iOS 7, Ένα bug δημιουργεί κενά ασφαλείας

Δόθηκε το iOS 7 στο κοινό και εμφανίστηκε το πρώτο bug, το οποίο είναι ικανό να παρακάμψει την οθόνη κλειδώματος με το password και να αφήσει εκτεθειμένες τις εφαρμογές φωτογραφίας, το email και το λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα που ενδέχεται να έχει ο χρήστης αποθηκευμένα στο smartphone του. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ένα bug, αλλά για αυτό υπάρχουν τα patches τα οποία έρχονται και το διορθώνουν.

Η Apple, πάντως, σύμφωνα με τα όσα γράφει το AlthingsD, δήλωσε ότι γνωρίζει το κενό ασφαλείας και ότι εργάζεται πάνω στη διόρθωσή του.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς μπορεί να παρακάμψει κανείς την αρχική, κλειδωμένη οθόνη του iOS 7, όπως μας το μεταφέρει το Engadget.

iOS 7, iOS 7, Ένα bug δημιουργεί κενά ασφαλείας

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Πιστεύω δεν αξίζει η αναβάθμιση πραγματικά οχι πως πριν ηταν και τέλια αλλα παλεύονταν η κατάσταση πιστεύω δεν αξίζει να δόσεις τόσα λεφτα για ενα κινητό σαν τα iphone , σαν τα android (ειδικά τα Best) δεν εχει!

forneverarrow

Είναι προβλημα αλλα όχι και τραγικό! Δηλαδή πόσοι πολλοί καθημερινά θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τη lock screen που θέλει και μια A διαδικασία να γίνει απο όσο άκουσα; Γιατι; Για να δει τις φωτογραφίες μου; Σιγά…

Το προβλημα θα υπήρχε αν είχε κενό που θα έδινε πρόσβαση σε άλλους on line.

Μάνος

Εγω πάντως το δοκίμασα αρκετές φορές και δεν έπιασε…

παναγιωτης

λογικο ναεχεικαποιοα bugs… software ειναι !!!
το θεμα ειναι οτι τοοοοσο καιρο το δοκιμαζαν..επρεπε να το βγαλουν γρηγορα ??? αντε τωρα να βγεο το 7.0.1 και 7.0.2 κτλ…

Αγγελος

Λοιπον παιδια το εκανε ο αδερφος μου στο iphone 4 …. κλειδωμένο με κωδικό ανοιγεις το status bar απο κατω με τισ εφαρμογες (δεν ξερω αν λεγεται ετσι)…. πατας το κουμπι με τις ειδοποιήσεις(ρολοι κλπ) μετα το wake/sleep button πατημενο να ανοιξει η επιλογη και αντι για απενεργοποιηση πατας ακυρο και αμεσως διπλο κλικ με home button και ανοιγει το multitask αλλα παρ ολα αυτα μπορεις να μπεις μονο στην camera και αν πατησεις την αρχικη οθονη σε βγαζει παλι στο κλειδωμα ολα τα αλλα δεν ανταποκρινονται….!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.