Στο μέλλον ο καρδιακός μας παλμός θα αντικαταστήσει τους κωδικούς

Κάποια στιγμή στο μέλλον ο μοναδικός καρδιακός σας παλμός θα μπορεί να χρησιμοποιείται σαν password και να σας αναναγνωρίζουν αυτόματα διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν το ηλεκτροκαρδιογράφημα που “διάβασαν” από την παλάμη εθελοντών σε ένα μοναδικό κωδικό.

Μελλοντικά θα μπορούμε για πάραδειγμα να ξεκλειδώνουμε αποθηκευτικά μέσα με δεδομένα μας όταν θα τα αγγίζουμε! Τρελό;

, Στο μέλλον ο καρδιακός μας παλμός θα αντικαταστήσει τους κωδικούς

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Πολύ καλό ακούγεται! Μπορεί όμως να το μετέτρεψαν σε κωδικό, αλλά κατά πόσο αυτός
ο κωδικό θα είναι μοναδικός?

Αύγουστος

εκείνο που γνωρίζω εγώ είναι πως ο καρδιακός παλμός κάθε χρόνο με την ηλικία γίνεται διαφορετικός…επίσης και η αλλαγή της φυσικής κατάστασης σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα είναι σε θέση να επηρεάσει κατά πολύ τον καρδιακό παλμό…

vassilis

Ο παλμός μας έχει μια μοναδική “υπογραφή” μεν, αλλά -προφανως- με κάθε δειγματοληψία είναι διαφορετικός. Την “υπογραφή” αυτή είναι που θα αναγνωρίζουν οι συσκευές, κάνοντας μάλιστα τη διαδικασία ακόμα πιο ασφαλη, γιατί, όπως αναφέρει το άρθρο, δεν μπορεί να αναπαραχθεί ακριβώς η ίδια ακολουθία στον παλμό μας. Έτσι κάθε φορά αυτό που θα διαβάζει η συσκευή θα είναι λίγο διαφορετικό, θα περιέχει όμως και τη μοναδική “υπογραφή” του καθενός.

Loukas

Επειδή είμαι του χώρου,ναι ωραία η ιδέα ναι μεν αλλα,δλδ αν έχω μια καρδιακή νόσο τότε δεν θα ανοίγει το κινητο μου δλδ,και θα μου λέει πήγαινε στον γιατρό γτ ο ρυθμός σου άλλαξε…ο παλμός επηρεάζεται απο παρα πολλές παραμέτρους απο τις πιο απλές πχ άγχος εώς τις πιο γενικές όπως κοσμική ακτινοβολία,οπότε μάλλον πρέπει να εξηγήσουν κάθε φυσιολογικό μυστήριο αρχικά και μετα να βρουν την υπογραφή….

Dimitris

Η διπλωματική μου ήταν πάνω σε βιομετρικές τεχνικές αναγνώρισης.
Επειδή η βιομετρική αναγνώριση είναι μια στατιστική διαδικασία, ποτέ δε θα
έχουμε 100% ταίριασμα με τη διαδικασία της εγγραφής στο σύστημα (enrollment).
Όπως λοιπόν λέει ο Λουκάς και ο Αυγουστος το συγκεκιμένο χαρακτηριστικό
επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, οπότε για να μην έχουμε πολλά false reject,
δηλαδή λανθασμένα να μας απαγορεύεται η πρόσβαση, θα μειώσουν αρκετά το ποσοστό
ομοιότητας (threshold) για να γίνει το ταίριασμα. Οπότε αυτόματα το όλο σύστημα χάνει σημαντικό
κομμάτι της ασφάλειας.

Αύγουστος

Dimitris thats my point…πιάνεις τον παλμό μου 😛 :P… συμφωνώ!!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Πιστευω οτι οταν λενε παλμο δεν εννοουνε απλως τον χρονο αναμεσα απο τους καρδ. παλμους.. Προφανος το θεμα ειναι πιο πολυπλοκο. Λογικα θα μελετουν μια σειρα παλμων η οποια θα εχει καποιο μοναδικο χαρακτηριστικο.. Πχ μπορει να υφίσταται μια περιοδος αναμεσα απο καποιους συγκεκριμενης εντασης παλμους.. Καρδιολογος δεν ειμαι αλλα πιστευω οτι ο καρδιακος παλμος δεν χαρακτηριζεται μονο απο τον ενδιαμεσο χρονο των παλμων.. Αυτο που μπορεις να αλλαξεις με την αθληση κτλ μπορει να ειναι μονο ο χρονος.. Δηλαδη εκει που ο μεσος καρδιακος παλμος σου ηταν 70 , εαν αρχισεις να γυμναζεσαι μπορει μετα απο καποια χρονια να πεσει στο 65.. Παρολαυτα η περιοδος που θα εχεις πχ ενα λιγο ποιο δυνατο “τακ” κατα μεσο ορο , λογικα δεν θα αλλαζει.. Τελος παντων αυτο ειναι απλος ενα σκεπτικο.. Δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.. Το μονο σιγουρο ειναι οτι προφανως και δεν θα στηριζονται μονο στον ενδιαμεσο χρονο των παλμων ή τους παλμους ανα λεπτο κτλ..

a

δλδ αν θελω να ανοιξω το κινητο μου ενω τρεχω με παλμους over 9000 δεν θα μπορω; wtf

Yannis

https://www.goodnews.gr/Articles/Epistimoniki-anakalypsi-apo-Ellinida-ereynitria_731.html

H Tεχνολογια υπαρχει ηδη και ειναι απο Ελληνιδα επιστημονα δειτε το παραπανω συνδεσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.