iOS 8, σε πάνω από το 16% των συσκευών μέσα σε ένα 24ωρο

Το iOS 8 είναι από χθες στις 8 ώρα Ελλάδος διαθέσιμο για εγκατάσταση και ήδη βρίσκεται στο 16% των συσκευών της Apple σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων Mixpanel. Όσο εντυπωσιακός και να ακούγεται ο αριθμός, στην πραγματικότητα το iOS 8 επεκτείνεται με χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με το iOS 7 πέρσι.

Το iOS 7 είχε φτάσει στο 15% των συσκευών πριν κλείσει 24 ώρες κυκλοφορίας και την επόμενη μέρα ο αριθμός άγγιξε το εντυπωσιακό 38%.

Η χαμηλότερη αποδοχή σε σύγκριση με το iOS 7 δικαιολογείται αν σκεφτούμε την τεράστια διαφήμιση που είχε το iOS 7 λόγω του διαφορετικού user interface που έφερε. Το φετινό iOS 8 φέρνει κυρίως νέα features ενώ το design δεν έχει αλλάξει.

Απ όλες τις εκδόσεις το iOS 7 είναι εκείνο με τη μεγαλύτερη αποδοχή καθώς βρίσκεται στο 80% των συσκευών. Παλιότερες εκδόσεις βρίσκονται μόλις στο 3%.

Διαβάστε επίσης: Apple, ανακοίνωσε το iOS 8 – δείτε τι νέο φέρνει

ios 8 adoption rate, iOS 8, σε πάνω από το 16% των συσκευών μέσα σε ένα 24ωρο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης Σ

καλλαει τo 4s. Πως μπορω να το βγαλω και να μεινω με το προηγουμενο?

Than

Θα κανεις restore μεσω itunes, ή αν εχεις καποιο back up αποθηκευμενο οταν ησουν με iOS 7

Γιαννης Σ

Ευχαριστω πολυ

Theo

Ειλικρινα μα ολοι οι apple φανς μιλουν για νεο ui, τι εγινε? Αντε και αλλαγες στην εμφανιση τωρα στο ios12

Makis

@ Ο/Η Theo λέει:
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο 0:40

Είδες όμως τι λέει ο Than; Κάνεις restore μέσω itunes, ενώ στο android πιασ τ’ αυγό και κούρευ’το. Root και ιστορίες για να γυρίσεις πίσω…

pavlos

Πάντως ο…..Κολοκοτρώνης μου το iPad 2 έπαθε ….Πάρκινσον

stelios90

@Γιάννης Σ, έχεις το 8αρι; γιατί το 16αρι δεν κολλάει

forneverarrow

Ας μη τα παραλέμε. Στο iPad mini πρώτης γενιάς, όλα έγιναν ένα κλικ πιο αργά, αλλα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως το Safari και καποια transition που εμφανίζονται απότομα. Επίσης, αργεί η περιστροφή οθόνης όταν είσαι σε εφαρμογή. Στο 5s πάλι όλα ειναι γρήγορα όπως πριν, με εξαίρεση το μενού που βγαίνει απο κάτω με το wifi κλπ, που εμφανίζεται μερικές φορες άτσαλα χωρίς ομαλή κίνηση ή με κολλήματα.

Γενικά θα έλεγα οτι η Apple κανει ενα βήμα μπροστά σε θέμα features, αλλα τρία πίσω σε θέμα απόδοσης. Και ειναι αδικαιολόγητη απο τη στιγμή που το interface δεν άλλαξε ουσιαστικά απο το 7.1.2, με το οποίο το iPad mini πετούσε! Ελπίζω στο επόμενο update να έχουμε πάλι βελτίωση.

tr011ing

οσοι μιλατε αρνητικα για μια συσκευη (6+) που δεν το εχουμε πιασει ακομα στα χερια και γενικοτερα πολλα λετε και δειχνετε ποσο ασχετοι ειστε γιατι κανετε τα ιδια παντοτε σχολια. το android ειναι (αριθμητικα) κορυφη στο software που το φορανε απειρα κινητα ενω το ios κατεχει περιπου το 20% λογο του οτι το φοραει μονο το iphone! τωρα ας παμε στο γιατι ειστε ασχετοι επειδη δεν εχετε δοκιμασει ουσιαστικα, αποτελεσματικα και τις 3 πλατφορμες ios android και πλεον wp! σχολιαζετε ενω δεν εχετε κατι αλλο να πειτε υπερ η κατα μιας συσκευης η πλατφορμας εκτος απο την κακια σας που ειναι αποτελεσμα της αγνοιας σας! ειναι κριμα!

giannogeorge

@Makis δεν χρειάζεται ROOT το Android για να γυρίσεις σε μια προηγούμενη έκδοση. Κατεβάζεις από επίσημα σάιτ την Official έκδοση του λειτουργικού που θέλεις να επιστρέψεις και με ένα καλώδιο + την εφαρμογή Odin στον υπολογιστή, έχεις τελειώσει σε λίγα λεπτά.

Γιάννης Σ

Σας ευχαριστω . Το 16ρι εχω, αλλα κολλάει. Εκανα restore , πηγα σε προηγούμενη κατάσταση , αλλα το iOS 8 παρέμεινε! Δεν πειραζει , ειχα σκοπό να πάρω το νεο iPhone 6, οπότε θα το αντέξω για κανα μήνα 🙂

Χρήστος

να το ξαναπώ, οτι σε κάθε κύριο update, όπως αυτό προχθές από iOS 7 σε iOS 8, το κάνουμε μέσα από iTunes, με γεμάτη μπαταρία και αν θέλετε κάντε και ένα hard restart πριν, κρατώντας home button και sleep/wake button μέχρι να εμφανιστεί το μήλο στην οθόνη.

