Τρίτη
02/10/2012

Τέλος εποχής; Η Google έχει υψηλότερη αξία από την Microsoft

Εάν κάποιος το έλεγε αυτό στις αρχές του 2000, μπορεί να μας φαινόταν και ανέκδοτο, αλλά οι καιροί αλλάζουν και ο κόσμος της τεχνολογίας είναι αδυσώπητος σε όσους δεν κάνουν γρήγορα αλλαγές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Microsoft, η οποία άργησε να ενσωματωθεί στον mobile κόσμο, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι ακριβώς έπραξε η Google.

Το γεγονός ότι η αξία της μετοχής της Microsoft έπεσε κάτω από αυτή της Google δεν μπορεί παρά να μεταφραστεί στο ότι ο κόσμος των υπολογιστών δεν είναι πλέον τόσο σημαντικός όσο εκείνος των online υπηρεσιών. Το περιεχόμενο υπερνικά σε σημασία το λειτουργικό σύστημα πια.

H Apple είχε περάσει σε αξία κεφαλαιοποίησης την Microsoft, δείχνοντας με έναν ακόμα τρόπο την αλλαγή πορείας στον κόσμο των υπολογιστών. Στον κόσμο της Microsoft, ένα ακριβό λειτουργικό σύστημα έτρεχε σε φτηνό hardware, ενώ στον κόσμο της Google τα λειτουργικά συστήματα είναι ενσωματωμένα στο mobile hardware και παίρνουν αξία χρήσης από τις φτηνές apps που τα συνοδεύουν…

Τέλος εποχής; Η Google έχει υψηλότερη αξία από την Microsoft

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η kostis λέει:

  και εις ανωτερα στην m$…..

 2. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  τα windows 8 θα είναι η καταστροφή της. Στον αντίποδα θα πρέπει να φρενάρουμε την συμπάθεια μας προς την Google γιατι έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια δολαρίων και όχι νοοτροπία ανοικτού λογισμικού.

 3. Ο/Η makis88 λέει:

  Για ποιά νοοτροπία ανοιχτού λογισμικού μιλάμε? Όλα είναι καμουφλάζ για να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και να τα χρησιμοποιεί για να έχει κέρδη απο διαφημίσεις! Μέχρι και τα mail μας τσεκάρει!

 4. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  Γιαυτο λοιπον λέω μην καταδικάζουμε την MS γιατι αναγκαστικά θα μας μείνουν τα Linux και μονο.

  Το gmail μου το έχω μονο για το Android τηλέφωνο και για τίποτα άλλο. Γνωρίζω την κακή νοοτροπία της περι διαφημίσεων και όλα στην φόρα.

 5. Ο/Η giorg λέει:

  ρε παιδιά έχω χρόνια gmail αλλά ποτέ δεν έχω πάρει ουτε διαφημιστικό ούτε spam…στο yahoo σε 3 μαιλ, μου έρχονται σχεδόν κάθε μέρα διαφημιστικά και σπαμ…..
  + ότι στο account σου μπορείς αν θες να μην σου κάνει track η google σε τίποτα….δεν την υπερασπίζομαι απλά πραγματικά είναι το μόνο μαιλ που δεν μου σπάνε τα νεύρα καθημερινά …

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.