iOS 8.1.1update, ήρθε για να βελτιώσει την επίδοση παλιών συσκευών

H Apple μόλις ξεκίνησε να δίνει το iOS 8.1.1 update για iPhone, iPad και iPod touch το οποίο φέρνει bug fixes και security updates. Η Apple αναφέρει ότι το νέο update θα βελτιώσει την επίδοση των iPad 2 και iPhone 4S. Όπως ήταν αναμενόμενο οι παλιές συσκευές στις οποίες εγκαταστάθηκε το iOS 8, δεν έχουν πλέον τις ίδιες επιδόσεις του είχαν με το iOS 7 ή προηγούμενες εκδόσεις.

Επίσης, η Apple έφερε και ένα update για τα Mac δίνοντας το OS X 10.10.1, το πρώτο update στο Yosemite. Στοχεύει στην βελτίωση του Wi-Fi, βελτιωμένα Microsoft Exchange connections, διορθώνει προβλήματα που είχαν προκύψει με την αποστολή email προς συγκεκριμένους email providers. Μπορείτε να πάρετε το νέο update από το Apple Mac App Store.

ios 8.1.1 update, iOS 8.1.1update, ήρθε για να βελτιώσει την επίδοση παλιών συσκευών

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Εμενα το 4s με την 8.1 ειναι σαν την 7.1 σε θέμα ταχυτητας

Tom

Εχω παιξει με iphone 4s με ios 8.1 δεν ειχε απολυτως κανενα θεμα με την ταχυτητα.

forneverarrow

Έκανα το update και τολμώ να πω ότι το iPad mini πήρε μια ανάσα πάλι. Οχι τόσο άψογα όσο με το 7.1.3, αλλά σίγουρα τώρα δουλεύω άνετα.

Γιώργος. Τ

Όταν το περάσει κάποιος σε 4s ας μας πει τις εντυπώσεις του.

Πάντως δεν νόμιζω ότι θα ειναι ποιο γρηγορη απο την 7.1.2

Κωνσταντινος

Μολις εκανα το update στο ipad mini…Κανει μπαμ η αλλαγη παντως αντιθετα με εκεινη του 8.1

akis

ota update σε iphone 5 που είχα 8.1.1 beta 1

το μέγεθος τις αναβάθμισης όση είχατε beta να αναφέρω πως είναι στο 1,5GB επειδή περνάει από την αρχή το iOS για να βγει η beta…

merkon

Και σε iPhone 5 παει καλυτερα απο το 8.1 παντως με μια πρωτη ματια. Σε iPad mini που ειμαι με 7.1.2 και το σκεφτομαι, τι λετε; Να παω σε 8.1.1 ή οχι;

Λεωνιδας

Δηλαδη η επιτυχια και ο στοχος της αναβαθμισης αυτης ειναι να κανει το τηλ να φερεται οπως πριν;! Αλλη μια καινοτομια…

drinos

Σκεφτομαι να κανω το update στο iPadAir μου…αλλα μετα δε θα μπορω να κανω jailbreak.
Ξερουμε αν θα βγει κανενα jailbreak…? Επισης εχει δει κανεις διαφορά στο iPadair με το update στο 8.1.1?

Tom

Drinos εχω το mini 2 που ειναι πρακτικα το ιδιο με το air στα εσωτερικα του. Δεν εχω καποιο προβλημα. Σφαιρα ειναι το μηχανημα. Βεβαια απο την αλλη δεν το δουλεψα και με ios 7 για να σου πω για διαφορες.

Sot11

Σε ipad 2 καλά πάει αλλα δεν διόρθωσαν το bug με τις χειρονομίες πολυδιεργασιας και το bug στις ρυθμίσεις!

xristos

έχω την εντύπωση ότι δεν είναι προς το συμφέρον των χρηστών να κάνουν αναβάθμιση στο λογισμικό τους ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να επιστρέψουν στα προηγούμενα . Έχω iphone 4 και όταν το πήρα είχε ios5 και ανταποκρινόταν με ταχύτητα σε κάθε χρήση και λειτουργία, έκανα όλες τις αναβαθμίσεις θεωρώντας ότι το τηλέφωνο μου θα γίνει καλλίτερο. όμως σταδιακά με κάθε αναβάθμιση γινόταν όλο και ποίο αργό, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορεί να εκτελέσει ούτε τις απλές λειτουργίες (πολλές φορές βλέπω κινητά φίλων μου που τα πήρανε με 80-120 ευρώ να είναι πολύ ποιο γρήγορα από το δικό μου σε πολλές εφαρμογές).
έχω την εντύπωση ότι αν έμενα στο ios5 σήμερα θα είχα ένα λειτουργικό κινητό και σκέφτομαι οτι είναι μια χαρά οι χρηστές adroid που δεν έχουν κάθε τόσο αναβαθμίσεις

