Google προς developers, Φτιάξτε καλύτερα apps για tablets

H Google σε ανακοίνωσή της προετοιμάζει τους developers για τη σειρά των Android tablets που θα έρθουν ζητώντας τους να δημιουργήσουν πιο καλά σχεδιασμένες εφαρμογές για μεγαλύτερες οθόνες. Σαν παράδειγμα αναφέρονται τα Mint.com, Tiny Co και Instapaper.

Ετοιμάζεται να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους Android developers στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν πλούσιες σε περιεχόμενο εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά, μιας και εδώ που τα λέμε το οικοσύστημα του κάθε λειτουργικού συστήματος αποκτά επιπρόσθετη αξία από τις εφαρμογές που το συνοδεύουν. H Google προσφέρει tips εδώ για να προετοιμάσετε τις εφαρμογές σας για το Jelly Bean.

Εάν είστε developers, πείτε μας με ένα σχόλιο σε ποιο λειτουργικό σύστημα προτιμάτε να προγραμματίζετε και γιατί.

, Google προς developers, Φτιάξτε καλύτερα apps για tablets

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
greeceandroid

Φτιάχνω εφαρμογές για Android, κάποιες εκ των οποίων τις έχω κάνει port για το Blackberry Playbook. Πριν λίγο καιρό άρχισα να ασχολούμαι και με το BB10, για το οποίο θα έχω κάποιες εφαρμογές έτοιμες στο launch του.

Δυστυχώς σε iOS/WP υπάρχει ένα κόστος των 99$/χρόνο για τους developers το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για πολλούς που θέλουν να φτιάξουν κάποιες εφαρμογές και να τις δώσουν δωρεάν.
(Προς τιμήν του iOS σε αυτά τα 99$ συμπεριλαμβάνονται και 2 support calls αν δεν κάνω λάθος, για όσους “κολλήσουν” κάπου στον προγραμματισμό και θέλουν βοήθεια.)
Το iOS επίσης απαιτεί macbook (που έχω), αλλά και iphone/ipad συσκευή (που δεν έχω).

Τέλος γενικά όπως έκανα και με το BB10, ασχολούμαι να βλέπω το SDK όποιας νέας πλατφόρμας βγαίνει, δηλαδή είχα δει και το πρώην Bada νυν Tizen, θα δω και το Firefox OS κτλ.

alex

@greeceandroid. Όταν λες κόστος 99$/χρόνο τι εννοείς? Δεν τα δίνουν δωρεάν τα SDK η microsoft για WP ή ότι άλλο παρέχει η apple για iOS? Btw δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με iOS λόγω της απαίσιας και περιορισμένης objective-C που μόνο η apple την προωθεί επειδή πολύ απλά την ανέπτυξε. Η πιο βολική πλατφόρμα παραμένει για μένα εκείνη του android σε java. Η java είναι η πλέον διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμό (όχι απαραίτητα η καλύτερη), με τεράστιο εύρος από frameworks και τεχνολογίες που μπορείς να χτίσεις πραγματικά state-of-art πληροφοριακά συστήματα για οργανισμούς, κρατικά project, στρατιωτικά, διαδικτυακά συστήματα, εφαρμογές, συστήματα σε αυτοκίνητα, έξυπνες συσκευές, στα κινητά κτλ. Αυτή τη στιγμή η java με την κλασσική C είναι οι δύο τεχνολογίες που μπορείς να στηριχτείς και να ανταποκριθείς σε οποιαδήποτε τεχνολογική ανάγκη. Btw τη C θα την χρησιμοποιήσεις κατά κόρον σε embedded συστήματα.

MEDS

Ως developer iOS και Android ένα έχω να πω, ότι και οι 2 είναι για τα μπάζα. Κακή εξυπηρέτηση (καθυστέρηση και ασχετοσύνη στο τηλεφωνικό κέντρο). Επίσης για αυτούς που θα εμπλακούν με τις εφαρμογές απλά να ξέρουν ότι και η Apple και η Google κρατάει με το έτσι θέλω το 40%+ των εσόδων σας. Ούτε η μαφία τέτοια ποσοστά.

greeceandroid

@alex, στο iOS για να ανεβάσεις εφαρμογές στο market πρέπει να γραφτείς στο iOS developer program το οποίο κοστίζει 99$/χρόνο. Το ίδιο κόστος είναι και για τα W.P.

Στο android το κόστος για να γραφτείς ως developer είναι 25$ εφάπαξ (μία φορά).

@MEDS
Νομίζω είναι το 30%* των εσόδων. (και σε iOS, και σε Gplay, και στο Market της RIM) Όχι ότι κάνει καμία διαφορά σ αυτό που είπες, ότι είναι “μαφία”, αλλά ναι.

MEDS

@greeceandroid

30% + TAXES. Τα markets πληρώνουν μόνο το φόρο που τους αναλογεί, στο κάθε developer αντιστοιχεί και ένα 9-14% παραπάνω.

MANOS

Σαν αναγνώστης και όχι dev θα ήθελα να γράφετε και τις εφαρμογές που έχετε φτιάξει και έχετε ανεβάσει στο κάθε store ώστε να μπορούμε (ο καθένας με τον τροπο του) να σας υποστηρίξουμε είτε οικονομικά είτε με σχόλια ιδέες για βελτίωση κτλ.

MEDS

Φίλε μου @MANOS δεν μας επιτρέπετε, όποιος θέλει μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στο Techblog και τα παιδιά απαντάνε σχεδόν αμέσως.

Silender

Δηλαδή για να καταλάβω εσείς θέλετε να βάζετε τις εφαρμογές σας σε ένα online app store και η εταιρία:
1.που το κατασκεύασε,
2.σας έδωσε τη δυνατότητα να βγάζετε κάποιοα χρήματα από δικό της project και στήσιμο,
3.το συντηρεί/διατηρεί
4.και αναβαθμίζει

να μη βγάζει από αυτό ε???

MEDS

@Silender

Κανείς δεν είπε “να μη βγάζει”, αλλά όχι και 30%. Δεν έχεις καταλάβει για τι ποσοστό μιλάμε μάλλον.

Silender

Φυσικά και έχω καταλάβει.
To έγραφε στους όρους χρήσης όταν πλήρωσα για να γραφτώ ως developer.
(δεν έχω εφαρμογές, πριν ρωτήσετε).

εξακολουθώ να το βλέπω “εντάξει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.