iCloud, δέχτηκε επίθεση από χάκερς- δεκάδες γυμνές φωτός από celebrities

Οι γυμνές φωτογραφίες celebrities κανονικά δεν είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όταν όμως αυτές αφορούν στην προσωπική τους ζωή και όταν διαχέονται μαζικά στο διαδίκτυο, το γεγονός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Όπως όλα δείχνουν το iCloud της Apple δέχτηκε επίθεση από χάκερς και εξέθεσε πάνω από 100 celebrities του Hollywood.

Οι φωτογραφίες άρχισαν να διαχέονται στο διαδίκτυο από το Σάββατο και περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα όπως Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton, Selena Gomez, Kim Kardashian, Avril Lavigne, Cara Delevingne, Jenny McCarthy, Kaley Cuoco και Ariana Grande.

Μεγάλα sites προέβαλαν το ζήτημα ενώ το Βuzzfeed έδωσε ακόμη και link με το www.4chan.org όπου κάποιος χρήστης δημοσίευε συνεχώς φωτογραφίες.

Κάποιοι επώνυμοι όπως Jennifer Lawrence παραδέχτηκαν ότι οι φωτογραφίες είναι πραγματικές και και θα κινηθούν νομικά ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι είναι fake.

Η Mary Elizabeth Winstead σε ποστ της σχολίασε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το σύζυγό της χρόνια πριν και έχουν σβηστεί: “To those of you looking at photos I took with my husband years ago in the privacy of our home, hope you feel great about yourselves. Knowing those photos were deleted long ago, I can only imagine the creepy effort that went into this. Feeling for everyone who got hacked”.

Η Apple δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το αν οι φωτογραφίες κλάπηκαν από το iCloud.

icloud hacked, iCloud, δέχτηκε επίθεση από χάκερς- δεκάδες γυμνές φωτός από celebrities

Η πρώην σταρ του Nickelodeon σχολίασε επίσης στο Twitter :

icloud hacked, iCloud, δέχτηκε επίθεση από χάκερς- δεκάδες γυμνές φωτός από celebrities

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Κατα τα αλλα ασφαλεια… Οχι οτι εχει τιποτα αλλο ασφαλεια

obi

Μια και οι φωτό είναι FAKE, κατεβάστε άφοβα !

Και το …μπικίνι τέλειο κορίτσια…

ΥΓ: Όταν η άλλη σταρλετ (Blake Lively) έπεσε αντίστοιχου χάκινγκ θύμα με γυμνές της φωτό,
στην αρχή και εκείνη είχε βγεί και έλεγε FAKE, FKAE,…
LOL

Ιωάννης

Πάντως από ότι ακούγεται και έχω διαβάσει, η επίθεση δεν ήταν γενική αλλά στοχευμένη προς συγκεκριμένους λογαριασμούς.
πχ για τη Jennifer Lawrence πριν καιρό είχε γίνει γνωστό κάποιο mail που πιθανόν να χρησιμοποιεί ενώ και η ίδια είναι γνωστό πως δεν είναι και πολύ σχετική με την τεχνολογία.

Πάντως γενικά προσέχουμε τι βάζουμε σε cloud υπηρεσίες, προσπαθούμε να έχουμε “ισχυρό” password, δεν απαντάμε σε περίεργα mail που ζητάνε κωδικούς…

tomtik

The fappening iz habbening

temasek

Tι λέτε ρε παιδιά αποκλείεται να διέρρευσαν από το πολύ ασφαλές icloud μηπως διέρρευσαν απο κανενενα google drive;;

i love rihanna

Rihanna my love…………………….. Αφηστε τωρα η rihanna ειναι και στη Γερμανία καταστροφή!

akis

εγώ έχασα και το λογαριασμό μου πάντως… και δεν φτάνει αυτό… έχασα όλες τις φωτογραφίες μου… που είχα κρατήσει backup.. ελπίζω κάπου στο internet να τις βρω.. είχα πολλές selfie και γυμνές φωτογραφίες τις κοπέλας μου… κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα…! η ασφάλεια στο icloud είχε πολλές τρύπες.. μπήκανε και η hacker και τα καταστρέψανε… ένταξη δεν έχω λόγια.. πίστευα πως η apple θα είχε τα πάντα ασφαλές.. τώρα το μετάνιωσα δεν θα πάρω iPhone 6… θα προτιμήσω nexus 5 επειδή μου προσφέρει απόλυτη ασφάλεια να έχω γυμνές φωτογραφίες στο google drive…!! :))

Parastas

Όλοι βάζουν κωδικό 123456789 και φταίει το iCloud που έκαναν hack τους λογαριασμούς τους…

Ό,τι να ‘ναι….

ΚωσταςD.