Γιώργος. Τ

Χρίστο έχεις απόλυτο δίκιο.
Είχα και εγώ το 4 με ιος 6.1.3 δούλευε πολυ καλά
Και γρήγορα. Με την 7.1.2 έγινε πολυ αργό.
Τώρα έχω το 4s το οποίο το αγόρασα με το ιος 7.1.2
Και δεν πρόκειται να βάλω το ιος 8.

johny

Σε iphone5s η αλλαγη κανει μπαμ και εννοειται πως αν δεν την κανατε να την κανετε απο 4s και μετα.Παει σφαιρα απλα.Τρομερη ταχυτητα και αποκριση.

Vaggelis

Κι εμενα σε Ipad air σε σχεση με 8.1 εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βελτιωση στην αποκριση και ειδικα στο safari

vtgag

Παιδιά επιτέλους πήρε μια ανάσα το iPad 2!!!! Καμία σχέση με πριν,έφυγε και το lag και τα κολλήματα όλα! Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!! Όσοι έχουν 4s και iPad 2 αξίζει και με το παραπάνω η αναβάθμιση!!! Είναι πλέον σαν έχεις iOS 7 σε ταχύτητα!

Μαρινος

Σε iPhone 4s η 8.1.1 βλεπω οτι παει αρκετα πιο γρηγορα απο 8.1 η οποια ηταν αργή αρκετα!

Αξιζει η αναβάθμιση! Σε μενα ηταν 43 η 49 MB νομιζω.

Tom

Κατεβαζω και γω σε ipad mini 2 λεω σε λιγο εντυπωσεις.

Προ

Πολύ πιο γρηγορο μετα το update

Tom

Λοιπον το προβλημα που ειχα με την αλλαγη απο landscape σε portrait διορθωθηκε. Το ipad μου για καποιο λογο ψιλοαργουσε να κανει την μεταβαση, τωρα την κανει αστραπιαια. Επισης “ισως” δεν ειμαι σιγουρος να ειναι λιγο πιο smooth τα animations. Αυτα. Σε ταχυτητα δεν ξερω παρατηρησα κατι ακομα ειναι και νωρις. Αυτο που ηθελα, το lag στην αλλαγη προσανατολισμου, διορθωθηκε επομενως ολα κομπλε.

Tom

Ισως και το multitasking να ειναι λιγο πιο γρηγορο. Αυτη η στιγμη που παιρνει δηλαδη να “ξεπαγωσει” μια εφαρμογη οταν την εχεις στο background και την ξαναεπιλεγεις γινεται πιο γρηγορα. Γενικα κατεβαστε το αξιζει. Ειδικα αν εχεις πιο παλια συσκευη νομιζω αυτα τα speed optimisations θα μεγενθυνονται.

Theo615

Παιδια ειμαι κατοχος iPhone 5s..αν και δεν ειχα σοβαρα προβληματα με το 8.1, με την αναβαθμιση μπορω αν πω οτι ειδα μια μικρη βελτιωση!

alexander

1,5 gb σε iphone 5c μεσω itunes γιατι τοσο πολλη?

Τομ

Όντως εμένα 300μη κάπου εκεί ήταν..

Cons

Παιδιά σε ipad mini 2 κανείς????

Μέχρι τώρα σε 2 που έχω στην κατοχή μου δεν έχω κανένα πρόβλημα με την 8.1. Πάνε πολύ καλά και τα 2 χωρίς κανένα laggarisma…

Τομ

Cons εγω. Ουτε εγω ειχα θεμα με την 8.1 εκτος απο ενα. Αργουσε καμια φορα η αλλαγη προσανατολισμου της οθονης. Εκανα το update το κανει πια αστραπιαια οπως πρεπει και επισης το animation της αλλαγης ειναι πιο ομαλο. Επισης προσεξα οτι και το multitasking ειναι πιο γρηγορο. Αυτα τα ολιγα.

Χρήστος

μια χαρά και η 8.1.1 όπως και η 8.1 σε iPhone 5.

Καλά, για το os x yosemite είμαι ο πρώτος που θα γράψει;
Η 10.10.1 δεν έχει και μεγάλες διαφορές, ωστόσο αυτό το πρόβλημα με το wifi δείχνει να ξεπεράστηκε.

