Google: Αποκάλυψε κενό ασφαλείας και στα Mac πριν το διορθώσει η Apple

Αρχές Ιανουαρίου η Google είχε δημοσιεύσει σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows 8.1, χωρίς να περιμένει τις λίγες μέρες που είχε ζητήσει η Microsoft για να το διορθώσει. Με τη σειρά της η Microsoft επιτέθηκε στην Google για την κίνηση που έκανε λέγοντας ότι είχε στόχο να την ανταγωνιστεί. Απ ότι φαίνεται η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει κενά ασφαλείας στο λογισμικό της και που τα ανακαλύπτει η Google.

Η ομάδα του Project Zero αποκάλυψε κενό ασφαλείας και στο OS X. Φαίνεται ότι το OS X έχει 2 τουλάχιστον ευάλωτα σημεία και η τελευταία έκδοση Yosemite έχει επιπλέον ένα νέο. Αυτά τα τρωτά σημεία θεωρητικά θα επέτρεπαν σε κακόβουλους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή. Το Project Zero ειδοποίησε την Apple τον Οκτώβριο, αλλά όπως συνηθίζει, μετά την πάροδο των 90 ημερών δημοσίευσε τις λεπτομέρειες ώστε οι χρήστες να έχουν επίγνωση των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η Apple ως συνήθως αρνείται οποιοδήποτε σχολιασμό σε σχέση με ευάλωτα σημεία του λογισμικού της μέχρι την δημοσίευση του update που δίνει και την λύση στο πρόβλημα. Πάντως σύμφωνα με αναφορές το επερχόμενο update του Yosemite το 10.10.2 αναμένεται να λύσει το πρόβλημα.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η Apple θα προλάβει να το κάνει αυτό πριν κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευτούν την κατάσταση εις βάρος των χρηστών και αν οι 90 ημέρες που δίνει αυτή την στιγμή η Google στις εταιρείες πριν την δημοσίευση των τρωτών σημείων είναι αρκετές τελικά.

google αποκάλυψε κενό ασφαλείας στα Mac, Google: Αποκάλυψε κενό ασφαλείας και στα Mac πριν το διορθώσει η Apple

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Νομιζω πως η Google εχει καβαλησει το καλαμι και το παιζει θεος. Να δουμε στο android ποιος και ποσα κενα θα βρουν.

dim

Η google αφου είναι τοσο τσακάλια, αντι να διορθώνει τους άλλους ας φτιάξει κανενα δικό της λειτουργικό μπας και ξεφορτωθούμε ποτέ τα windows και απο το πισι. Κι όχι δεν εννοούμε το chrome os, αλλα λειτουργικό με τα όλα του και άνευ κολλημάτων “cloud’ και @@. Βάσικα ενα δικό τους linux, απλά πραγματικά για τον μέσο χρήστη.

Αλλιώς ας κάτσει στα αυγα της. Ίσως κι αυτή αν είχε βαρβάτο λειτουργικό να κουμαντάρει να μην προλαβαινε να τα φτιάξει όλα σε 90 μερες. Απ’έξω απο το χορό…

j

Απο την μια πουστι@ στην άλλη η Google (μια με windows μια τωρα)
1)ετσι μέχρι να βγει το update κόσμος που δεν γνώριζε τα κενά τωρα που το έμαθε μπορεί να το εκμεταλλευτεί
2) δεν εχουν τι να κάνουν και ψάχνουν κενά άλλων εταιριών
3) μην σχολιάσουμε τα ποσά κενά υπάρχουν στο android

Και γενικά με αυτες τις επιθέσεις καθιστά δυο λογισμικά τι ακριβώς κερδίζει. Παει στο καλό θελει να μειώσει το μερίδιο του ios αλλά και των windows?? τοσο πολυ τα φοβάται;;

Sot11

Άντε πάλι…

Μάνος

Ας κοιτάξει τα δικά της και κενά ασφαλείας(που ένας θεός ξέρει ποσά ειναι) και μετά να ασχοληθεί με τους άλλους.

andrew

Κια να φανταστω ειστε Google Haters

Dimitris

Σώπα ρε Google τώρα και την Apple; Πριν τρεις περίπου εβδομάδες από κάλυψες κενό της Microsoft. Αλλά δεν κοιτάς τα χάλια του Android. Δες τα κενά ασφαλείας του δικού σου λειτουργικού τα οποία είναι πολλά, κάνε το πιο ελαφρύ, κάνε το να δουλεύει σε PC και Laptop και μετά παίξ’ το και υπεράνω.

Genesis

dim

η google δεν πρόκειται να φτάσει εκεί που είναι η microsoft στα pc.

εδώ δεν μπορεί να κάνει ένα καλό γραμμένο λειτουργικό στα κινητά και θα κάνει και στο pc?

δεν κοιτάει τα δικά της τα χάλια πρώτα και μετά να κοιτάξει για τους άλλους…

Χρήστος Παπαβασιλείου

Συγνώμη που ίσως ακουστω ανίδεος. Εσείς οι γνωστικοί ας με διαφωτησετε. Τι κενά έχει το pure android? Δεν ειρωνεύομαι. Αλήθεια δε ξέρω και φαίνεται πως όλοι λέτε ότι υπάρχουν πολλά οπότε ας μου πείτε μερικά να έχω το νου μου

Nik

Αν και σε mobile συσκευές (smartphone, Tablet) Χρησιμοποιώ Ανδροιδ, τη Google πάντα τη θεωρούσα ποιο βρόμικη εταιρία που υπάρχει στο χώρο. Δεν κοιτάει που το δικό της λειτουργικό είναι ένα ολόκληρο κενό ασφαλείας.

j

@Χρηστος Παπαβασιλείου για κοιτά μια το άρθρο που ανέβηκε. Απο κενό ασφαλείας της Google κινδυνεύουν 939 εκ. (!) και δεν θα κάνει και τίποτα για να το αλλάξει Αυτο. Αλλά καλά να πάθει

Vagen13

Ρε παιδια υπαρχει ενας συγκεκριμενος κλαδος της google που ασχολειται με αυτη τη δουλεια, η ομαδα του Project Zero αρα μην κραζετε την google γιατι δημοσιευει αυτα τα κενα. Αντιθετα τις βοηθα να κανουν τα λογισμικα τους καλυτερα.Λογικα κατι παρομοιο θα κανει και με τα δικα της λογισμικα απλα δε θα δημοσιευει τα δικα της κενα

SEO In Greece

Στην Microsoft πάντως είχε δώσει διορία 90 ημέρες η Google και μετά δημοσιοποίησε τα κενά ασφάλεια της πρώτης.

bill

πες τα ρε @Vagen13
ολοι οι ασχετοι της αππλε σε ενα ποστ
αφου δεν ξερετε καν τι ειναι το project zero
ασχετοι
κατστε με τν μαπα το ιφον σας και τσιμουδια
περνετε αππλε κ ξαφνικα αποκτατε κ γνωση
ουυυ ρεεε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.