iOS 6 beta, Θέτει περιορισμούς στα apps που μπορείς να εγκαταστήσεις στο iPhone ή iPad

To iOS 6 είναι σε beta μορφή και διαθέσιμο στους developers, κάποιοι από τους οποίους παρατήρησαν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple θέτει περιορισμούς στο πλήθος των εφαρμογών που μπορεί να έχει κανείς στο κινητό του. Μπορεί να είναι πολύ ψηλά το όριο, παραμένει ένα ερωτηματικό όμως το ποιος είναι ο σκοπός των περιορισμών αυτών.

Για να γίνουμε περισσότερο σαφείς αρκεί να πούμε ότι το iOS 6 ξεκινά τους περιορισμούς όταν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει 500 apps, περίπτωση κατά την οποία αρχίζουν να εμφανίζονται αργά boots, αυτόματες επανεκκινήσεις και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές. Στα 1.000 εγκατεστημένα apps η έναρξη λειτουργίας της συσκευής είναι ανέφικτη.

Το στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι μιλάμε για extra απαιτητική χρήση, καθώς 500 και 1.000 εφαρμογές σίγουρα ξεπερνούν κατά πάρα πολύ τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη, αλλά σε μία εποχή που το smartphone και ειδικά η ταμπλέτα συνοδεύουν ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες, άρα και απαιτώντας την ανάλογη εφαρμογή για αυτό, σίγουρα δεν φαίνεται καλό να υπάρχουν άλλοι περιορισμοί πέρα από τον όγκο της διαθέσιμης μνήμης. Από την άλλη μεριά, σπεύδουμε να πούμε ότι πρόκειται για beta έκδοση, ενώ ήδη η Apple έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα διορθώσει το πρόβλημα αυτό στην επόμενη beta που θα κυκλοφορήσει.

Αλήθεια, πόσα apps έχεις στο smartphone ή το tablet σου;

, iOS 6 beta, Θέτει περιορισμούς στα apps που μπορείς να εγκαταστήσεις στο iPhone ή iPad

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Το θέμα είναι οτι γιατί να βάλουνε περιορισμό και να μην βγαίνει ενα ποπ-απ που να ενημερώνει το χρήστη οτι λόγο του μεγάλου αριθμού εφαρμογών μπορεί να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία της συσκευής.

Δε νομίζω οτι είναι δύσκολο η απαγορευτικό; Επίσης ενημερώνει το χρήστη και τον προετοιμάζει για αυτό το ενδεχόμενο και αν θέλει το αγνοεί και εγκαταστεί το 501η εφαρμογή, δικό του το κινητό είναι και το κάνει οτι θέλει στο κάτω κάτω της γραφής!!!

Pi

1000 ή και 500 apps είναι απλά υπερβολή για τον μέσο χρήστη έτσι κ αλλιώς. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι μπορεί να υπάρχουν και μερικοί που να φτάνουν ή και να ξεπερνάνε αυτούς τους αριθμούς, αλλά η ερώτηση είναι πόσα από αυτά τα apps χρησιμοποιούμε πραγματικά και σε καθημερινή/εβδομαδιαία βάση?
εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρατάω ενα app εαν δεν μου κάνει, ενώ δεν νομίζω να έχω ξεπεράσει ποτέ τα 200-250 apps ούτε στο κινητό, ούτε στο Pad.
Γιατι μπορεί να έχει βάλει η Apple τέτοιον περιορισμο, φαντάζομαι είτε για θάμα stability λογω beta phase, είτε για θέμα stability και performance εαν το διατηρήσει στην τελική έκδοση.

kostis

απο την μια σκεφτομαι οτι 500 με 1000 ειναι πολλες εφαρμογες…..
απο την αλλη σκεφτομαι για ποιον λογο να δυναμωνει το hw και να μην μπορουμε να ειμαστε και “τρελά” απαιτητικοι….

