Google και Samsung λογοκρίνουν LGBT apps στην Ν.Κορέα

H Samsung έχει τα κεντρικά της γραφεία στη Σεούλ της Ν.Κορέας, μια χώρα άκρως συνδεδεμένη, που επισημαίνει ότι έχει το πιο γρήγορο ίντερνετ στον κόσμο και είναι δεύτερη με την μεγαλύτερη χρήση smartphones στον κόσμο. Ωστόσο, Samsung και Google φαίνεται πως αποφάσισαν την απαγόρευση δημοφιλών gay social networking apps από τα stores τους.

Όπως αναφέρει το Buzzfeed News, η Samsung έκλεισε την πόρτα στο Hornet app από το νοτιοκορεάτικο store (αρκετά χρόνια πριν) διότι θεωρεί ότι οι τοπικοί νόμοι και αξίες δεν επιτρέπουν το LGBT περιεχόμενο. Ωστόσο, το Hornet έχει απαγορευτεί και σε Αργεντινή, Ισλανδία και Συρία.

Η Samsung επιβεβαιώνει την απαγόρευση ανάλογα με τη χώρα, αλλά είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από το 2010 Αργεντινή και Ισλανδία έχουν νομιμοποιήσει τους gay γάμους, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει νομικός λόγος που την οδήγησε στην απαγόρευση.

Όσο για το Google Play στη Ν.Κορέα, φιλοξενεί LGBT networking apps όπως Hornet, Grindr και άλλα, όμως απουσιάζει το Jack’d που έχει πάνω από 500.000 χρήστες στην χώρα. Το Jack’d σβήστηκε από την Google πριν από πολλά χρόνια, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση στον developer.

Μένει να δούμε τις εξηγήσεις για ποιον λόγο απαγορεύονται τα apps αυτού του είδους σε συγκεκριμένες περιοχές.

Google και Samsung λογοκρίνουν LGBT apps στην Ν.Κορέα, Google και Samsung λογοκρίνουν LGBT apps στην Ν.Κορέα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spoiler_f#cker

Ο Jon Snow πεθαίνει :Ο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.