Τα μισά iPhone και iPad τρέχουν iOS 9

H Apple ανακοίνωσε ότι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 9 που διατέθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου είχε εγκατασταθεί μέχρι την περασμένη Παρασκευή (μέσα σε 4 μέρες) σε περισσότερες από το 50% των συσκευών σπάζοντας το μέχρι σήμερα ρεκόρ υιοθέτησης iOS αναβάθμισης.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν το νέο iOS 9 πάνε 4 χρόνια πίσω από το iPhone 4s και το iPad 2. Τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus που κυκλοφορούν αυτή την Παρασκευή θα έχουν προεγκατεστημένη την έκδοση iOS 9.

Εσείς έχετε εγκαταστήσει τη νέα έκδοση σε iPhone, iPad και iPod Touch; Ποια είναι η εμπειρία σας;

Τα μισά iPhone και iPad τρέχουν iOS 9, Τα μισά iPhone και iPad τρέχουν iOS 9

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tolkien

καλα ας λυσουν μια πρωτα που το ios 9 εκανε delete ποσα icloud accounts και χαθηκανε ειτε notes ειτε ολα τα game saves και μετα ας μιλησουν για ποσοστα του ios 9.
Που μαλλον χαθηκανε ολα αλλα θα δουμε τι θα γινει. ΑΜΑ το ειχα διαβασει πουθενα δεν υπηρχε περιπτωση να το εγκαταστησω.

Παναγιώτης

Το ipad mini 2 και το 4s απλα σερνεται… και όχι δεν θα σβήσω τα πάντα και να την ξαναπεράσω. Αν δεν μπορούν να φέρουν ένα σωστό update ας μην το δώσουν σε πιο παλι’ες συσκευές. Λές και αλλάζει κάτι με τα update της apple !!!

Νικολας

Εμενα στο ipad air 2 μου εχει ενα λαγκ με την περιστροφη οθονης. Για να γυρισει η αρχικη σελιδα πρεπει πρωτα να αλλαξω σελιδα για να περιστραφει.

Γιώργος Τ

Είμαι κάτοχος iPhone 4s με ios 6.1.3. Το τηλ παει μια χαρά, και δεν πρόκειται να αναβαθμισω σε κάποιο άλλο ios.
Φίλοι μου οι οποίοι περάσανε τι 9 σε συγκριση με την 6.1.3 που εχω τι να λεμε τωρα…..!
Καλα τα καλούδια που προσθέτουν τα νεότερα ios αλλά τι να τα κανεις όταν σακατεύουν την συσκευή.
Τωρα αυτά που λέει η Apple εγώ τα ακούω βερεσέ…

Kalex1999

Λογικά θα εννοούν το 50% των iOS συσκευών που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη εκδοσή, λίγο χλωμό να είναι όλες οι συσκευές αφού πλέον είναι πολλές εκείνες που δεν υποστηρίζουν όπως το iPhone 4.. Έτσι δεν είναι ?

Theo

Εγώ κατέβασα το iOS 9 και ειναι αρκετά καλά. Βέβαια έχει κάποια bugs. Ελπίζω με κάποιο update να διορθωθούν όλα τα προβλήματα.

DimitrisZ

Ολα γρήγορα και smooth στο Αir 2, το ipad mini και κυρίως το 4s χειροτερεψαν αρκετα με την αναβαθμιση. Μονο παραπονο στο Air 2 η πολυ ευκολη καταλαθος ενεργοποιησης του slide over

forneverarrow

Για αρχή να πω ότι το iPad mini πρώτης γενιάς που έχω, κινείται στα ίδια επίπεδα απόδοσης με το 8.x.x. Μοναδική πτώση βλέπω στο Safari που τρώει σκαλωματα με 2-3 σελίδες ανοιχτές. Έκανα update με set as new, οπότε το update θεωρείται βαρύ για τη συγκεκριμένη συσκευή. Κάτι θετικό ωστόσο είδα στη διάρκεια μπαταρίας, που έφτασε σε επίπεδο iOS 7.3.1, που ήταν και το πιο smooth για το iPad mini. Σαφώς η Apple χρησιμοποιεί τα update με τον ίδιο τροπο που οι Android εταιρίες δεν τα δίνουν: για να σε κάνει να θες νέα συσκευή. Απλά εδώ στο κάνει πιο πειστικό, σαν να λέει “πάρε νέα γιατί δεν τραβάει”, ενώ τα Android σου λένε “πάρε νέο flagship γιατί θα μείνεις με αρχαίο software”. Και ναι μεν η Apple έχει το άλλοθι του αδύναμου hardware, αλλά σε μια συσκευή android flagship το πράγμα καταντά γελοίο. Δεν ξέρω π.χ. γιατί το Galaxy s5 έχει κολλήσει στο Android 5.0 τη στιγμή που βγαίνουν διαφορά κομμάτια των 130 – 150€ (λέγε με lg ή Motorola) με το 5.1… Άσε που για το Android 6 ούτε υποψία… Από την άποψη αυτή, προτιμώ την προσέγγιση της Apple. Μπορεί να χάνω σε ταχύτητα, αλλά τα features σε… Συνέχεια »

spyros

παιδια λιγο ασχετο…εχω ipad mini 1 και το app store εχει πεθανει…ουτε update ουτε εγκατασταση! εκανα ενα ρεσταρτ και παλι τα ιδια. τρεχει ios 8.4.1.
εχεις κανεις το ιδιο προβλημα ή καποια λυση?

Xristos

Κωστα τι εννοεις οτι θα κυκλοφορησουν την παρασκευη;

bakchr

Έκανα το update στο ipad air και όλα πάνε τέλεια ! thanx apple !!!
Στο iphone 6plus θα περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να βγει jailbreak στο ios9.

giannis

Σε iphone 6 με clean install πετάει!! Σε iPad air και ΟΤΑ έχει κάποια λίγα lags που λογικά με clean install θα πετάει και αυτό. Ουσιώδεις αλλαγές χωρίς πολλά μπιμπλίκια.

Vagelis

Σιγά τα αυγά κάθε χρόνο το ίδιο λειτουργικό έχει και το πλασάρει για καινούργιο

Despina

Η αναβάθμιση 9 (και 9.1 κλπ) δημιούργησε πολλά χρηστικά προβλήματα στην λειτουργία του iPad μου. Π.χ. Στις ενημερώσεις. Πολλές φορές δεν δείχνει πως εχω πατήσει λάϊκ, παγώνει για κάποιο διάστημα η λειτουργια του, διαρκώς σε σύνδεση στο Ίντερνετ, λέει πως παρουσιάστηκε πρόβλημα φόρτωσης ιστοσελίδας και ότι την ξανά φορτώνει… Εχω μείνει πολύ δυσαρεστημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.