iOS 8, σχεδόν στο 50% των συσκευών μέσα σε 5 μέρες

Η αναβάθμιση σε iOS 8 ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και λανσάρεται από την Apple ως “the biggest iOS release ever”. Σύμφωνα με την Apple έχει φτάσει σχεδόν στους μισούς χρήστες iPhones και iPads. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι σε ποσοστό πάνω από 46% μέσα σε μόλις 5 μέρες κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, το iOS 7 βρίσκεται ακόμη λίγο πιο πάνω με ποσοστό στο 49% των συσκευών ενώ μόνο 5% έχει παλαιότερες εκδόσεις του iOS. Έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι πριν την έλευση του iOS 8, το iOS 7 βρισκόταν στο 95% των συσκευών της Apple.

Ωστόσο, παρά το υψηλό ποσοστό υιοθέτησής του, το iOS 8 έρχεται στις συσκευές με χαμηλότερο ρυθμό απ ότι το iOS 7 πέρσι. Ένας λόγος γι αυτό προφανώς είναι και η ποσότητα ελεύθερης μνήμης που απαιτείται για να γίνει το update.

Για να κάνουμε μια σύγκριση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Google το 24.5% των Android συσκευών τρέχουν Android 4.4.x KitKat.

Διαβάστε επίσης: Apple, ανακοίνωσε το iOS 8 – δείτε τι νέο φέρνει

ios 8 adoption rate, iOS 8, σχεδόν στο 50% των συσκευών μέσα σε 5 μέρες


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis

Ερώτηση και όχι μόνο για το ios τι νόημα έχουν αυτές οι ειδήσεις?
θέλω να πω ε και? και τι έγινε που τόσες συσκευές έχουν το Ios 8 και άλλες τόσες galaxy το 4.4.4 η άλλες τόσες nokia to windows phone 8.1.
Μου διαφεύγει κάτι πέρα απο απλά διαφημιστικούς σκοπούς?

Prideous

Εγώ πάντως από την στιγμή που έκανα την αναβάθμιση η κάμερα κολλάει πάρα πολύ

GiannisMix

50% σε ολο το κοσμο.. στην ελλαδα 10-11% γιατι το υπολοιπο 90% δε ξερει πως γινεται!
Φιλος σε iphone 5 εκανε χθες προχθες και ανακαλυψε το κοσμο που μπορει πλέον να βλεπει την ημερομηνια/ώρα παραδοσης στα sms!!
σοβαρα τωρα λεει δεν εχει παρατηρησει κανενα θεμα και ρολλαρει οπως ηταν.

ios 8

ios 8 και iPad 2 δεν ταιριάζουν ,έκανα αναβάθμιση σε ios8 και σερνοτανε ,αργούσε πολύ να ανοίξει το appstore και σε μερικά παράθυρα στο safari κολλούσε το κράτησα 3 μέρες και έκανα downgrade σε 7.1 και όλα είναι μια χαρά ,iPad μόνο το air πιστεύω ότι σηκώνει ios8.

Prideous

Ότι και να λένε κάποιοι το android είναι πολύ μπροστά σε όλα…. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έκανα την @@@ και πήγα σε iOS … Ακόμα και σε εφαρμογές το play store είναι πολύ πιο πλούσιο από αυτό του iOS… Μην σας πω ότι και το market των windows είναι καλύτερο

nikos

IOS 8 αρκετα κρασαρισματα σε ολες τις συσκευες διαβαστε κ το σημερινο αρθρο ου phonearena για αυτους που λενε δεν…

Βασίλης

Prideous , Λυπάμαι φίλε! Εσύ το γελοιοποιήσεις τώρα μέχρι αηδίας. Τέλοσπαντων δε θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου! Όσον αφορά το iOS οκτώ εγώ με iPhone πέντε όχι μόνο δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα αλλά το κινητό είναι καλύτερα και σε μπαταρία και σε απόδοση! Πέραν του ότι ενσωματώνει πάρα πολλές λειτουργίες που χρειάζονταν στο iOS! Όσον αφορά το φίλο πιο πάνω που είπε ότι ανακάλυψε ένας γνωστός του την αναφορά ημερομηνία ώρα παράδοσης τα SMS αυτό υπάρχει εδώ και ενάμιση χρόνο στο κινητό φίλε μου να μη σου πω παραπάνω! Δεν είναι χαρακτηριστικό του καινούργιου ios 8. Ken πάση περιπτώσει έχω βαρεθεί κάθε φορά που υπάρχει ένα θέμα με το iPhone με το iOS και δε ξέρω εγώ τι με την Apple να μαζεύονται εδώ πέρα όλοι οι haters με την Apple και όλοι οι φανατικοί του Android και να κράζουν μέχρι αηδίας για πράγματα που για πολλούς είναι άγνωστα. Οι περισσότεροι φανατικοί του Android ούτε και έχουνε πιάσει στα χέρια τους ένα iPhone! Και μιλάνε και λένε διάφορα έτσι απλά για να βγάλουν όλη τους τη χολή.Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους πειράζει! Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει σύμφωνα με τις ανάγκες του το λειτουργικό που θέλει. Δεν θα δώσεις σε… Συνέχεια »

techblogakias

Γνωστός μου που επισκευάζει κινητά μου είπε ότι την επόμενη μέρα του λανσαρισματος του ios 8 του πήγαν εφτά iPhone, τα 5 από αυτά είχαν κολλήσει τελείως, δεν λειτουργουσαν και τα άλλα 2 κολλαγαν συνέχεια… Και μετά λέτε για αξιόπιστο λειτουργικό, χωρίς λαγκ κτλ…