Σε iPhone 5, scrollάρει μια χαρά. Καθυστέρηση εντελώς καμία. Μια φορά μου κράσαρε η εφαμοργή Ρυθμίσεις.

Λίγο πιο ευδιάκριτο στα σημεία από το iOS 7.

Μπαταρία τα ίδια αν και είμαι ακόμη στη πρώτη αποφόρτιση αφότου πέρασα στο iOS 8. Απομένει 32% μετά από 30 ώρες αναμονή, με 4 ώρες χρήση.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι κάτι στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Οτι έφυγε το GPRS/EDGE και πλέον πάμε με στάνταρ το 3G και αν θέλουμε γυρνάμε manual σε LTE. Κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην αυτονομία της μπαταρίας.

Thodoris

@forneverarrow
“Γενικά θα έλεγα οτι η Apple κανει ενα βήμα μπροστά σε θέμα features, αλλα τρία πίσω σε θέμα απόδοσης” πραγματικά το σχόλιο του αιώνα. Σε τι Features είναι ένα βήμα μπροστά; Ισα ίσα που σε θέμα απόδοσης είναι σε καλύτερη μοίρα απ’ότι λένε τα Apple Funny Boys…

nick2010

@Γιάννης Σ, φίλε μου, αυτό ακριβώς επιδιώκει και η Apple με αυτές τις αλλαγές στο λογισμικό της, όπου σχεδόν 100% οι αναβαθμίσεις σε προηγούμενες συσκευές περνάνε βαρύ και ασήκωτο κώδικα που “κολλάει” το κινητό κ σε “αναγκάζει” να αγοράσεις καινούργιο..

Petros

Το 4S κόλλησε τρελά! Καλύτερα να μην το έβγαζαν το iOS8 για το 4S!
Στο Android τουλάχιστον, όταν πάρει αναβάθμιση μία συσκευή δεν έχει τέτοια προβλήματα!

Parastas

Εμένα το iPad Air μου και το iPad mini 1Gen της γυναίκας μου (16GB wifi only και τα 2) πετάνε χωρίς κανένα πρόβλημα…

Αλλά δεν θα ξεχάσω όταν είχα αναβαθμίσει το mini σε iOS 7 το είχε καταστρέψει! Κολλούσε σαν τρελό… Και μετά στην 7.0.6 επανήλθε στα συγκαλά του

@nick2010 αυτό είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να κατηγορούμε την Apple.. Οι συσκευές της (Ο Λ Ε Σ) είναι φτιαγμένες για να κρατάνε πολλά πολλά χρόνια. Απλά λογικό είναι μετά από ένα τόσο ριζικό update να υπάρχουν κάποια ψιλοπροβληματάκια που σε επόμενη έκδοση θα διορθωθούν. Αν μία συσκευή δεν σηκώνει κάποιο νέο feature απλά δεν το δίνουν. (Βλέπε π.χ. Siri στο iphone 4)

forneverarrow

@Thodoris: έχεις στα χερια σου κάποια συσκευή με iOS 8 ή τσάμπα μιλάμε; Ποια απόδοση ρε φίλε, μόνο στο iPhone 5/5s δεν χάλασε. Στις παλιότερες συσκευές σέρνεται, αν ρίξεις μια μάτια και στα σχόλια. Στο 5s που εκανα update πρώτα πετάει, αλλα στο iPad mini έχασε σε απόδοση.

Όσο για τα features, αν δεν ειναι βήμα μπροστά τότε τι ειναι; Έβαλαν ενα καρό λειτουργίες που δεν υπήρχαν και ήταν αναγκαίες.

Makis

@ Ο/Η giannogeorge λέει:
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο 7:35

Thanks φίλε, δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω…

Γιωργος

χαχαχα ναι ναι θελουν απλα να ξεφορτωθούν το 7 γιατι ειναι αθλιο….

Δημήτρης

Καλησπέρα παιδιά έχω το iphone5 έχω κανεις ενημέρωση λογισμικού ios8 και θέλω να το επαναφέρω στην ios7 πως μπορο να το κάνω ????

christos

Θα ήθελα να ρωτήσω πως απαντάμε κλήσεις απο iPad.Ενω είναι και το iPhone 5s και το iPad air στο ίδιο δίκτυο wifi δεν κάνει τίποτα πρέπει κάτι να ενεργοποιήσω;

Manos

Παιδια θα ηθελα την βοήθεια σας! Εμενα δν μου ηρθε ακομη η ενημέρωση λογισμικού για το ios 8.. Τι να κανω;;;

Ηρακλής

Καλησπέρα . Eχω το 4s. Προσπάθησα να κατεβάσω το iOS 802 και τίποτα. Το τηλ απλά μου δείχνει να συνδεθώ με iTunes . Ξεκινάω να κάνω restore και αν και πρώτα δείχνει ότι θα τελειώσει σε 40 ωρες ´´απιστευτό´ στο τέλος με πετάει έξω. Ξέρει κάποιος/α να βοηθεισει;

Γιαννης Σ

@Ητακλης
Ειμαι ο πρώτος σχολιαστής με το 4s που κολλάει. Καλύτερα να αφήσεις το iOS 7 . Κολλάει ή γινεται αργό με το 8. Και δεν προσφέρει τιποτα σημαντικό παραπάνω που να αξίζει τον κόπο να κανεις αργό το τηλ σου

Ναταλια

Γεια σας,

Μήπως ξέρετε πως επαναφέρω το ios7;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.