Η Hackulous έκλεισε το Installous

Εχθές το πρωί, περίπου στις 11:30 ώρα Ελλάδος, η εταιρία Hackulous, δημιουργός της πασίγνωστης εφαρμογής Ιnstallous που επιτρέπει στους χρήστες iPhone, iPod Touch και iPad να κατεβάζουν πειρατικές εφαρμογές, έκλεισε. Όσοι χρήστες προσπάθησαν μετά από το συμβάν να χρησιμοποιήσουν το Installous το πρόγραμμα έγραφε “installous is not working, outdated version”, και έκανε force close.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο Fan Page του Installous στο Facebook, οι χρήστες σχολιάζουν και οργανώνονται για το πως θα ξεπεράσουν τον “σκόπελο”…

, Η Hackulous έκλεισε το Installous

Πηγή

Kudos to Vaios

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kotsos

Installous R.I.P.

Κρίμα ρε γαμώτο…το καλύτερο app μαζί με cydia..

kostis

Κριμα που το βλεπεις ετσι….
Ενας λογος που αξιζει καποιος να εχει το μηλοφωνο ειναι οι πολυ καλες εφαρμογες του cydia που ουσιαστικα κανουν το τηλ οπως πρεπει να ειναι και οχι οπως το θελει η apple.

Nikos K.

Αγοράζεις κινητό με 800€ περίπου και τσιγκουνεύεσαι να δόσεις 1 με 2 € για να αγοράσεις μια εφαρμογή..
Αυτή είναι η λογική!
Το πρόβλημα της πειρατείας πάντως είναι πολύπλευρο και δεν θα πρέπει να “κόβουν το κεφάλι” μιας λερναίας υδρας, πρέπει να μάθουν οι εταιρίες να ζουν με αυτό!

Nikonn

Installous still functional.Simply quit first installous from bar,turn off wifi,the open installous,then open wifi. Buya!!!

dimitris

Νικο αγοραζεις κινητο με 800 ευρω και τσιγουνευεσαι οχι μονο να αγορασεις μια εφαρμογη..τσιγγουνευεσαι να βαλεις και μια 5ευρη καρτα αν το εχεις παρατηρησει!!!!

Demis

@Nikos K. βασικά και είμαι πειρατής και δεν είμαι και εξηγώ
πως αγοράζω μια εφαρμογή καθώς το google play δίνει μονο 12 λεπτά για να κανεις refiund την εφαρμογουλα δεν προλαβαίνεις να την δοκιμάσεις σωστά σε 10 λεπτό που δίνει έτσι δεν θέλεις να δόσεις λεφτά για κάτι που ίσος δεν σε καλύψει….για games δεν συζητάω κάτι 400 mb δεν προλάβεις ούτε να κατεβάσεις και στο τέλος ανακαλύπτεις πως δεν παίζει στο κινητό σου……
τέλος πάντως εγώ πρώτα κατεβάζω πειρατική τι εφαρμογή την δοκιμάζω κάνα 2 ήμερο μετά πάω και την αγοράζω (αν τιμή βεβαια είναι από 1-3 euro)

προσωπικά στο κινητό έχω δυο πειρατικές εφαρμογές το gps (50 euro είπαμε……) και μια άλλη εφαρμογουλα που δεν υπάρχει πλέον στο store

Panos

Ρε παιδια γι αυτο το λογο υπαρχει το appcake!!

Στράτος

το blackmarkt alpha ειναι το καλυτερο προγραμμα για android…κατεβαζεις δωρεαν οποια εφαρμογη του playstore θες ακομα και αν ειναι επι πληρωμη!!ας μην κλεισει

alex

πρωτα πρεπει να αναρωτηθεις γιατι αγοραζεις κινητα των 500+euro και μετα γιατι δεν αγοραζεις εφαρμογες, ειναι ολοφανερο..

Φάνης

@ Στρατος Το aptoid ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. Θα ελεγα ειναι το αντιστοιχο installous, μιας και μπορει να προσθετει “πηγες” οταν δεν βρισκει απο μονο του μια εφαρμογη που ψαχνεις.

lorentzos

Παιδια μην τρελαθουμε τωρα ολα αυτα τα black market φτιάχτηκαν για την Ελλαδα? Μονο εμεις μπαίνουμε εμεις ειμαστε τα ληγουρια? Και ολοι οι αλλοι ευρωπαιοι και μη πληρωνουν τις εφαρμογες? Ας μην τα ισοπεδώνουμε ολα!!!!!

Panos7GR

Εντάξει δεν θα μιλήσω πολύ για το Installous γιατί δεν ήμουν για πολύ καιρό iOS χρήστης, όμως είναι η απόδειξη πως η πειρατεία εφαρμογών υπάρχει παντού, σε ΟΛΑ τα λειτουργικά (το αναφέρω σαν συνέχεια σε ένα παλαιότερο άρθρο στο Techblog για την πειρατεία γιατί πολλοί κατηγορούσαν το Android). Αλλά για να μην είμαι απόλυτος οφείλω να πω πως στο Installous υπήρχαν και πολύ χρήσιμες εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο App Store γιατί δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ή καλύτερα απλά δεν τα γούσταρε η Apple. Αυτά για το Installous από μένα. Τώρα σχετικά με το blackmarkt στο Android και γενικά τα “μαγαζάκια” ή site με σπασμένες εφαρμογές, να τις προσέχετε! Δεν ξέρετε πόσο τις έχουν έχουν πειράξει και αν τελικά από ένα απλό παιχνιδάκι καταλήγει σε ύπουλο spyware. Προσωπικά εγώ έχω αγορασμένες εφαρμογές και μερικές έχει ίδιες ο κολλητός μου στο δικό του κινητό, αλλά σπασμένες. Μια μέρα που βαριόμουν διάβαζα τα είδα των εφαρμογών στις δύο συσκευές, ορισμένες σπασμένες του κολλητού μου είχαν παραπάνω δικαιώματα και μάλιστα ζητούσαν προσωπικά στοιχεία όπως κωδικοί λογαριασμών, επικοινωνία με δίκτυο (σε παιχνίδι που δεν απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο, ίσως για να στέλνει σε προσωπικά στοιχεία σε server), μέχρι και στοιχεία ελέγχου υλικού (αυτό μου… Συνέχεια »

