iMessage: Η Apple μπορεί να δει με ποιον επικοινωνείτε

Το θέμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών είναι ένα τεράστιο ζήτημα που έχει απασχολήσει αρκετά. Η Apple είναι από τις εταιρείες που επισημαίνει πως δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών της και γι αυτό αρνήθηκε να ανοίξει πίσω πόρτα στο iOS και να συνεργαστεί με το FBI.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει πρόσβαση στο iMessage. Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Intercept, η Apple έχει πρόσβαση στις επαφές των ατόμων που επικοινωνείτε και μπορεί τις πληροφορίες αυτές να τις μοιραστεί με τις αρχές, αν της ζητηθεί με δικαστική εντολή. Να σημειωθεί ότι δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του μηνύματος, παρά μόνο στην επαφή.

Όταν ο χρήστης προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιον μέσω του Messages app της Apple, η εφαρμογή αυτόματα ανατρέχει στους servers της Apple για να δει αν το συγκεκριμένο άτομο έχει λογαριασμό iMessage. Έτσι η Apple μπορεί να δει με ποιον επικοινωνείτε και αν έχει iMessage.

Το Intercept αναφέρει ότι η Apple καταγράφει την ημερομηνία και την ώρα που έλαβε το αίτημα, αλλά και την διεύθυνση IP απ΄όπου και προήλθε το αίτημα, κάτι που θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες για την τοποθεσία σας. Αυτά τα αρχεία καταγραφής (logs) αποθηκεύονται για 30 μέρες και στη συνέχεια διαγράφονται. Ωστόσο, η εφαρμογή Messages και άλλα built-in iOS apps κατά διαστήματα κάνουν Check-ins στους servers της Apple δημιουργώντας συνεχώς νέα logs για το ποιος επικοινωνεί με ποιον. Τα check-ins προφανώς δεν γίνονται κάθε φορά που αποστέλλεται ένα μήνυμα, αλλά σίγουρα γίνονται συχνά.

Στην περίπτωση που υπάρξει δικαστική εντολή, η Apple θα πρέπει να παρέχει στις αρχές τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της. Σε δήλωση της η Apple ανέφερε ότι μπορεί να δώσει τις πληροφορίες αυτές μόνο όταν έχει νόμιμη κλήτευση ή δικαστική απόφαση.

“In some cases, we are able to provide data from server logs that are generated from customers accessing certain apps on their devices. We work closely with law enforcement to help them understand what we can provide and make clear these query logs don’t contain the contents of conversations or prove that any communication actually took place”, ήταν η ακριβής δήλωση της Apple.

apple imessage, iMessage: Η Apple μπορεί να δει με ποιον επικοινωνείτε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ilias

Συγγνωμη αλλα ποιος πραγματικα πιστευει ότι δεν βλεπει με ποιον μιλας και τι του γραφεις; Είναι απλα αστειο. Δικη της εφαρμογή είναι, εξ υπακούεται ότι εχει προσβαση στα παντα.

Tasos Spanos

Εννοείται ότι έχει πρόσβαση.
Ποιος δεν δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες του από την στιγμή που μπαίνει στο Ίντερνετ;

viel

γελαει και το παρδαλο κατσικι! ολες οι chat εφαρμογες μπορουν να δουν ποιος μιλαει με ποιον, εγου εγγραφες στην βαση ειναι (το id ταδε μιλαει με το id ταδε) παμε να δουμε το id τι full name εχει στη βαση και μπαμ βλεπεις! αν θες βεβαια κρυπτογραφεις και αυτα τα data αλλα εχεις το κλειδι! αρθρα που τα γραφει ο καθε πικραμενος

Darth

Πρόσβαση ας έχει (είναι λογικό εξάλλου) την πρόσβαση στης αρχές που δίνει είναι μέγα ζήτημα ειδικά αμερικανική κυβέρνηση που ανεβάζει και κατεβάζει κάποιον τρομοκρατία οπότε γουστάρει

Than

Ιδιωτικότητα πρέπει να υπαρχει, αλλα πρέπει να υπαρχει και πισω πόρτα η οποια ν “ανοίγει” μονο σε περιπτώσεις δικαστικής υπόθεσης και οχι με πρωτοβουλίες τις εκάστοτε εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.