Intel, Δηλώσεις για τις φήμες περί ξαφνικού θανάτου του Tizen

Την προηγούμενη εβδομάδα έσκασαν σαν βόμβα οι εκτιμήσεις του Eldar Murtazin ότι το λειτουργικό σύστημα Tizen είναι νεκρό πριν ακόμα γεννηθεί. Αυτή η δήλωση ακολούθησε τις φήμες για καθυστέρηση στην παρουσίαση του πρώτου Samsung smartphone με Tizen αλλά και το γεγονός ότι ένας μεγάλος προγραμματισμένος διαγωνισμός για Tizen developers έχει πάει πίσω για περισσότερο από ένα μήνα…

Όπως μπορείτε να καταλάβετε έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα στους κόλπους όσων ασχολούνται με το Tizen και τα παιδιά από την ιστοσελίδα TizenExperts κατάφεραν να πάρουν μια επίσημη δήλωση από την Intel για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η Intel δεν απαντάει ξεκάθαρα στις φήμες, αναφέρει απλά ότι οι διαδικασίες ανάπτυξης του Tizen συνεχίζονται και ότι η παγκόσμια βιομηχανία το υποστηρίζει.

“Intel is very committed to the development of Tizen. We see a unique role for Tizen in the industry to create and to grow a new, open and flexible, mobile operating system that allows developers to “write once/run on many devices”. Tizen has received broad industry support through the Tizen Association and has achieved major milestones this year including establishing the storefront, releasing the Tizen 2.1 source code, the Tizen IVI 2.0 and the Tizen 2.2 Beta SDK that was just released yesterday.”

Update: Και η Samsung τοποθετήθηκε σχετικά.

“Samsung has been Actively working on Tizen eco-system together with Tizen Association members and partners. The first Tizen based smartphone will be released in cooperation with mobile operators and eco-system partners. Samsung is committed to delivering the best mobile experience based on the open platform and a fully-ready eco-system around it.”

Intel Tizen OS, Intel, Δηλώσεις για τις φήμες περί ξαφνικού θανάτου του Tizen

Πηγή: Tizen.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsakos

κατα την γνωμη μου παντα δεν το βλεπω να τσουλαει και πολυ το θεμα γιατι τουλαχιστον απο οτι εχουν δειξει δεν προσφερει τπτ διαφορετικο και καινοτομο απο τα ηδη υπαρχοντα λειτουργικα.ειναι μια απο τα ιδια.

Solon

Καλά σοβαρά τώρα, περιμένατε να πάνε να αυτοκτονήσουν όλες αυτές οι εταιρίες που βγάζουν δισεκατομμύρια από τα Android phones με το Tizen;!!! Ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι για να έχουν οι εταιρίες κατασκευής ένα μέσω πίεσης προς την Google και κανένας άλλος. Ακόμα και να κυκλοφορήσει κάποιο smartphones με Tizen δεν πρόκειτε να έχει κανένα μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.