iOS 9: Στο 12% η υιοθέτηση το πρώτο 24ωρο

Οπτικά το iOS 9 δεν φέρνει αλλαγές σε σχέση με το iOS 8, αλλά η Apple έχει επικεντρωθεί σε μια σειρά από εσωτερικές αλλαγές με νέα features και βελτιώσεις σε ήδη υπάρχοντα. Ένα από τα χαρακτηριστικά που θεωρούνται πολύ σημαντικά είναι οι βελτιώσεις στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μέσα στο πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του το iOS 9 φαίνεται πως έχει χαμηλότερο ρυθμό υιοθέτησης σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με αναφορά του Mixpanel, έφτασε στο 12% των iσυσκευών μέσα σε 24 ώρες, ενώ αντίστοιχα το iOS 8 πέρσι μόνο την πρώτη μέρα είχε εγκατασταθεί στο 16% των iPhone και iPad.

Εκτός του ότι δεν έχει σημαντικές εξωτερικές αλλαγές, ένας λόγος που ευθύνεται για τον χαμηλότερο ρυθμό υιοθέτησης είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν με τους server τις πρώτες ώρες που έγινε διαθέσιμη η νέα έκδοση του iOS. Πολλοί ήταν οι χρήστες που τους εμφανίστηκε το μήνυμα “Software Update Failed” στην προσπάθειά τους να εγκαταστήσουν το iOS 9.

Εσείς κάνατε το update;

iOS 9: Στο 12% η υιοθέτηση το πρώτο 24ωρο, iOS 9: Στο 12% η υιοθέτηση το πρώτο 24ωρο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrisk

Εγω το εκανα σε iPad mini 2 και εγω 2 bugs το ενα ειναι και πλ σοβαρό.

Stelaras

Κάτοχος iPhone 5s και με iOS 9 πεταει το κινητο. Δεν εχω εντοπίσει κανένα bug ισα ισα το κινητο εχει καλύτερη απόδοση και ελαφρώς καλύτερη μπαταρια 😉

ChrisLeTak

Κατοχος Ipad air 1 : Υστερα απο την αναβαθμιση σε io9 χθες αντιμετωπισα σοβαρα προβληματα lag σχεδον σε ολες τις λειτουργιες.
1: Lag στα γραφικα στις οθονες μεταβασης
2: Lag στις οθονες εναρξης κατα το κυλισμα
3: Υπεροβλικο lag στο multitasking με αργα γραφικα και αργη εναλλαγη (σε σχεση με πριν)
4. Lag στην πληκτρολογηση (πατας το γραμμα και καθυστερει λιγο να εμφανιστει στην οθονη)
Εκανα factory reset και μαλιστα εκανα ολικη επαναφορα ipad (εσβησα οτι δικο μου ειχα μεσα κτλ) και η κατασταση παραμενει ιδια!
Ευχαριστουμε Apple για αλλη μια υπεροχη αναβαθμιση. Και μετα κατηγορει ο κοσμος το android για κολληματα σε αναβαθμισεις.

itspapae

@ChrisLeTak To οτι σε συσκευη τετραετιας παιρνεις ακομη update δεν σε βαζει σε σκεψεις θετικες; Πες μου 1 εταιρια πλην της apple που παρεχει update σε τοσο παλια μοντελα της. Καλως η κακως οσο προλαβαινεις γυρνα στην 8.4 οσο υπογραφεται.

ChrisLeTak

@itspapae Ipad air εχω. Οκτωμβρη του 2013 βγηκε…Εχουμε 2015…2015-2013=2… Δεν ειναι συσκευη τετραετιας ειναι συσκευη διετιας. Και μαλιστα εκανε 700 ευρω (εκδοση 128 gb). Απαντησε μου ξανα τωρα στο προβλημα μου αν θες.

kotsos

για κοίταξε το γιατί εχω ipad mini , ipad 3 ,iphone5, iphone6,ipad air 2 ακόμα και στις παλιες συσκευές δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Γιώργος Κ.

@itspapae
μπορεί το nexus 4 να μην είναι 4ετίας ωστόσο πήρε 3 μεγάλες αναβαθμίσεις και πάει σφάιρα με την τελευταία (5.1) αντιθέτως με το ipad mini μου το οποίο σέρνεται ωσάν ο όφις των πρωτόπλαστων με το 9άρι

Paul

Και εγώ σε 6αρι 5αρι και iPad Air κανένα θέμα

Μάρκος

Σε iPhone 6 πάει σφεντόνα. Μάλιστα πρέπει να έκανα την αναβάθμιση κατά τις 21:30 στις 16/9/2015, δηλαδή μόλις είχε κυκλοφορήσει. Είχε σημαντική καθυστέρηση, καθώς η αναβάθμιση τελείωσε μετά από 1 1/2 ώρα, αλλά χωρίς προβλήματα. Θεωρώ πολύ σημαντικό στο iOS 9, τη διαφορετική λειτουργία του εικονικού κεντρικού πλήκτρου (assistive touch), όπου η μετάβαση και το κλείσιμο των εφαρμογών είναι πιο ευχερής.

