Huawei: Στα βήματα της Samsung με την ανάπτυξη mobile OS

Η Samsung δεν είναι η μόνη που έχει αρχίσει να επενδύει όλο και περισσότερο στο δικό της Tizen mobile OS, προκειμένου να μην εξαρτάται απόλυτα από την Google. Σειρά παίρνει και η κινέζικη Huawei με το δικό της mobile OS.

Εκτός από την ανάπτυξη του EMUI 5.0 skin για Android, ο Abagail Brody, ο οποίος ήταν designer που εργάστηκε για την ανάπτυξη του iOS 1 και προσελήφθη πέρυσι από την Huawei, εργάζεται στο δικό τους OS.

Στόχος της Huawei είναι να διασφαλιστεί στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την Google, μπορεί να αποφασίσει να μην παρέχει πλέον υποστήριξη σε third-party συσκευές ή να περιορίσει την ελευθερία των κατασκευαστών.

Οι πληροφορίες έρχονται από το The Information, το οποίο επικαλείται τρία άτομα που ενημερώθηκαν για τα σχέδια της Huawei. Αναφέρεται ότι η ανάπτυξη του OS είναι σε αρχικό στάδιο και πραγματοποιείται στη Σκανδιναβία από developers που κάποτε δούλευαν για τη Nokia.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα χρησιμοποιήσει ποτέ το δικό της OS, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει να είναι προετοιμασμένη.

huawei mobile os, Huawei: Στα βήματα της Samsung με την ανάπτυξη mobile OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Αντε να δούμε που θα βγει…δύσκολα όμως να φτάσει το Tizen πόσο μάλλον τα άλλα 2 λειτουργικά

Αλέξανδρος

@dark_master τι να φτάσει; Γιατί ως τώρα είναι ανύπαρκτο, στο μέλλον και αν……. Τώρα για τους κατασκευαστές είναι καλή κίνηση γιατί μπορεί το android να είναι το πιο δυνατό mobile os αλλά επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός από το android kitkat και μετά δεν είχαμε ουσιαστικές αλλαγές για να δυναμώσει και άλλο ( όχι ότι με το γλειφιτζούρι δεν είχαμε σημαντικές αλλαγές αλλά δεν φτάνουν αυτές ). Από την μια μου φαίνεται λίγο αστείο το όλο θέμα γιατί αυτό δύσκολα γίνεται ( εφαρμογές, να το στηρίξουν οι devs και τι χρήμα πρέπει να ρίξεις ) αλλά από την άλλη αυτό θα έκανε καλό σε εμάς ( λέμε τώρα ). Αν αυτό ήταν εφικτό θα γινόταν και στα pc μας που τα Windows είναι κυρίαρχος, τα linux με δεκάδες εκδόσεις και free έχουν ένα μηδαμινό ποσοστό ( αν και για τα ubuntu υπάρχει από πίσω η canonical που τα στηρίζει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…. ) και φυσικά και το mac της apple που είναι μια από τα ίδια ( αλλά επειδή είναι ακριβοί και όχι γιατί είναι ένα χάος ). Προσωπικά καλό είναι να υπάρχει ένα κοινό os γιατί ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές συσκευές όπως ακριβώς την γουστάρει (… Συνέχεια »

dark_master

@Aλέξανδρε, το Tizen είναι επίσημα το 3ο μεγαλύτερο λειτουργικό, με μεγάλο μερίδιο σε Ινδια, Μπαγκλαντες κτλ. Από τα υπάρχων λειτουργικά, το BB δεν πουλήθηκε όταν κάποια στιγμή το ζήτησε η Huawei και η Samsung. η LG έχει το web os Και αυτό μόνο στις τηλεοράσεις της (και φημολογείται ότι σιγα σιγά το αφήνει). Ήταν η μόνη εναλλακτική επιλογή έναντι του Android σε ταχύτητα. (όσοι είχαν δουλέψει Palm το ξέρουν). To Μaemo είναι πλέον open source, οπότε για να χτίσεις ένα λειτουργικό απο την αρχή θα πρέπει να βάλεις πόρους κτλ για να ελκύσεις προγραμματιστές. Η Huawei δεν μπορεί να το κάνει (εδώ δεν τα κατάφερε η MS που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στα PC). Καλώς η κακώς ένα από τα μυστικά για να πετύχει το λειτουργικό είναι κ οι εφαρμογές. Ποιος πιστεύει ότι στη παρούσα κατάσταση να σπάσει τη μονοκρατορία του Android?Ακόμα και η Apple αν έκανε αυτή τη στιγμή νέο λειτουργικό, με το καλύτερο marketing της αγοράς και πιστεύω ότι θα δυσκολευότανε. Επίσης για να το πετύχει αυτό η Huawei θα έπρεπε το λειτουργικό της να έχει ταυτότητα. Αν και ξέρω ότι θα δυσαρεστήσω πολλούς το λογισμικό της είναι αντιγραφή του Miui και του iOs. Που είναι η μοναδικότητα… Συνέχεια »

Mary

Ποιο tizen χριστιανέ μου, μέχρι και η Samsung κοντεύει να το ξεχάσει! Και για να ενημερωνεσαι το 3ο μεγαλύτερο λειτουργικό είναι το Windows mobile.

dark_master

Mary τρίτο είναι τα Windows όπως πολύ σωστά ανέφερες και τέταρτο το Tizen (με λιγότερο χρόνο παραμονής στην αγορά).
Εσύ πιστεύεις ότι σύντομα δεν θα ξεπεράσει τα WP ειδικά απο τη στιγμή που σύμφωνα με μεγάλα sites η MS θα παρουσιάσει νέα μοντέλα με WP το 2017 ενώ η Samsung τουλάχιστον ένα μοντέλο (και μάλιστα low end) στα σκαριά απευθυνόμενο μάλιστα σε αγορές όπως η Ινδία? (Νομίζω οτι είναι ο αντικαταστάστης του Ζ3).
Σε παλιότερο άρθρο εδώ είχε αναφερθεί ότι τα WP το τελευταίο χρόνο έχασαν πάνω απο το 50% του μεριδίου τους στην αγορά (από 3,5% αν δεν κάνω λάθος βρέθηκαν στο 1% παγκοσμίως).

https://techblog.gr/b2b/windows-phone-market-share-below-1-percenr-8212/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.