Δραματική μείωση στον ρυθμό αποδοχής του iOS 8- 1% σε 2 εβδομάδες

Σχεδόν τρεις εβδομάδες από την ημέρα που έγινε επίσημο το πολύπαθο iOS 8 βρίσκεται στο 47% των συσκευών της Apple (iPhones, iPads και iPods) που είναι συμβατές με το νέο update. Αν και αρχικά ο ρυθμός αποδοχής ήταν αρκετά εντυπωσιακός τελικά όλα τα προβλήματα που προέκυψαν φαίνεται ότι οι χρήστες προτιμούν να μην κάνουν την μετάβαση, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του App Store support page για developers, η αποδοχή είναι στο 47% του συνόλου των συσκευών πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκε μόλις 1% από τις 23 Σεπτεμβρίου που βρισκόταν στο 46% των iσυσκευών. Το 47% των χρηστών συνεχίζει να παραμένει στο iOS 7.

Αυτό οφείλεται προφανώς στα προβλήματα που είχε το iOS 8 με το που έγινε διαθέσιμο. Αρχικά όλα τα apps του HealthKit αποσύρθηκαν από το App Store λόγω σημαντικού bug το οποίο διορθώθηκε με το iOS 8.0.1 update. Το update όμως έφερε άλλα προβλήματα όπως η απενεργοποίηση των δεδομένων του κινητού και το Touch ID που βγήκε εκτός λειτουργίας σε πολλές συσκευές.

Το iOS 8.0.2 ήρθε να διορθώσει τα προβλήματα του iOS 8.0.1 και έφερε νέα bug fixes και προβλήματα στο iCloud όπου πολλοί χρήστες έχασαν τα αρχεία τους και παρουσιάστηκαν προβλήματα με το Bluetooth. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι το ενώ Wi-fi είναι εξαιρετικά αργό και η μπαταρία χαλάει πολύ γρήγορα. Η Apple φημολογείται ότι στις 20 Οκτωβρίου θα διαθέσει iOS 8.1.

Ένας ακόμη λόγος που απέτρεψε πολλούς χρήστες να αναβαθμιστούν είναι η μεγάλη ποσότητα ελεύθερης μνήμης που ζητά το iOS 8. Πολλοί χρήστες με 16GB και 8GB iPhone δεν μπορούσαν να πάρουν το update και έπρεπε να συνδεθούν μέσω iTunes για να γίνει η εγκατάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις πρώτες 20 μέρες κυκλοφορίας του το iOS 7 είχε φτάσει στο 70% των συσκευών. Και να υπενθυμίσουμε ότι πλέον η Apple δεν επιτρέπει την επιστροφή σε iOS 7.

ios 8 μείωση αποδοχής, Δραματική μείωση στον ρυθμό αποδοχής του iOS 8- 1% σε 2 εβδομάδες

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Akis

Δυστυχώς όταν έφυγε από κοντά μας ο Steve Jobs πέθανε μαζί του και η apple.Σε όλους τους τομείς έχουν αποτύχε.

Υ.Σ. Είμαι κάτοχος apple προϊόντων από το 1995

Sot11

Ο κόσμος με αυτά που ακούει για το iOS 8 φοβάται να βάλει στην συσκευή του! Και εμένα αν με είχε προειδοποίησει κάποιος δεν θα το έβαζα, αλλά…

Pavlos

Ιδέα μου είναι οτι εχασα τις μισες φωτό που ειχα στο cloud ??? χώρια που το κακόμοιρο IPAD 2 που εχω επαθε πάρκινσον!!!

viel

σε λιγοτερο απο ενα μηνα το 46% εχει ios 8 και ο αλλος λεει εχει αποτυχει η αππλε lol…. αν σε ενα μηνα εχει 46% και με μειωμενο ρυθμο σε 2 μηνες θα εχει 60% σε 3 70% …. μιλαμε για πολυ αργη πορεια…. apple is doomed

azriel84

Αν το συγκρίνουμε με το ρυθμό υιοθέτησης του iOS 7, ναι είναι πάρα πολύ αργό. Αν το συγκρίνουμε με άλλους, άστο να πάει στο διάολο… 😛

Έχω την εντύπωση πως τους έχει λίγο στα μαλακά ο Cook. Μεγάλος κόπανος ο Jobs προς τους υπαλλήλους αλλά τις περισσότερες τουλάχιστον φορές είχε αποτέλεσμα.

Nikos

Μην κάνετε το λάθος και βάλετε ios 8, ειναι οτι χειρότερο ακόμη και απο τις ρυθμίσεις με πετάει, iphone 5

Darth

@Akis όχι σε όλους………. στα imac/macbook καλά είναι………. για την ώρα………….

