iOS 7.1, Διαθέσιμη η beta 5 για πιστοποιημένους developers

Η Apple διέθεσε σήμερα στους πιστοποιημένους developers τη beta 5 έκδοση του iOS 7.1 (build 11D5145e), για συμβατές συσκευές iPad, iPhone και iPod Touch 5ης γενιάς, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη διάθεση της beta 4, και φαίνεται πως με το ρυθμό που κυκλοφορούν οι δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 7.1, η πληροφορία για την τελική έκδοση να αναμένεται το Μάρτιο, φαίνεται πως θα επαληθευτεί.

Στην πέμπτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 7.1 η Apple ενσωματώνει υποστήριξη νέων γλωσσών για το Siri, με την Ελληνική γλώσσα να συνεχίζει να φαίνεται απούσα από τα σχέδια της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η βελτίωση στις γλώσσες έχει να κάνει με τη φυσικότητα της ομιλίας του Siri έτσι ώστε να ακούγεται η ομιλία να προέρχεται από άνθρωπο και όχι τόσο σα να μιλάει κάποιο ρομποτ.

Οι γλώσσες που θα “φρεσκαριστούν” είναι τα Αγγλικά Αυστραλίας, Αγγλικά Ηνωμένου Βασιλείου, Ιαπωνικά και Μανδαρίνικα Κινέζικα, κάτι πολύ αναμενόμενο μετά τη συμφωνία με την China Mobile για τη διάθεση των iPhone 5s και 5c στην Κίνα. Οι γλώσσες θα μπορούν να τις “κατεβάζουν” οι χρήστες όποτε οι συσκευές, που υποστηρίζουν τη λειτουργία Siri, συνδέονται σε δίκτυο WiFi.

Επιπλέον, η beta 5 διορθώνει κάποια bugs τα οποία υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις beta, και δίνει στους developers μια νέα ιδιότητα σχετικά με το Safari σύμφωνα με την οποία επιτρέπει στις επάνω και κάτω “μπάρες” του Safari να εξαφανίζονται μόλις εμφανίσουν ολόκληρο το περιεχόμενο της σελίδας στο iPhone, και μόλις ο χρήστης κάνει tap στην επάνω “μπάρα”, εμφανίζονται και οι δύο μαζί, και μόλις κάνει tap στο περιεχόμενο της σελίδας, αυτές εξαφανίζονται και πάλι.

Το θέμα με το Bluetooth παραμένει ένα ερωτηματικό για τις 32bit εφαρμογές που “τρέχουν” σε 64bit συσκευές (iPhone 5s, iPad mini Retina, iPad Air) ενώ η προτροπή που έχει να κάνει με τη σύνδεση στο iTunes μέσω USB για την ενεργοποίηση του συγχρονισμού μέσω WiFi δεν εμφανίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, και πιθανόν τα θέματα αυτά και όποια επιπλέον προκύψουν, να έχουν εξαλειφθεί μέχρι την τελική έκδοση του iOS 7.1 που φημολογείται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο.

ios 7.1, beta, developers, Apple, iOS 7.1, Διαθέσιμη η beta 5 για πιστοποιημένους developers

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Για το Safari στο iPad δεν θα υπάρχει auto hide στις μπάρες πάλι?? Έχει καταντήσει αηδία πλέον! Και Chrome που έχει autohide είναι άχρηστος στο iOS… Νομίζω ότι από το iOS 7 και μετά η Apple δίνει προσοχή μόνο στα features των iPhone. Να θυμίσω ότι ούτε το tab preview υπάρχει στο Safari του iPad, κάτι που είναι αρκετά βολικό στη χρήση. Να με συγχωρεί η Apple, αλλά θα το σκεφτώ πολύ όταν θα χρειαστώ νέο tablet αν δεν σοβαρευτεί. Επειδή δηλαδή τα iPhone είναι στα 700€ και τα iPad στα 500 το πάνε με το ό,τι πληρώσεις παίρνεις? Άλλο πράγμα το smartphone και άλλο το tablet.

Theodore

Εγω ηξερα πανω απο 600.

m.....

Γιατι να μην έρθει το IOS 7 και στο iPod 4;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.