Τέλος εποχής; Η Google έχει υψηλότερη αξία από την Microsoft

Εάν κάποιος το έλεγε αυτό στις αρχές του 2000, μπορεί να μας φαινόταν και ανέκδοτο, αλλά οι καιροί αλλάζουν και ο κόσμος της τεχνολογίας είναι αδυσώπητος σε όσους δεν κάνουν γρήγορα αλλαγές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Microsoft, η οποία άργησε να ενσωματωθεί στον mobile κόσμο, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι ακριβώς έπραξε η Google.

Το γεγονός ότι η αξία της μετοχής της Microsoft έπεσε κάτω από αυτή της Google δεν μπορεί παρά να μεταφραστεί στο ότι ο κόσμος των υπολογιστών δεν είναι πλέον τόσο σημαντικός όσο εκείνος των online υπηρεσιών. Το περιεχόμενο υπερνικά σε σημασία το λειτουργικό σύστημα πια.

H Apple είχε περάσει σε αξία κεφαλαιοποίησης την Microsoft, δείχνοντας με έναν ακόμα τρόπο την αλλαγή πορείας στον κόσμο των υπολογιστών. Στον κόσμο της Microsoft, ένα ακριβό λειτουργικό σύστημα έτρεχε σε φτηνό hardware, ενώ στον κόσμο της Google τα λειτουργικά συστήματα είναι ενσωματωμένα στο mobile hardware και παίρνουν αξία χρήσης από τις φτηνές apps που τα συνοδεύουν…

, Τέλος εποχής; Η Google έχει υψηλότερη αξία από την Microsoft

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostis

και εις ανωτερα στην m$…..

Βαγγέλης

τα windows 8 θα είναι η καταστροφή της. Στον αντίποδα θα πρέπει να φρενάρουμε την συμπάθεια μας προς την Google γιατι έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια δολαρίων και όχι νοοτροπία ανοικτού λογισμικού.

makis88

Για ποιά νοοτροπία ανοιχτού λογισμικού μιλάμε? Όλα είναι καμουφλάζ για να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και να τα χρησιμοποιεί για να έχει κέρδη απο διαφημίσεις! Μέχρι και τα mail μας τσεκάρει!

Βαγγέλης

Γιαυτο λοιπον λέω μην καταδικάζουμε την MS γιατι αναγκαστικά θα μας μείνουν τα Linux και μονο.

Το gmail μου το έχω μονο για το Android τηλέφωνο και για τίποτα άλλο. Γνωρίζω την κακή νοοτροπία της περι διαφημίσεων και όλα στην φόρα.

giorg

ρε παιδιά έχω χρόνια gmail αλλά ποτέ δεν έχω πάρει ουτε διαφημιστικό ούτε spam…στο yahoo σε 3 μαιλ, μου έρχονται σχεδόν κάθε μέρα διαφημιστικά και σπαμ…..
+ ότι στο account σου μπορείς αν θες να μην σου κάνει track η google σε τίποτα….δεν την υπερασπίζομαι απλά πραγματικά είναι το μόνο μαιλ που δεν μου σπάνε τα νεύρα καθημερινά …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.