Prideous

@ Βασίλη συγγνώμη αλλά αυτή είναι η άποψη μου… Είμαι κάτοχος 5s και περιγράφω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω…δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις την λέξη “γελοιοποίηση”…επειδή πρόσβαλα το λειτουργικό του κινητού σου-μου … Ο Χριστος και η Παναγία με κάτι τυπακια εδώ μέσα που με το που πει κάποιος κάτι πέφτουν να τον φάνε😤😤😤

Than

Η ωρα στα sms σιγουρα ηταν στο iOS 7, μπορει και στην 6. Οτι το αγοραζουν ασχετοι για μοστρα το ξερουμε. Το play store μπορει να εχει περισσοτερες εφαρμογες αλλα πολλες απο αυτες ειναι και οτι να ναι ή και κακοβουλες οπως εχουμε δει και εχουμε ακουσει. Εγω ειμαι κατοχος iPhone 5s, εκανα το update, στην αρχη ειχε καποια κολληματα αλλα μετα εστρωσε. Η μπαταρια στα ιδια επιπεδα με πριν!!!

GiannisMix

εγω προσωπικά έκανα πλάκα αναφέροντας την ώρα/ημερομηνία στα sms γιατι ο ίδιος ο φίλος μου μου είπε πως δεν,εχει σπουδαίες διαφορες παρα μόνο κατι λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα αυτη. τωρα αν είχε έρθει περδυ η φέτος εγω δε ξέρω τι έφερε ξεχωριστα η κάθε αναβάθμιση. ανέφερα οτι ο φίλος μου έχει iphone 5 και παρατήρησε οτι δεν λαγκαρει. κακως το εγραψα; προσωπικά εμένα με,παρεξήγησες οτι έβγαλα χολή, προφανώς επηρεασμένος απο τους τόσους που κράζουν το iphone, συν του οτι με το γραπτό λόγο δε ήμουν ξεκάθαρος στο τι ήθελα να πω. αλλα δυστυχως δεν,είχα χρόνο κι έκανα ενα γρήγορο πρόχειρο σχόλιο.
προσωπικά εχω wp. χεσμενη την έχω τη χρυσή αυγή (ελπίζω μη καταλήξει να γινει πολιτική κουβέντα)
καλή καρδιά

Sepultura

Εγώ αντιμετοπίζω πρόβλημα με το ios8 στο Wifi….

Οτι και να βάλω,βλέπω οτι αργεί πολύ να φορτώσει..

Καί παιχνίδια και Safari….

To ξαναέβαλα απο την αρχή,αλλά πάλι τα ίδια..

Ελεγα μπάς έπαθε κάτι το Modem,αλλά με το PC μου που δουλεύει με Wifi,πάει σφαίρα….

Prideous

@ sepultura το Safari αργεί και εμένα αρκετά και γενικά είναι μερικές φορές ενώ δείχνει ότι έχει wifi είναι σαν να μην έχω Ίντερνετ

ΚΚ

Μα καλά σε iPad air μου ζητάει 7,7 Gb ελεύθερο είναι καλά? Τι χάλια είναι αυτά τόση μνήμη. δηλαδή θα πρέπει να σβήσω βιβλία που κατέβασα και εφαρμογές. Τελικά εκεί στην Apple έχουν ξεχάσει τηνκαινοτομια και το έχουν ρίξει στη διαφήμιση. Επίσης, μας μπλόκαραν και το cloud με τις χαζομάρες τους για να μας αναγκάζουν να πάμε στο 8. Ερασιτέχνες στο μεγαλείο τους, άνευ λόγω μπάχαλο.
Όσο για τα Android δυστυχώς για την Apple στα ίδια χρήματα πλέον είναι ανώτερα ειδικά σε tablet και τηλ. Όσο για τις χαζομάρες 4.4.4 οι.κριβες συσκευες είναι 100% στο 4.4.4 και οι περισσότερες νέες φτηνές. Η Android κάνει πλέον λειτουργικά πιο ελαφριά με λιγότερες απαιτήσεις και η Apple χαζέψε ανεβάζοντας τις απαιτήσεις στις αναβαθμίσεις άνευ λόγου. Άκου για κάνεις χρήση cloud και να ανανεώνεται πρέπει με τι ζόρι 8. Αλλιως ούτε θα το σκεφτόμουν να φύγω από το ios 7 εξάλλου για τους περισσοτερους χρήστες δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό.

Tom

Ετσι κι αλλιως το icloud ειναι χαλια παιδια 😀 One Drive 30gb και δοκιμαστε και το copy που με καθε invite σου δινει 5gb. 5 φιλους να μαζεψεις και αν σε κανουν invite αλλοι (υπαρχουν και διαφορα τρικ για να φαινεται οτι σε καναν invite και ας μην σε εχουν κανει) εχεις 50gb. Υπαρχουν και εφαρμογες για ios/android δοκιμαστε ανεπιφυλακτα!

Sepultura

Φίλε Prideous, έτσι ακριβώς..Το 5s δίχνει να έχει πρόβλημα στο WiFi μέσα απο το 8…..

Δέν μπορώ να δώ τίποτα,οταν ξέρω οτι στο ios 7 πέταγε και τώρα περιμένω…περιμένω..περιμένω..και μετά φωρτώνει…..Εντάξει..Είπαμε..

Kotsos

Μόνο εγω δεν έχω προβλημα με το ios8 νομίζω τυχερός είμαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.