Αν θελετε ασφαλεια μια ειναι η λυση. Ο εξωτερικος σκληρος δισκος που εχει ο καθενας μας. Μα να ανεβαζουν γυμνες φωτο και βιντεος…. βλ@μ€ν€$ ειναι; Μυαλο κουκουτσι;

nikmour

Οι άσχετοι που πιστεύουν ότι έσπασαν τους λογαριασμούς τους επειδή είχαν εύκολους κωδικούς παρακαλούνται να μην πατήσουν στην ζωή τους ποτέ ξανά σε τεχνολογικό site.

darko

@Parastas επιδει οπως φενετε εισαι ασχετος θα σε διαφωτισω εγω επιδει γνωριζω.

1.Για να βαλεις κωδικο στο ID σου σου ζηταει ο κωδικος να περιεχει και αριθμους και γραμματα!!Ενα κεφαλαιο γραμμα τουλαχιστον.Αρα με το 123456789 που λες ειναι ακυρο και απλα θελεις να το παιξεις γνωστης.
2.Η επιθεση θυμιζει wireless wpa/wpa2
3.Αυτο δεν ειναι τιποτα αν η Doulci Team λεει την αληθεια και βγαλει το εργαλιο τοτε θα εχει μεγαλο προβλημα η apple!!

Genesis

τίποτα δεν είναι ασφαλές άμα θέλει κάποιος hacker να σε hackari τελείωσε σε έχει hackari και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα….απλά τα πράγματα.

Parastas

@darko 1. Σε πληροφορώ ότι δεν είμαι καθόλου άσχετος. 2. Έγραψα αυτό το σχόλιο από ipad άρα ξέρω πολύ καλά την εξυπνάδα που είπες για τους κωδικούς. Ήταν σαρκασμός. 3. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει ανάλογα hack με τον τρόπο που είπα (βλέπε Scarlet Yohanson) 4. Δεν επιτέθηκα ούτε επιτίθεμαι ποτέ προσωπικά σε κανέναν οπότε σε παρακαλώ κάνε μου την χάρη

kVel

Μπορεί όντως να υπάρχει κενό ασφαλείας στο icloud δεν αντιλέγω… αλλά να υποθέσω πως υπάρχει icloud και για άλλες συσκευές όπως το (μάλλον blackberry) στην φωτό 4 και η παντόφλα στην 8η φωτογραφία πρέπει να είναι κάποιο καινούριο iPhone.

https://www.protothema.gr/naked-city/article/406472/ano-kato-to-holigoud-me-tis-gumnes-fotografies/

Parastas

Μόλις θυμήθηκα γιατί είχα κάτι χρόνια να κάνω σχόλιο σε αυτό το site. Επειδή όλοι είναι ειδήμονες και τα ξέρουν όλα.

Α! Και επειδή απαγορεύεται να έχεις διαφορετική γνώμη από κάποιον άλλο!!!

chris

#Blackberry

Tρολάρω λίγο τώρα, αλλά ειναι η αληθεια.

gio

iΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ λιγες μερες πριν την παρουσιαση του αιφον εχεχχεχεχεεχεχεχε

Mauro

Το απο που τις κατεβάζεις το ξέρει κανείς?

Karkavelas

Εμένα μου φαίνεται στημένο το όλο σκηνικό για να διαφημιστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια ώστε να ακουστεί το όνομα τους.
Το Μάρκετινγκ κινεί τα πάντα.

Sot11

Μιλάμε για μεγάλους εγκεφάλους! Πανέξυπνοι, βγάζουν που βγάζουν την γυμνή φωτογραφία την ανέβαζουν και στο cloud!!! Οτι και καλα δεν το περίμεναν οτι θα συμβεί κάτι τετοιο, και θα κινηθούν και νομικά… Οτι να ναι..

Pois0n_era

Ρε μιλάμε για ξεβράκωμα τι να λέμε τώρα, και για τους λάτρεις appleκιδες περαστικά να την χ€σω την ασφάλεια σας γελούν και οι πέτρες 😛

Ιωάννης

Πάντως ακούγεται πως πιθανόν η διαρροή να έγινε μέσω brute force attack και ένα κενό που βρήκαν της υπηρεσίας “Find my iPhone”, καθώς μπορούσες να κάνεις άπειρες προσπάθειες για να βρεις τον κωδικό όταν έδινες email.
Είχε παρουσιαστεί πριν μερικές μέρεςι κάποιο script στο gitHub που μπορούσε να το κάνει. Αργότερα η Apple φαίνεται πως έλυσε το πρόβλημα.
Πληροφορίες βρήκα εδώ:
https://thenextweb.com/apple/2014/09/01/this-could-be-the-apple-icloud-flaw-that-led-to-celebrity-photos-being-leaked/

Τελης Μπατακης

κρίμα που δεν ήταν στο android να μάθουμε και τα τηλεφωνα τους

στεφ

Οι χρήστες του android είναι συνήθως πιο ψαγμένοι και δεν ανεβάζουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε cloud υπηρεσίες όπως κάνουν τα πρόβατα της Apple με ότι καινούργιο τους πασάρουν. Ένας λόγος που οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Και αν θέλετε έξτρα ασφάλεια truecrypt!

