Google: Φέρνει Vulkan API για καλύτερο gaming στο Android

Εάν δεν έχετε ακούσει για το νέο στάνταρ που έρχεται στα γραφικά, με την ονομασία Vulkan, είναι καιρός να το προσέξετε καθώς η Google δημιούργησε μια ειδική ομάδα για να το φέρει στο Android. Το Vulkan είναι αρκετά καλύτερο από τα σημερινά APIs, καθώς προσφέρει απευθείας πρόσβαση στην GPU.

Έτσι επιτρέπεται στους developers να κάνουν μικρορρύθμιση στους πόρους που θα απαιτεί ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή, από το υποσύστημα γραφικών, έως και μεμονωμένους πυρήνες και την μνήμη.

Αυτό πιθανότατα θα αλλάξει πολλά στην ανάπτυξη απαιτητικών σε γραφικά εφαρμογών, καθώς θα μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το chipset και ταυτόχρονα θα κάνουν καλύτερο και πιο αποδοτικό έλεγχο στην κατανάλωση της μπαταρίας.

Η Valve έχει αρχίσει και αυτή την υποστήριξη για το Vulkan στο Steam OS, σε συνεργασία με μια third-party ομάδα, με την ονομασία LunarG. Η ίδια ομάδα τώρα χωρίζεται από το mobile τμήμα της και θα συνεργαστεί με την Google για τον ίδιο σκοπό.

Με την Google και την Valve να υποστηρίζουν το Vulkan standard, το Vulkan αναμένεται να επεκταθεί πολύ γρήγορα. Αυτή την στιγμή high-end αλλά και μερικά mid-range chipsets διαθέτουν υποστήριξη για το Vulkan, αν και απο την Google αναμένουμε να δούμε τα κατάλληλα APIs να είναι έτοιμα τον επόμενο χρόνο με το Android 7.0.

google vulcan android, Google: Φέρνει Vulkan API για καλύτερο gaming στο Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.