iOS 9: Φέρνει Low Power Mode και βελτίωση μπαταρίας

Εχθές ήταν μεγάλη μέρα για την Apple η οποία κατά την διάρκεια του WWDC 2015 έκανε μεγάλες ανακοινώσεις για το iOS 9 και όχι μόνο. Η νέα έκδοση του iOS φέρνει σημαντικές αλλαγές, βελτίωση απόδοσης, με καλύτερη Siri, ασφάλεια και Multitasking.

Τα χαρακτηριστικά αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο, όμως η Apple ανακοίνωσε και κάτι ακόμη στο οποίο μπορεί να μην έδωσε έμφαση αλλά είναι πολύ σημαντικό και αφορά στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το νέο feature είναι το Low Power Mode, θα έρθει με το iOS 9 και θα φέρει την επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό θα δίνει μέχρι και 3 ώρες επιπλέον διάρκεια στην μπαταρία του κινητού, απενεργοποιώντας διεργασίες στις οποίες μέχρι σήμερα ο χρήστης δεν είχε επιλογές. Ωστόσο, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες επ αυτού καθώς η Apple επέλεξε να μην πει περισσότερα.

Μια εξίσου σύντομη αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι ο μέσος χρήστης με το iOS 9 θα δει βελτίωση στην μπαταρία κατά μια ώρα και αυτό οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στην βάση του iOS.

Αντίστοιχα να πούμε, ότι όπως είδαμε σε σημερινό άρθρο, και η Google βελτίωσε σημαντικά τον χρόνο αναμονής στο Android M με το Doze.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Βελτιωμένο, με καλύτερη Siri, ασφάλεια και Multitasking

iOS 9: Φέρνει Low Power Mode και βελτίωση μπαταρίας, iOS 9: Φέρνει Low Power Mode και βελτίωση μπαταρίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paul

Εαν ξέρεις τις ρυθμίσεις του IOS μπορείς να τις κάνεις και τώρα

Paul

Αυτό είναι
https://www.idownloadblog.com/2015/06/08/low-power-mode-in-ios-9/
Και συγγνώμη για το διπλό πόστ

Stratis

Για την Apple δεν λετε τιποτα ενω αμα αλλες εταιριες χρησιμοποιησουν ενα χαρακτηριστικο της Apple αμεσως αντιγραφει και ολοι αντιγραφουν την Apple

παναγιωτης

Φετος ειδαμε επιτελους το ios9 δηλαδη το νεο i-android… ή i-Samsung. ..
οτι ειχε η samsung με τις διπλες οθονες και το Android με την εξοικονόμηση ενέργειας, οτι στις σημειωσεις μπορεις να προσθεσεις εικονες, οτι στο πληκτρολογιο εβαλαν συντομευσεις…
3 χρονια τωρα ΜΟΝΟ αντιγραφες…
ακομα και το οτι η microsoft εκανε την γλωσσα προγραμματισμου open source αυτο και η apple με την Swift (αυτο βέβαια ειναι πολυ καλο και μπραβο της )
και κατι προς το techblog που 7σως δεν ξερει ειναι το οτι οσοι ειμαστε developers για το ios τωρα μας εδωσε με μια συνδρομη το δικαιωμα να γραφουμε τις εφαρμογές για ios , osx, apple watch. Ενω πριν πληρωνες ξεχωριστα για osx και ios

prankster

η πλακα ποια ειναι οχι οτι το αντεγραψε το συγκεκριμενο feauture απο την samsung αλλα οτι δεν εφτασε καν το επιπεδο του. οταν οι αλλοι αντιγραφουν εστω και 1 feauture της apple απλα το “τελειωνουν” το κανουν 10 κλασεις ανωτερο ενω η apple ουτε μια μερα με αυτο το feauture. φαντασου η σαμσουνγκ επειδη το δοκιμασα με 10% μπαταρια σου βγαζει μια μερα ολοκληρη και η apple 3 ωρες παραπανω axaxaxaxax FAILLLLLLLLLLLLLLLLL. Δειχνει οτι δεν μπορουν δεν εχουν τα μυαλα για κατι παραπανω απλα το μονο που εχουν πολυ δυνατους βοσκους και προβατα

Stavros

@prankster οχι να μην βγάζει μια βδομάδα παραπάνω. Έλεος τι ακούμε.

Όσο για τα υπόλοιπα , ναι μπορούν να θεωρηθούν ”αντιγραφές” ,κατα την άποψη μου όχι βέβαια αλλά λέμε τώρα. Προφανώς τέτοια πράγματα πρέπει να τα υιοθετούν όλες οι εταιρίες.
Εξέλιξη λέγεται και καιρός ήταν να βάλει και η apple κάποια πράγματα που θαπρεπε ναναι δεδομένα.

OnTheEdge

Ποιός αντιγράφει ποιόν παίδες? Samsung Ultra Power Saving Mode έχει ακουστά κανείς ? Που το κινητό δεν κράταει 3 ώρες παραπάνω αλλά 10 μέρες…

Φιλιππος

@ontheedge
ναι και πεσμου ποσοι το χρησιμοποιουν αυτο? Με αυτη τη λειτουργια το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο.. Θεωρω πιο καλη την προσεγγιση της απλ, δηλαδη σου δινω παραπανω μπαταρια μεν αλλα σε αφηνω να δεις και καμια φωτογραφια δε. Και οσο για τα πολλαπλα παραθυρα η απλ το πηγε σε επιπεδο microsoft το οποιο ειναι πολυ ανωτερο απο της σαμσουνγκ. Το θεμα ειναι να δημιουργουνται λειτουργιες που ο χρηστης της χρησιμοποιει καθημερινα και αποδοτικα, οχι 1 φορα το 3 μηνο.
Για να μην παρεξηγηθω κατοχος note 4 και ipad air.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.