lorentzos

Συμφωνώ με τον panos7gr, οι εφαρμογές που είναι σπασμενες στα black market δεν είναι έτσι απλά free έχουν πρόσβαση και σε άλλες λειτουργίες του τηλεφώνου και θέλει προσοχή στο τη έχουν πρόσβαση!!!!! Οχι όμως και ότι αυτές στο play store πάνε πίσω, διάβασα μια πριν που θεωρείται κορυφαία και έχει σχεδόν 5 αστέρια από όλους λέγοντας τα καλύτερα σχόλια, έχει πρόσβαση σε 16!!!!! Λειτουργίες του τηλεφώνου ακούτε;;; Μια από αυτές είναι λέει η καταγραφή λέξεων και αριθμών που πληκτρολογήστε!!! Καταλαβαίνετε λοιπόν τη μπορούν να αποσπάσουν από κάποιους που δουλεύουν επαγγελματικά τα smartphone or tablet!!! Για αυτό προσοχή σε ότι κατεβάζουμε από όπου και αν είναι..

Someone

Ο Θεος αγαπαει τον κλεφτη και το ιδιοκτητη αλλα ειναι δικαιος.
Αμα σου αρεσει μια εφαρμογη την αγοραζεις νομιμα, στο μελον θα ειναι ετσι ακομα και τα pc, γιαυτο μην βιαζεστε να ακολουθειτε της εξελιξεις.

papakaliatis xristof

καλα να παθετε τζαπατζηδες.. εγω αγορασα το iphone 5 840ευρω και οποιαδηποτε εφαρμογη θελω την πληρωνω νομιμα για να την κατεβασω.. εσεις που δεν εχετε λεφτα.. να κατεβαζετε τα free apps δεν μπορει να ειμαστε ολοι σε αυτην την ζωη ισοι και ομοιοι κυριοι.. δεν μπορει ο σκουπηδιαρης να εχει το ιδιο αμαξι με τον γιατρο.. κατεβαζα εφαρμογες αξιας 69 ευρω και σεις τις βρισκατε δωρεαν.. ε οχι ρε γυφταρια.. να πληρωσετε και σεις.. οποιος δεν εχει λεφτα να παει να αγοραζει μοτορολα με 35 ευρω τα iphone κοστιζουν.. με την ιδια λογικη που χακαρετε τα iphone για να κατεβαζετε τσαμπα ετσι και τα κλεβετε.. γιατι ολοι εσεις του jailbreak που βρηκατε λεφτα να αγορασετε iphone και δεν εχετε για εφαρμογες? αρα? τα κλεβετε και τα τηλεφωνα κυριοι.. καλα εκανε η hackulo και σας μπλοκαρε.. ο τσαμπας πεθανε!!!

Elmatador

Παπακαλιατη προσωπικα εχω motorola και ειναι πολυ ανωτερο απο iphone πιστευω οτι μπορω να εκμεταλλευομαι 60-70% των δυνατοτητων του πραγμα που εσυ απο τα γραφομενα σου απο οτι καταλαβαινω δεν θα φτασεις ποτε, μην νομιζεις οτι επειδη εσκασες 800€ εχεις και το καλυτερο κινητο… Αληθεια εσυ στον υπολογιστη σου δεν εχεις κανενα σπασμενο προγραμμα;

Thelma

Μην ξανά ακούσω κανέναν να λέει ότι φτιάχτηκε για την Ελλάδα Installous γιατί πράγματικα θα στείλω να δόυμε τα στατιστικά για το ποιος το χρεισιμοποιεί παραπάνω.
Ολοι ξαφνικά γίνατε κυνηγοί της πειρατείας.Μεχρι τώρα μέχρι και ´´τις συνταγές της αργυρώς´´ κατεβάζατε απο το Installous μήπως χρειαστεί …έλεος.

Antipapakaliatis

Παπακαλιατη,
α) η τιμη του κινητου, με τις εφαρμογες δεν εχει καμια σχεση. ΓΟΥΣΤΑΡΩ κινητο των 900€ και γουσταρω σπασμενες εφαρμογες.
β) Δηλαδη εσυ ο νομοταγης πολιτης να υποθεσω οτι δεν εχεις ουτε ενα απληρωτο κατεβασμενο mp3? Στο pc σου δεν εχεις τιποτα σπασμενο? Κανα photoshop π.χ. 😉

Αν μου πεις οχι στο β πιστευω οτι κατα 99,9% ή θα εισαι μεγαλος ψευτης ή μεγαλος μ….ας χαχαχαχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.