HP WebOS 3.0, Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου OS της HP

Όλοι θυμόμαστε το εντυπωσιακό WebOS 3 της HP, το οποίο είχε παρουσιαστεί στα πλαίσια των ανακοινώσεων των HP TouchPad και HP Veer. Πρόσφατα διατέθηκε στους developers μια beta έκδοση του νέου λειτουργικού και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είχαμε και τις πρώτες διαρροές εικόνων και πληροφοριών.

, HP WebOS 3.0, Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου OS της HP

Οι εικόνες που ήρθαν στην επιφάνεια δεν είναι screenshots από το tablet HP TouchPad, αλλά από κάποιον emulator που χρησιμοποιούν οι developers για να τεστάρουν το software τους πάνω σε PC ή MAC. Σε αυτές μπορούμε να δούμε τα πρώτα δείγματα μιας σειράς λειτουργιών του λογισμικού, όπως του browser και του πληκτρολογίου, των χαρτών του Bing και του Music Player. Επίσης εμφανίζεται και η εφαρμογή που θα διαχειρίζεται όπως φαίνεται όλα τα μηνύματα της συσκευής, είτε αυτά αφορούν emails είτε SMS.

Σε μια πρώτη ανάγνωση μπορούμε να πούμε ότι όλα φαίνονται όμορφα και εργονομικά και θυμίζουν σε στυλ λίγο από iOS και σε χρώματα λίγο από Ubuntu. Πάντως όπως και να’ χει το WebOS 3.0 έρχεται για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην αγορά και με χαρακτηριστικά, όπως η αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες WebOS συσκευές, ίσως τα καταφέρει.

Η κυκλοφορία του HP TouchPad της πρώτης συσκευής που θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ για την χώρα μας δεν έχουμε σαφή εικόνα.

, HP WebOS 3.0, Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου OS της HP
, HP WebOS 3.0, Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου OS της HP
, HP WebOS 3.0, Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου OS της HP

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris

θυμίζει πολύ android 3 ιδικά αυτά πάνω αριστερά με τα βελάκια και το όνομα της εφαρμογής.

Μανος

πολύ ωραίο!
θα το φοράει το palm pre 3 ???

Nick Z.

Εμένα πάντως μου θυμίζει IOS 4…!

και εμενα IOS 4 μου θυμιζει……ενδιαφερον πολυ….αντε να δουμε και το full touch palm pre?

vaskor

Αφού μοιάζει σαν μια κόπια των ήδη γνωστών λειτουργικών και εφόσον δεν προσφέρει κάτι πρωτοποριακό, ποιος ο λόγος να το αγοράσουμε? Άλλο ένα παρόμοιο αλλά όχι δοκιμασμένο λογισμικό δε νομίζω να πιάσει στην αγορά. Προσωπικά δε μου λέει κάτι, ήδη οι περισσότεροι το παρομοίασαν με κάποιο υπάρχον.

orestis

Μα καλά δεν είναι δοκιμασμένο! Αλλά παρόλα αυτά το απορρίπτεις?! Προκαταβολικά? Αυτή την εθελοτύφλωση δεν μπορώ να την καταλάβω! Υπάρχουν άπειρα λειτουργικά με πολλές οπτικές ομοιότητες! Οι διαφορές τους όμως στην αρχιτεκτονική μπορεί να είναι τεράστιες και να έχουν να σου προσφέρουν πολλά!

Marios Basileiou

Και το θεμα δεν ειναι μονο η εμφανιση αλλα η ευχρηστια,η αποδοση και η λειτουργικοτητα που θα σου προσφερει…κατι που δεν μπορεις να κρινεις αν δεν το δοκιμασεις!!Ως εμφανιση ναι οντως μοιαζει σαν λιγο απολα:P αλλα οταν θα δουμε κανενα hands on ή να το πιασουμε απο κοντα τοτε θα ξερουμε σιγουρα αν προσφερει τιποτα και θα μπει στον ανταγωνισμο!!

panayiotis

@vaskor

Το λειτουργικό είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του multitasking. Εχω πιάσει στα χέρια μου το τηλ. της Palm (το παλιό) με το WebOS το προηγούμενο και πραγματικά θαυμάζεις τον τρόπο που χειρίζεται τις εφαρμογές.

Το μόνο πρόβλημα της Palm ήταν η αδυναμία σωστού marketing, διανομής και αδιάφορων οπτικά (και υλικά) συσκευών.

vaskor

Ωραία τα λέτε αλλά είμαι σίγουρος ότι κανένας δε θα αγοράσει το προιόν…Από φιλοσοφία καλά να είμαστε. Στην πράξη όλοι σχεδόν χρησιμοποιούμε τα ειωθώτα.

Ben

Web OS in action: https://youtu.be/xWB1h-E-bVE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.