Pi

όχι, εντάξει, δε λέω, εννοείται να είμαστε απαιτητικοί, αλλά σε πιο ουσιαστικά πράγματα βρε αδερφέ.Εάν π.χ. έμπαινε κάποιος περιορισμός (υποθετικά) στο μέγεθος των εφαρμογών, ε αυτό θα ήταν απαράδεκτο (αυτός ο περιορισμός υπάρχει βέβαια στην ουσία λόγω του περιορισμού της χωρητικότητας της εκάστοτε συσκευής, το αντιλαμβάνομαι αυτό, απλά ελπίζω να έγινα κατανοητός)

Κωνσταντίνος

Δηλαδή τι, αν περάσουμε πάνω από 1000 apps,τι δεν θα ανοίγει το τηλέφωνο, δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω.

alex

εγώ έχω 200 εφαρμογές εγκατεστημένες και ήδη έχει γεμίσει το 64gb iphone μου οπότε δεν γίνετε να φτάσεις τις 1000

MpRoU

Αυτό ούτως η άλλως αυτή είναι η πραγματικότητα. Από ένα σημείο και μετά η συσκευές βαραίνουν από τις πολλές εφαρμογές.
Αν θα είναι στις 50 ή στις 1000, ανάλογα το κινητό. Θα μου άρεσε πάντως αν οι κατασκευαστές όριζαν μια τέτοια προδιαγραφή (προειδοποίηση, όχι περιορισμός)
Πόσες φορές τυχαίνει να βλέπεις ένα κινητό να κυλάει με τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις σαν βούτυρο και μετά από μερικές εφαρμογές αρχίζει το slideshow (σε φτηνά κινητά κυρίως βέβαια)

Panagiotis Gr.

@Κωνσταντίνος δικό σου είναι το τηλέφωνο φίλε μου αλλά εσύ ανήκεις στην Apple. You are their bitch οπότε αυτοί κάνουν εσένα ότι θέλουν και λες και ευχαριστώ που θα πάρεις και update 😀

Απόστολος

Panagiotis Gr …. Δεν χρειάζεται να ρίχνετε όλη τη χολή σας στους ανθρώπους που έχουν iPhone …..έτσι κι αλλιώς το 75 % του κόσμου έχει iPhone …πιστεύεις πως είναι τυχαίο ; Όσο και να λέμε ότι αυτοί που έχουν iPhone το έχουν μόνο για φιγούρα ….εεεεε πόσοι ρε αδελφέ ; Πες ότι 2 στους 5 το έχουν για φιγούρα …αλλα για πόσο νομίζεις ότι το κάνουν …νομίζεις ότι δεν τους βολεύει και τους εξυπηρετεί ….;;;; Τι να πω ρε παιδιά ….όλο ευκαιρίες βρίσκετε να πετάτε τις μπικτες σας ….. Αμάν δηλαδή ……εγω παντος έτυχε να είχα το iPhone για 2 μήνες …… Εγω παντός το είχα βολεύει τόσο πολυ που μετα δεν ήθελα να το γυρίσω πίσω στον κάτοχο του ….. Γίνονται όλα τόσο εύκολα …..δεν ξέρω παντός εγω που έχω το sIII στο Σταυρό που σας κάνω δεν νοιώθω την άνεση που ένιωθα με το iPhone για να δώσω πχ τα email μου …… Δεν ξέρω ……. γνώμη μου !……

karkavelas

Απόστολε.Δεν το έχεις.Πήγαινε για ύπνο…

mafiasx

64 GB full !!!! only apps no photo no songs!!!

Apostolis

Έχω μεσα στο iPad 200+ (έχω 32αρι) και purchased άλλες 400+ λόγω χώρου αφαιρώ και προσθέτω ανάλογα τις ανάγκες μου… και τα γούστα του πιτσιρικά μου στα παιχνίδια… 😛
Η αλήθεια είναι πως τα παιχνίδια είναι που καταλαμβάνουν πολυ χώρο κάποια φτάνουν και τα 2gb.
Στο sgs2 δεν έχω πολλα παιχνίδια αλλα έχω κάπου 80 live wallpapers έχω εγκατεστημένους 9 launchers με παρα παρα πολλα themes και ξεπερνώ εκει τα 500 apps (Υπάρχει και external sd card)

Γενικά για μενα η ιστορία με την συλλογη εφαρμογών είναι αρρώστια…. εθισμος.
Κατεβαζεις τον άμπακο και ουσιαστικα χρησιμοποιείς πολυ λίγες. Είναι αδύνατο για ΈΝΑ χρήστη να ασχολείται με 500 εφαρμογές … Ούτε καν με 20 θα έλεγα… Εκτός και αν είναι αργόσχολος και βρίσκεται στο κινητο του 15 ώρες την ημέρα.

