iOS 8, θα επιτρέπει manual ρυθμίσεις στην κάμερα

Το νέο iOS 8 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του WWDC στις αρχές του μήνα και είδαμε όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά που θα φέρει από φθινόπωρο. Όμως όσο περνάει ο καιρός μαθαίνουμε και νέες (πιθανές) λειτουργίες που θα φέρει εκτός από αυτές που τονίστηκαν. Εχθές είδαμε ότι υπάρχουν APIs στο iOS 8 τα οποία σχετίζονται με υψομετρικά δεδομένα οπότε μπορεί να δούμε το iPhone 6 με αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης.

Άλλη μια αλλαγή που ίσως δούμε και η οποία θα είναι αρκετά σημαντική, είναι στην κάμερα. Η κάμερα στο iOS 8 δεν θα έχει όλες τις ρυθμίσεις αυτοματοποιημένες αλλά θα δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζονται χειροκίνητα. Μέχρι στιγμής, οι μόνες δυνατότητες που σου δίνει η κάμερα είναι flash και HDR mode.

Το νέο iOS 8 μιας και κινείται στο γενικότερο πνεύμα να γίνει πιο «ανοιχτό» θα επιτρέπει να κάνετε εσείς τις δικές σας ρυθμίσεις στην κάμερα που αφορούν στην επιλογή ISO, ταχύτητα κλείστρου, ισορροπία λευκού αλλά και exposure.

Να πούμε ότι τις παραπάνω ρυθμίσεις μάλλον δεν περιμένουμε να τις δούμε στην iOS 8 native camera app αλλά η Apple επιτρέπει σε developers να δημιουργήσουν third party apps για να έχουν τις παραπάνω λειτουργίες. Η native κάμερα αυτό που θα φέρει είναι μόνο exposure controls.

, iOS 8, θα επιτρέπει manual ρυθμίσεις στην κάμερα

, iOS 8, θα επιτρέπει manual ρυθμίσεις στην κάμερα
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
omg

Αν και Είμαι apple fan Αυτό είναι χαρακτηριστικό που ήθελα καιρό, βέβαια η apple το πάει ένα βήμα παραπέρα επιτρέποντας την εφαρμογή χαρακτηριστικών από third-party app σε μια εφαρμογή.Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το android όπου έπρεπε να αλλάζεις εφαρμογές για να έχεις κι άλλα χαρακτηριστικά, ενώ τώρα τα έχεις σε μια εφαρμογή. Μπράβο στην apple κατάφερε να έχει ένα πιο open λειτουργικό σύστημα, αλλά ταυτοχρόνως κρατώντας την ευκολία χρήσης για την οποία είναι γνωστό το ios.

inblex

Αν και σαν Android χρήστης, αυτά τα βρίσκω πολύ βασικά features, ιδικά αυτό με την κάμερα. Με τρώει η περιέργεια όμως να δω τι άλλο θα αντιγράψει για να κάνει το iphone καλύτερο. Δεν λέω πως η αντιγραφή είναι κακό σε αυτόν τον τομέα, αλλά να μην βάζουμε συνέχεια την λέξη καινοτομία πίσω από κάθε feature.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς μια Android εφαρμογή κάμερας που σου επιτρέπει να κάνεις manual zoom?

tiamat

ελα μωρη apple!!! εισαι πολυ μπροστα λεμε !!!!!!..

jonjon

Inblex@ έχεις δοκιμάσει; το zoomfx.

Alexis

Αυτή είναι καινοτομία. Η apple δεν αντιγράφει ότι κάνει το κάνει καλα. Τι android και βλακειες. Apple χρονια μπροστά. 😁

Someone

Σιγά σιγά η Apple το “ανοίγει” το λειτουργικό.

tasos

Wannabe Nokia Camera με λίγα λόγια.

el_mac

ΤΙ ΠΡΑΜΑ ? το iphone δεν είχε τόσα χρόνια επιλογή για manual ρυθμίσεις στη κάμερα ? ποοοοοοοο ρε φιλε…

Erevos

Μην μου πεις ότι θα προσθέσουν μελλοντικά να στελνεις αρχεία μέσω bluetooth , αναφορές παράδοσης στα SMS και κάρτα SD??? Μιλάμε για μεγάλη εξέλιξη όχι αστεία!!!

keysmith

τόσο μικροί που είναι οι αισθητήρες και τόσο ευρυγώνιοι που είναι οι φακοί μικρή διαφορά κάνει το διάφραγμα στο βάθος πεδίου. Αυτές οι διαστάσεις αισθητήρα έχουν “άπειρο” βάθος πεδίου, εξ ου και δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν ποτέ “επαγγελματική” χροιά στις φωτογραφίες τα κινητά. Για να κάνεις όλα αυτά τα κόλπα με το θόλωμα υπόβαθρου (bokeh) κτλ θέλει μεγαλύτερους αισθητήρες (aps-c, FF). Τες πα καλώς να έρθει, μονο και μόνο να μπορείς να αλλάζεις την ταχύτητα κλείστρου στην φωτογραφία και στο βιντεο έχει την σημασία του.

Υ.Γ. Αλήθεια έχει “κανονικό” διάφραγμα αυτό το κινητό, συνήθως δεν αλλάζει το διάφραγμα στα κινητά είναι μονίμως το μέγιστο και παίζουν με το iso και την ταχύτητα κλείστρου για να φτιάξουν την έκθεση (στο 808 έχει και ένα nd φίλτρο, το διάφραγμα όμως ΔΕΝ αλλάζει είναι πάντα f2.3)..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.