KN

Το καλύτερο είναι το ios 7… Όλα τα άλλα είναι πιο κάτω. Το χειρότερο το 8. Όσο για το ιος9 θα σε iPad Air είναι χαρά. Λειτουργεί οκ δεν είδα κάποια φοβερή αλλαγή… Ίσως ότι μου εμφανίζει περισσοτερο χώρο ελεύθερο αποθηκευσης. Ενδιαφέρον είναι να βλέπω και 2η εφαρμογή ταυτόχρονα. Σε λίγες μέρες θα ξέρω αν έχει θέματα με τη ram γιατί το 8 την φορτώνει αρκετά.
Επίσης θα ήθελα να μπορώ να περιττές Apple apps να της διαγράφω όπως χάρτες κτλ
Όσο για τα Android μια χαρά είναι στα χρήματα που δίνεις για iPad και πλέον καλύτερα με δυνατότητα να αυξάνει το χώρο αποθήκευσης. Το ίδιο ισχύει και στα τηλέφωνα. Η Apple αρχίζει να στηρίζεται πολύ στη διαφήμιση και λιγότερο σε αυτά που την έκαναν γνωστή ως καινοτόμα και ποιότητα στα χρήματα της.
Επίσης ios είναι καλή πλατφόρμα…ενώ Mac os υστερεί πλέον πολύ και με πολλες ασυμβατότητες.

John

iOS 9 σε iPad Air 2 έχει κάποια bugs και σε εμένα κολλάει εκεί που ειναι!

DimitrisZ

Σε Air 2 64αρι εχω θεμα με τα multitasking gestures (κυριως με αυτο ου σε βγαζει στην αρχικη)

sotiris

Κατοχος ipad 3 μπορει να ειναι λιγο παλιο αλλα με το ios 9 τρωει λαγγ του αλλου κοσμου.Με το ιος 8 τιποτε ελεος ρρρ apple

Arrow

iPhone 6 Plus 16gb 2 μέρες με ios 9 το κινητό πάει σφαίρα !!!!!!

Alex

Ρε παιδιά σταματήστε να λογοκρίνετε το update εγώ που είμαι χρήστης iPhone 5s και iPad Air 2 (παρόλο που μισώ την Apple η αναβάθμιση είναι μια καλή βελτίωση των συσκευών όπως καλητερο multitasking (το οποίο δεν υπήρχε και είναι ακόμα περιορισμένο) και αλλά πολλά. Οι συσκευές όμως δεν κολλάνε και είμαι χρήστης beta παρακαλώ όποτε αν δεν κολλάνε στο beta γιατί να κολλάνε στο open realese ? το μόνο θέμα που υπήρχε ήταν όταν έκανες split το keyboard από ένα σε δυο και το αντίστροφο και αυτό διορθοθικε σε επόμενο beta update μετά την παρουσίαση των iPhone 6s και τα λοιπά. Όσοι είχατε κάποια προβλήματα τι να πω ίσως έφταιγε η συσκευή. Όσο για την καλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας εγώ προσωπικά την είδα γιατί κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το 5s κάθε νύχτα έπρεπε να το φορτίσω και τώρα με την ενημέρωση λειτουργεί λίγο περισσότερο , δεν λέω έχει ακόμα πολύ δρόμο η Apple μπροστά της αλλά και ένα μπράβο το δικαιούστε μην είμαστε και αχάριστη όσο και το ποσοστό αναβάθμισης να πω ότι πέρσι η Apple δεν είχε απαγόρευση το jailbreak των συσκευών της όπως φέτος που το άνοιξε σε beta όποτε όλοι αυτοί που είναι σε beta να φανταστώ ότι… Συνέχεια »

Don mitso mou

Εγώ έχω να πω, μιας και διάβασα τα σχόλια των προηγούμενων, πως ακριβώς με την ίδια χρήση του 6plus, απο χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 8 το βράδυ με πήγε χαλαρά. Πριν το έβαζα για φόρτιση πριν κοιμηθώ. Ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνω προσπάθησα να κατανάλωση λιγότερο απο ότι θα έκανα συνήθως, αλλα και πάλι είναι εντυπωσιακό. Δεν έχω όμως Facebook, και για τα mails μου ( που είναι καθημερινά πάνω απο 100) απλά μπαίνω και κάνω ανανέωση κάθε μισή ώρα απο το να το αφήσω να το κάνει αυτόματα.

Vasilis

iphone 6 , δεν αντιμετώπισα κανένα lag…
νομίζω πως είναι ακόμη πιο γρήγορο και με καλύτερη διαχείριση μπαταρίας.
όλα τα λεφτά για μένα το πολύ καλό spotlight!!

George

Στο παλιο πλεον ipad 2 εκανα update , ουτε multittasking κολλημα τρελο ……
Στο 6αρι ολα ( σχεδον καλα) αλλα δεν μου εβγαλε το app news ..μηπως δεν το βγαζει για Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.