iOS 7, Βρίσκεται στο 78% των mobile συσκευών της Apple

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Apple, που αφορούν τη χρονική περίοδο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2013, το iOS 7 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 78% των mobile συσκευών της εταιρείας, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 4% αφού στις αρχές Δεκεμβρίου βρισκόταν εγκατεστημένο στο 74% των συσκευών της εταιρείας. Με το iOS 7 να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των φορητών συσκευών της Apple, το iOS 6 βρίσκεται εγκατεστημένο μόλις στο 18% των συσκευών.

Το όφελος για την Apple προέρχεται από την μείωση του ποσοστού των χρηστών που έκαναν τη μετάβαση από το iOS 6 στο iOS 7 αφού το ποσοστό έπεσε από το 22% στις αρχές Δεκεμβρίου, στο 18%, οπότε, η διαφορά του 4% μεταφέρθηκε στο ποσοστό της τελευταίας έκδοσης του iOS, ανεβάζοντας το στο 78%. Επίσης, το εναπομείναν 4% του συνολικού ποσοστού να έχει να κάνει με παλιότερες εκδόσεις του iOS που ακόμα ορισμένοι κάτοχοι χρησιμοποιούν.

iOS, Apple, iOS 7, Βρίσκεται στο 78% των mobile συσκευών της Apple

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την άμεση μετάβαση των κατόχων των φορητών συσκευών της Apple, μιας και το iOS 7 κυκλοφόρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2013 και το 78% των χρηστών έχει ήδη εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iOS. Αν αναλογιστούμε πως το iOS 6 είναι κάτι παραπάνω από ένα χρόνο σε κυκλοφορία φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι δυο πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS είναι εγκατεστημένες στην συντριπτική πλειοψηφία των φορητών της Apple, φτάνοντας το 96% σε παγκόσμια κλίμακα.

Στον αντίποδα και συγκεκριμένα όσον αφορά το Android, παρά το γεγονός ότι η Google δεν έχει εκδόσει κάποια νεότερη ενημέρωση, τα πιο πρόσφατα δεδομένα, από τις 2 Δεκεμβρίου 2013, έδειχναν ότι το Android 4.4 KitKat κατέχει ποσοστό 1.1% στην αγορά του Android. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό των Android χρηστών “τρέχει” κάποια από τις εκδόσεις του Android Jelly Bean ενώ ένα σημαντικό ποσοστό που ανέρχεται στο 24.1% χρησιμοποιεί το Android Gingerbread το οποίο αναβαθμίστηκε τελευταία φορά το Σεπτέμβρη του 2011.

iOS, Apple, iOS 7, Βρίσκεται στο 78% των mobile συσκευών της Apple

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στράτος

λετε να αναβαθμισω το iPhone 4 σε iOS 7?

jimo

τώρα με το jailbreak του ios7 να είναι διαθέσιμο θα έπρεπε όλοι να αναβαθμίσουμε άμεσα ! ναι φίλε @στρατο αναβάθμισε τώρα και με μερικά καλά tweaks όπως το accelerate ξεχνάς ότι κρατάς συσκευή πολύ παλιότερη και δεν έχεις και μικροσκαλωματα !!

Darth

@Στράτος αν θες να το αχριστεψεις γιατί οι :p

εκτός και αν κάτσεις και ασχοληθείς με jb και καποια tweaks τότε είναι κάπως καλύτερα (μην περιμένεις όμως της επιδόσεις του ios6 αυτά τα ξεχνάς)

Κωστας

Πολυ μεγαλη εμονη της Apple να παρουν της νεες συσκευες της που υποστιριζουν το ios7.
Πολυ Lag με iphone 4 και ios 7, don’t do it Stratos!! Καστε κατω απο το 6.1.3

Μάρκος Γεργ.

@Στράτος
Το 4S και το iPad Mini μου έγιναν απαράδεκτα αργά με το iOS 7. Καλύτερα να μην είχα κανει ποτέ το update.
Αν έτσι η Apple “υποστηρίζει” τις παλιές συσκευές, τότε τι να πω.

Με το jb μήπως υπάρχει καμιά δυνατότητα για downgrade?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.