανησυχούν για το αν θα χάσουν την πορεία που έχουν σημειώσει σε ένα game λόγω κάποιου σφάλματος. Παράλληλα, θα υπάρχουν lobbies, icon badges και in-game chat.

Η υπηρεσία αυτή θα κάνει το gaming στο Android πιο social και θα απαλλάξει τους developers από το να αναπτύσσουν δική τους πλατφόρμα για την επικοινωνία των gamers. Ακόμη όμως, δεν είναι σίγουρο πως ακριβώς θα λειτουργεί το Google Play Games, δηλαδή αν θα παρουσιαστεί κάποια νέα εφαρμογή ή θα γίνει κάποιο update.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπηρεσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο συνέδριο Google I/O, το οποίο θα διεξαχθεί 15-17 Μαίου.

Google Play Games, Google Play Games, Η εξέλιξη του gaming στο Android

Χρήστος Παπαντωνίου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Silender

can’t w8

Sakis Bairamis

Μπραβο στην google

nick123

<>

Λέτε να συνδέσει το φατσοβιβλίο με το play ????

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

Γουστάρω πολύ να μπένω στο google plus και να βλέπω απο τον υπολογιστή μου με ένα και να βλέπω όλες τις ενυμερώσεις και τα στατς άν κάποιος πέρασε το ρεκόρ μου απο τα games toy android, όσες γουστάρω εννωείτε. Έτσι GOOGLE δείξε ποιος είναι το αφεντικο σε κάτι τυπάκια όπως
MARK, BILL, STIVE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.