Google Play Store: Πηγαίνει Κίνα το 2016

Το Google Play Store είναι έτοιμο να πάει στην Κίνα στις αρχές του 2016, από όπου η Google απουσιάζει από το 2010 και έπειτα. Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική εκδοχή του Google Play Store θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένη για εκεί και δεν θα πρόκειται απλώς και μόνο για μία μετάφραση της διεθνούς έκδοσης. 

Αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι η Google είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τους κυβερνητικούς όρους και τις προϋποθέσεις των κινεζικών Αρχών, που ζητούν να αποθηκεύονται τα δεδομένα του Google Play Store στην Κίνα και όχι σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου.

Ο λόγος που η Google έφυγε από την αγορά της Κίνας πριν από μία πενταετία ήταν το γεγονός ότι αρνήθηκε να ασκήσει λογοκρισία και φιλτράρισμα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που γίνονταν μέσα από την μηχανή της. Είχε μέχρι σήμερα μια μικρή παρουσία εκεί, αλλά οι περισσότερες υπηρεσίες της, όπως και το Google Play Store δεν ήταν διαθέσιμες στην Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Οι πληροφορίες θέλουν το Google Play Store να γίνεται και πάλι διαθέσιμο στην Κίνα λίγο μετά την κινέζικη πρωτοχρονιά που είναι τον Φεβρουάριο, ενώ αποκλείεται, σύμφωνα με τη σχετική φημολογία, η επιστροφή της Google στην Κίνα να γίνει μετά από τις αρχές του καλοκαιριού.

Google Play Store, Google Play Store: Πηγαίνει Κίνα το 2016

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Δε θα το περιέγραφα ως λογοκρισία. Το να μη θέλει ένα κράτος να είναι οι πολίτες του έρμαιο ενός διεθνούς κολοσσού με έλεγχο και συγκεκριμένους κανόνες δεν είναι λογοκρισία. Άντε γιατί έχουμε καταντήσει στην Ευρώπη να περιμένουμε να γίνει κάτι για να επιβληθούν “πρόστιμα”

Sotiris

Ναι, η κινεζική κυβέρνηση δεν ελέγχει τους πολίτες της… Απλά να μην το κάνει η Google είναι το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.