Ιωάννης

@στεφ Καλά αυτό που είπες δεν είναι και απόλυτα σωστό… Αλήθεια πόσοι έχουν απενεργοποιημένο το auto backup των φωτογραφιών με το Google+?
Προσωπικά πιστεύω ότι cloud υπηρεσίες με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (φωτογραφίες, κωδικοί, στοιχεία τραπεζών κά) δεν πρέπει ΠΟΤΕ να συνδυάζονται…
Άλλωστε όταν κάτι είναι στο cloud παύει να είναι “προσωπικό”…

Τέλης Μπατακης

@στεφ ελπιζω να το λες απο ενθουσιασμο αυτο , τα φαινομενα ειναι καθημερινα και οι ζημιες μεγαλύτερες απο μερικες γυμνες φωτογραφιες!
Μια απλη ερευνα και μια επισκεψη στην σελιδα της Διωξης απαντα σε αυτο που γραφεις!
Οπως και να χει ειναι μεγαλη ζημια για την apple ολο αυτο και δεν αμφιβαλει κανενας γιαυτο ,
Αν υπολογίσουμε οτι η καθε σταρλετιτσα θα κερδισει δικαστικα τουλαχιστο καμια 10αρια εκατομμύρια το ποσο θα ειναι τεραστιο!
Μεγαλη εντυπωση μου κανει οτι δεν υπαρχει ενας ανδρας ηθοποιος σε ολο αυτο…

Vasilis

Στέφ
Ενώ μέχρι και η γιαγιά μου και όλα τα πιτσιρικάκια τα 14χρονα και ενα σωρό άλλοι που έχουν android ειναι ψαγμένοι , ε;; Ουτε εαν ειναι android δεν γνωρίζουν , το ξερεις;;
Επιλέγουν κατι φθηνό απλά ή με βαση το μεγεθος της οθόνης! Ασε που πολλοί νομίζουν οτι το λειτουργικό ειναι της samsung

Αλέξανδρος

Καλά οι φωτογραφίες είναι χάλια.Ρε Νόκια,χαρισέ τους κανα lumia 1020 με τα 41 mp μπας και δούμε καμμιά καλή φωτό.

στεφ

Χαχα παίδες συμφωνώ πλέον έχει και η κουτσή Μαρία έχει android.. Εγώ προσωπικά έχω απενεργοποιημένο το google+. Πάντως πέρα από την πλάκα με κρυπτογράφηση όπως truecrypt και τοπική αποθήκευση είναι ότι καλύτερο για όσους θέλουν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Αυτό σαν συμβουλή, αν και ξέρω ότι είναι ένας κόπος παραπάνω… απλά αξίζει.

Τέλης Μπατακης

Πάντως όσοι πιστεύετε οτι αν είχαν αξια τα δεδομένα σας θα τη γλιτώνατε λόγω του οτι δεν ειστε χρηστες apple ειστε βαθια νυχτωμένοι και αυτα που γράφεται είναι επικίνδυνα για τους λιγοτερο ψαγμενους χρηστες!
Κλεβονται πιστωτικές και στοιχεία σημαντικής αξιας απο απλα παιχνιδια σε αλλα λειτουργικα …
Μην τρομοκρατείτε τον κοσμο…το θεμα ειναι να προσέχουμε τι ανεβάζουμε….η ευθύνη ειναι αποκλειστικά δίκη μας και το γραφουν ξεκαθαρα οι οροι χρήσης ολως των παροχων cloud υπηρεσιών!
Κάθε τοσο βλεπουμε leaks για σοβαροτερα θέματα απο το στηθος μιας ηθοποιού ,κλεβονται και δεχονται επιθέσεις 5γωνα,ειναι δεδομενο λοιπον οτι και τα δικα μας δεδομενα μπορει να βρεθουν σε κοινη θέα ανα πασα στιγμη!
Η ακομα χειροτερα να πουληθουν απο τους παροχους σε τριτους οπως εχω διαβασει σε αρθρο παλαιοτερα!

machineman

Ειρωνεια είναι πιστεύανε μερικοι οτι με τα iphone θα είναι πιο ασφαλείς απ τα android.

Georgos

Ότι και να κάνει η Apple πάντα θα βρεθούν οι ifans να την υπερασπιστούν , βλέπε πχ. τον γνωστό προπονητή με το μουστάκι κ. Τέλη Μπατάκη. Μετά όταν σας λένε πρόβατα νευριάζετε κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.