kk

Δοκιμάσατε ποτέ να βάλετε πάνω από 100 εφαρμογές στα windows να δείτε πως πηγαίνουν;; 😛

Sotiris

@Απόστολος : Λοιπόν έχουμε και λέμε μέτρησα 1-2-3 … ΕΓΩ …είπες και κερασάκι “γνώμη μου !” (δική μου πάντα έτσι ??) χαχαχα. iPhone το —-> i = εγω + Phone = τηλέφωνο αρα το “εγωτηλέφωνο”. Αφέστε τους εγωισμούς στην άκρη … εγώ, εγώ, εγώ … ααα ξέχασα το “για την πάρτη μου”, “μόνο για εμένα”, “για τον εαυτό μου” κλπ. Και τι έγινε που το νομίζεις, που το λες τι θα κερδίσεις ? Το blog είναι για να ενημερώνεσαι , πας να αλλάξεις την γνώμη του φανατικού ανδροιδάκια η του μηλοφονάκια ? ούτε ο γουιντοφονεράς αλλα ούτε και ο συμπιανίστας μπορούν να αλλάξουν γνώμη φίλε μου. Όποιος θέλει παίρνει οτι τον βολεύει (βλέπω πολλούς που φανατίζονται λες και έχουν μετοχές ή έχουν εργαστεί ή εργάζονται σε κάποια απο αυτές τις εταιρίες…) και είναι μέσα στις ανάγκες του. Όλα καλά είναι λοιπόν υγεία να έχουμε πάνω απ όλα … εγω το λεω αυτο γιατι πιστεύω οτι έτσι μου αρέσει έμενα και βασικά έτσι είναι , προσωπικα εγώ το λεω οκ ? 😛 ΥΓ. —> Το σχόλιο μου είναι χιουμοριστικό καλά μπανάκια να έχουμε 😉 ΥΓ2 –> Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να περάσω το μύνημα σε όσους “τσακώνονται” ανώνυμα πίσω απο… Συνέχεια »

thomas22888

μα καλα πλακα κανετε??? υπαρχουν ατομα με 500 εφαρμογες στο κινητο??? τη να της κανεις τοσες εφαρμογες, πιστευω πιο πολυ χωρο πιανουν και τιποτε αλλο.το maximum των εφαρμογων που σου χρειαζονται αντε ναι ειναι καμια 20αρια και βαρια 30 μαζι με τα παιχνιδια.το 500 που λενε καποιοι μου ακουγετε κατι περισσοτερο απο αστειο.χωρις βεβεα να πω πως η apple μπορει να θετει τετοιους περιορισμους γιατι πχ δικο μου ειναι το τηλ οσες γουσταρω εχω μπορει να πει καποιος. φιλικα παντα

Provatopoulos

Λοιπον παιδια το θέμα ειναι απλό και ελπίζω να συμφωνούμε όλοι.
Τι εχει παιχτεί εδω???απλο ειναι ……η apple θελει με αυτη την κινηση να τονώσει τον ανταγωνισμό δίνοντας αβανταζ στο λειτουργικο συστημα android.
Και μην ακούσω Κανέναν να με λέει fanboy …….απλα ειναι τα πράγματα ,ειναι ας το πουμε μια κινηση ένδειξης ανωτερότητας και σεβασμού σε ένα κατώτερο προϊόν.

giorgio

Έχω 70 εφαρμογές στο κινητό (Galaxy S) και σκέφτομαι ότι είναι ήδη πάρα πολλές. Χρησιμοποιώ καθημερινά ελάχιστες από αυτές.

spyros

+1 Provatopoulos

MpRoU

@Provatopoulos
+1 για το trollgasm:P

Evagoras

Εγώ έχω το iOS 6 πάνω στο iPad 3 αλλά εγώ ποτέ δε θα κατεβασω τόσα apps

LeGend

Όπως τα λεει ο Provatopoulos είναι ονομα και πράγμα…
Μην βλέπετε το όνομα τυχαίο είναι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.