όσο για το ios στο iphone 4s αν εχεις πολλες εφαρμογες (βασικά της βασικές να βάλεις ) lag πάει σύννεφο……….το ιδιο και στο ipad 2/3
στο i5/5s/6 ipad 3/air/mini2 Ομος πάει πολύ καλά…

άρχισε fragmetation μου φαίνεται.,…

Pantelis84

Μια ερώτηση θέλω να κάνω.Eχω το iphone 5s..
Απο τότε που έβαλα το ios 8 και τωρα το 8.0.2 βλέπω οτι το fingerprint μια λειτουργεί και 10 όχι.
Παίζει να είναι πρόβλημα της συσκευής η απο το ios 8 και μετά μου κατέστρέψε το fingerprint?
Υ.Γ. Το wifi μία με συνδεέι, μια με πετάει..ολα αυτά μετά το ios 8 τά εχώ πάθει….. sosssss

Vasilis

υπερβολές. εχω βάλει το ios,8.02 σε 3 iPad mini, 1 iPhone 5 & 1 iPhone 5s και πετάνε ολα τους.Κανενα απολύτως πρόβλημα, τωρα που τα βλέπετε εσείς και παραμυθιαζετε, φοβιζετε άδικα τον κόσμο δεν μπορω να καταλάβω…..προχωρήσετε άφοβα στην ενημέρωση. φέρνει πολυ καλα στοιχεία και widgets επίσης…βαρέθηκα πια την ανελέητη λάσπη με το iPhone κλπ…

Μακης

Εγω προχθες εβαλα το update 8.2 σε iphone 5 και δεν βλεπω τιποτα περιεργο αντιθετως μπορω να πω οτι βελτιωθηκε αισθητα και η μπαταρια

GiannisMix

το ποσοστό με earlier δε θα έπρεπε αν δεν μειώνεται τουλάχιστον να μένει σταθερό; γιατι να ανεβαίνει; αγοράζονται νέες συσκευες με παλαιότερο του ios7;; η με κάποιο τρόπο (???) τα ξεφορτώνεται γενικα τα iphone ο κόσμος και γι αυτό αλλάζει το ποσοστό (ως προς το σύνολο δηλαδή)
για εμενα αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της πίτας

thanasis

σε iphone 5c με iOs 8.0.2 το wifi οντως σερνεται.
εφαρμογες οπως youtube, twitter απλα απογοητευτικες.
ίσως να είναι θεμα των εφαρμογων, αλλα δεν ειμαι και τοσο βεβαιος.

eject

Ξεχνάμε γρήγορα φαίνεται…:

Παλαιότερα υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα με συγκεκριμένες εκδόσεις του ios, αν δεν κάνω λάθος στη version 5. Θυμίζω πως ήταν επί Steve Jobs…

Oι λόγοι που δεν έχει αφομοιωθεί μέχρι σήμερα το ios 8είναι δύο:
Αφενός καθώς δεν περιέχει τόσο σοβαρές οπτικές αλλαγές όπως το 7 σε σχέση με το 6.
Αφετέρου καθώς υπήρξε το πρόβλημα με το 8.0.1 πολλοί καταναλωτές που δεν είχαν εγκαταστήσει το 8.0 είχαν δει την ενημέρωση για το 8.0.1 κ δικαιολογημένα φοβήθηκαν και εξακολουθούν και φοβούνται παρά το γεγονός πως το 8.0.2 δεν έχει παρόμοια προβλήματα.

Το πρόβλημα με το ios 8.0 είναι πως ενώ περιέχει αρκετές αλλαγές ουσίας ειδικά σε σχέση με το MAC OS, για την ώρα “παντρεύεται”κυρίως με windows. Οι mac users πρέπει να περιμένουν το yosemite διαφορετικά ενδέχεται να έχουν σοβαρά sync προβλήματα με συγκεκριμένες εφαρμογές, ειδικά αν έκαναν το icloud drive update όπως υποφαινόμενος…
Αυτό είναι κάτι που δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ επί Jobs… Δηλαδή να κυκλοφορεί ένα λειτουργικό της Apple το οποίο είναι “έτοιμο” για windows αλλά “εν αναμονή” για το MAC OS.

Haris

@thanasis

Για youtube & twitter βγήκαν updates. Κάνε το update και αν δε λειτουργεί ακόμη, κλείσε και άνοιξε το κινητό σου.

Μη ξεχνάμε πως είναι η πρώτη έκδοση λειτουργικού, η οποία υποστηρίζει και βασίζεται τμηματικά στην καινούργια γλώσσα Swift.

yanni

η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν έχουν κάνει update είναι γιατί δεν έχουν 5GB ελεύθερα

thanasis

@Haris
τα updates λειτουργουν μόνο σε 3G/4G. με wifi απλά πρέπει να έχω αιωνόβια υπομονή.
και set up as new έγινε και όλες οι συνηθισμένες προσπάθειες.
άλλες εφαρμογές κλείνουν μόνες τους, ακόμη και στο safari εμφανίζονται κολλήματα.

Dani

Καλοριζικα τα σμουθ κινητακια 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.