Κάπου παραπάνω διάβασα οτι το iPhone 4 με iOS 5 θα ήταν ότι καλύτερο στο σήμερα.
Μεγάλο λάθος, μιας και το iPhone 4 (και όχι το 4S) φτάνει στο end of cycle. Μιλάμε για συσκευή που κυκλοφόρησε mid 2010 και είναι λογικό οτι μια non apple συσκευή των 150 ευρώ του 2014 να υπερτερεί στα specs αλλά και την ταχύτητα…

Λίγο ξεμπερδευτείτε, μη μπερδεύεστε με τα σχόλια που διαβάζετε εδώ κι εκεί. Όλη η λογική της apple είναι να δουλεύει πάντα με λιγότερα tech specs από αυτά των pc όσον αφορά macintosh και των android συσκευών όσον αφορά το iOS σε iDevice.

Παύλος

Έχω iPhone 5 με ios 7.1.1
Με τόσα που διαβάζω για το ios 8 και τα update είμαι σε μεγάλο δίλημμα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν αξίζει να κάνω την αναβάθμιση σε 8.1.1?

Γιώργος. Τ

Παυλο αυτό θα το κρίνεις εσύ βάση των αναγκών σου. Εγώ παντός με 4s έμεινα στην 7.1.2 και το τηλ δουλεύει μια χαρά. Παντός η 8 είχε πολλά προβληματα και θα τα έχει και στην συνέχεια απο ότι βλέπω και διαβάζω. Οπότε η ταπεινή μου γνώμη παρόλο που έχει το 5 μείνε εκεί που δουλευη καλά το τηλ σου.

Το Μήλο τα εχει κάνει λίγο μπάχαλο με wifi που δεν δουλεύουν με τα κρας να ειναι σε ημερήσια διατάξει στα πιο παλιά μοντέλα ειδικά.

Παντός πριν κάνουμε οποία διποτε αλλαγή θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ανάγκες μας.

Στο υπολογιστή μας δεν αλλάζουμε κάθε χρόνο λογισμικό.

Tom

Εχω την εντύπωση ότι αργά η γρήγορα θα πρέπει να την κανει κάποιος την αναβάθμιση. Επίσης για 5αρι εχει κανει ο Μπρο μου την αναβάθμιση ειναι μια χαρα. Είμαι υπέρ των αναβαθμίσεων γενικα ειδικά αν σκεφτείς ότι όταν βγήκε το 7 όλοι λέγαν ότι θα μείνουν στο 6 που ειναι τέλειο και τωρα αντίστοιχα λένε όλοι ότι το 7 ειναι τέλειο. Να ήταν κανα Xperia να πω οκ κάποιος μπορεί να φοβηθεί αναβάθμιση αλλά με Apple σπάνια ΑΝ υπάρχει θέμα δεν φτιάχνεται πολυ σύντομα. My .2 cents κάντε αναβάθμιση όσοι διστάζετε. Εδω με iPhone 4s και πάει μια χαρα με 8.1.1. Βέβαια δεδομένης της παλαιότητας της συσκευής πάντα.

Γιώργος. Τ

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά αν άφηνε η apple να μπορείς να γυρίσεις πίσω σε παλιότερη έκδοση ιος εγώ θα γύριζα στο ιος 6.1.3 που για το 4s πήγανε σφαίρα.

Όχι ότι η 7.1.2 δεν ειναι καλή.
Αλλά κατα την γνώμη μου το 4 και 4s έπρεπε να μείνουν με την 6.

Παυλος

Σας ευχαριστώ Γιώργο και Tom.
Το κινητό μου αυτή τη στιγμή δουλεύει πολύ καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να αναβαθμίσω με την 8.1.1 να δώ το κινητό μου λίγο διαφορετικό μετα από δυο χρόνια που το έχω και καθημερινά το ξετινάζω. Το μόνο θέμα που έχω είναι με τη μπαταρία του που δεν μου κρατάει ούτε μισή μέρα, αλλά όπως είπα το χρησιμοποιώ συνέχεια. Φοβάμαι λοιπόν μήπως με την αναβάθμιση μου κρατάει ακόμα λιγότερο.
Μπορεί να μου πει κάποιος τι διάφορες θα έχω αν αναβαθμίσω; Θα ήθελα να ξέρω και τα άσχημα αλλά και τα καλά.
Μιλάμε πάντα για το iPhone 5.

Γιώργος. Τ

Παύλο από θέμα μπαταριας η 8.1.1 δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Αυτό που με προβληματίζει ειναι με το wifi που σε πολλά τηλ δεν λειτουργη η κολλάει.
Μετά στην επιλογή του δικτύου δεν μπορείς να επιλέξεις να δουλεύει με 2g απλός δουλεύει σε 3 και 4g συνεχόμενα.

Απλά ψάξε καλά τα συν και τα πλην.

Το 5 ειναι δυνατή συσκευή αλλά όταν κυκλοφόρησε λειτουργούσε με ιος 6. Απο το 6 στο 8 δεν το λες μεγάλη απόσταση σε έκδοση. Αλλά απο θέμα κώδικα ειναι τεράστια η απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.